vilarnau

Onnea Suomi 99-vuotta!

30.11.2016

Alle satavuotiasta Suomea juhlitaan jälleen kodeissa ja linnassa perinteisin menoin. Juhla-aterian aloittaa erittäin kuiva Vilarnau Reserva Cava Brut ja mätileivät. Samaiset kuplat ja leivät voi myös nauttia kotisohvalla linnajuhlia seuraten. Tarvitaan vaaleaa, rapeaa paahtoleipää, sipaus voita, vaahdotettua smetanaa, hienonnettua punasipulia sekä muikunmätiä ja rouhaus mustapippurimyllystä. Poksauta pullo auki ja nauti leivät raikkaan kuohuvan kanssa. Onnea Suomi […]

tiopepe_tp

Tapas-ilta ja Tio Pepe Fino Sherry

15.11.2016

Tapakset on ihastuttava tapa koota yhteen ystävät, vaikka pikkujouluna. Suolaisten tapaksien kanssa ehdoton valinta juomaksi on rutikuiva, Fino Sherry Tio Pepe. Alkon valikoimassa on 75cl pullo, joka on oikea monitoimijuoma esimerkiksi tapaksien kanssa tai sellaisenaan nautiskeluun. Kannattaa kokeilla Tio Pepeä rohkeasti myös juomasekoituksissa. Dry Martini saa mielenkiintoisen uuden twistin, kun korvaat Vermutin Tio Pepellä tai pidennät […]

louisa_rose_skp9716

Yalumba – kestävää kehitystä, luomutuotettua Viognieria

19.10.2016

“Olemme vakuuttuneita siitä, että pyrkimyksemme suojella luonnonvarojamme näkyy valmistamiemme viinien laadussa. Tilanne on yksinkertainen: mikäli haluamme keskittyä erinomaisuuteen viininvalmistuksessa, meidän tulee kiistatta myös huolehtia ensiarvoisen tärkeänä ympäristöstä – nämä kaksi ovat erottamattomia.” Robert Hill-Smith, Yalumban omistaja viidennessä sukupolvessa Harmonia meitä ympäröivän luonnollisen ympäristön kanssa on ollut Yalumban keskiössä jo siitä päivästä lähtien kun perustajamme Samuel […]

yalumba_sv_plo

Yalumba Y Sarja – Haastaa viininystävät kokeilemaan uusia lajikkeita ja erilaisia tyylejä

19.10.2016

Hienostuneen viinin jalostaminen tarkoittaa myös sen tosiseikan myöntämistä, että aivan kaikkia prosessiin vaikuttavia elementtejä ei ole mahdollista kontrolloida. Kuumuus, sade, tuuli, maastopalot ja halla voivat haitata työtä, ja näin usein käykin. Hienon viinin tuottaja laskee sen kohtalon jumalten käsiin. Ja kun koittaa tilaisuus vaalia, johdattaa ja ohjata, Yalumba tarttuu siihen empimättä. Yalumba Nursery perustettiin vuonna […]

clocktower

Yalumba – Rakkaudesta viiniin…

19.10.2016

Istuttaessaan viiniköynnöksiä kuutamon valossa Sidney Smith vilkaisi isäänsä Samuelia ja mietti hetken, kuinka paljon hänen nuoren elämänsä aikana olikaan muuttunut. Vasta 12-vuotiaana hän oli jo matkustanut maapallon toiselle puolelle vanhempiensa ja kolmen nuoremman sisaruksensa kanssa, auttanut rakentamaan perheelleen uuden kodin sekä luonut kukoistavan 30 eekkerin kauppapuutarhan yhdessä isänsä kanssa. Rakkaus perheeseen, seikkailuun ja vaurastumiseen oli […]

latrappeplo

Hirvipyörykät ja La Trappe Trappist Dubbel

19.10.2016

Tiesitkö, että oikeus valmistaa trappistioluita on ainoastaan trappistimunkkiluostareilla. Aidoissa trappistioluissa on kuusikulmainen Trappist-sinetti tästä alkuperätakuuna. La Trappen panimo sijaitsee Etelä-Hollannissa Tilburgin kaupungin lähistöllä Onze Lieve Vrouwe van Koningshoevenin vuonna 1880 perustetussa luostarissa. Luostari noudattaa Pyhän Benediktuksen ohjetta ansaita työllä elantonsa. La Trappe oluet ovatkin makumaailmaltaan hyvin rehellisiä, niitä maistaessasi aistit munkkien olemassaolon ytimen – hiljaisuuden. Lataa […]

yalumba_sv_annos2

Vinkki Lasiin – Yalumba the Y Series Shiraz Viognier ja Kekri

05.10.2016

Kekriä juhlitaan syyssadonkorjuun aikaan, Mikkelinpäivästä Pyhäinmiesten päivään. Me juhlistamme Kekriä tänä vuonna herkullisella, kauden vihanneksista kootulla paistoksella sekä yrttipaahdetulla karitsankyljyksillä.Karitsankyljykset ja vihannespaistos nautitaan mausteisen lämpimän ja täyteläisen Yalumba Y Series Shiraz Viognier –viinin kanssa. Lataa resepti (pdf) – Syyssadon vihannespaistos ja Yrttipaahdetut karitsankyljykset Yrttipaahdettuja karitsankyljyksiä ja syyssadon vihannespaistosta 1 myskikurpitsa 200 g ruusukaalia suppilovahveroita tai […]

vinkkilasiin-esite_syksy-2016_kansi

Uusi Vinkki Lasiin esite on saapunut!

26.09.2016

Uunituote  päivitys Vinkki Lasiin-esitteestä on juuri saapunut painosta. Esitettä jaetaan syksyn messuilla ja piipahtamalla meidän osastolla saat omasi! Turun Viini & Ruoka 30.9.-2.10.2016 & Viini & Ruoka, Helsinki 27.-30.10.2016 >> Lataa Vinkki Lasiin Alkon Valikoima tästä <<

raaka-aineet ylha¦êa¦êlta¦ê

Vinkki Lasiin – Fuller’s Organic Honey Dew ja satokauden vuohenjuustosalaatti

07.09.2016

Kultaisen hedelmäinen ja sopivasti hunajainen Fuller’s Organic Honey Dew Golden Ale sopii täydellisesti juomaksi tälle herkullisen kauniille, syksynväreissä hehkuvalle vuohenjuustosalaatille. Lataa pdf-resepti – Sadonkorjuun vuohenjuustosalaatti Hunajainen sadonkorjuun vuohenjuustosalaatti 1 cm paksu kiekko kypsytettyä, valkohomepintaista vuohenjuustoa / syöjä tammenlehväsalaattia rucolaa minttua vihreitä papuja keitettynä (5 min.) karhunvatukoita hunajaa, kurpitsan -ja auringonkukansiemeniä Hunajavinegrette: 1 rkl uuden sadon […]

Castelnau-mitalit_SYKSY 2016

Voitokas Champagne de Castelnau Réserve Brut

18.08.2016

Champagne de Castelnau Réserve Brut Kultaa: Mundus Vini 2016 Hopeaa: International Wine Challenge 2016 International Wine & Spirit competition Kunniamaininta: Vuoden Viinit 2016  

Altaland plo

Vinkki Lasiin – Altaland Cabernet Sauvignon, kauden riistaviini

17.08.2016

  Altaland Cabernet Sauvignon 2015 –punaviinin mausteinen ja tumman marjainen maku sopii mainiosti täyteläisen sorsapadan kanssa nautittavaksi. Lataa pdf-resepti – Sorsapata Sorsapata 2 -3 kokonaista puhdistettua heinäsorsaa hienoa merisuolaa, jauhettua valkopippuria voita kesäsipulia, porkkanoita, palsternakkaa persiljaa ja timjami 1l mietoa kanalientä Kastike: Siivilöity paistoliemi n. 8 dl 5 dl kuohukermaa 0,5 dl maizena vaalea kastikesuurustetta […]

yalumba SB

Vinkki Lasiin – Elokuu on rapujuhlien aikaa!

03.08.2016

Alkon valikoima täydentyi heinäkuun alussa Australialaisella Yalumban Y Series Sauvignon Blancilla. Viini on tilattavissa pulloittain omaan Alkoon helposti alla olevasta linkistä tai osoitteesta asiakaspalvelu [at] alko.fi. Tilaa tästä! Tämä raikas viini sopii rapuillalliselle niin keiton kuin jokirapujen kanssa tarjoiltavaksi. Tunnelmallisia elokuun iltoja saksiniekkojen sekä raikkaan viinin parissa! Lataa resepti!  

pinot grigio garda

Vinkki Lasiin – Juhannus!

15.06.2016

Tarjoile juhannuksen lounaspöydässä mätisilakoita, graavilohta sekä muita mieluisia kalaherkkuja. Kalojen ja uusien perunoiden kanssa sopii juomaksi raikas, konstailematonGarda-järven alueen Pinot Grigio –valkoviini. Lataa resepti tästä>>>  Vinkki Lasiin – Juhannus ja Pinot Grigio Garda_15.6.2016  

plo ja lasit

Vinkki Lasiin – Kevään valmistujaisjuhlat 4.6.

27.05.2016

Ensi lauantaina juhlitaan koulunsa päättäviä! Juhlatunnelmaa nostattaa hyvät tarjoilut ja tyylikäs kuohuviini. Willmin Crémant d’Alsace Rosé Brut sopii alkukesän kaikkien juhlatarjoilujen kanssa nautittavaksi. Lohenpunainen juoma on tyylikäs tarjoiltava niin isoissa, kuin pienissäkin juhlissa. Tulosta resepti tästä>> Vinkki Lasiin – Resepti: Valmistujaiset ja Willmin Cremant Rose Gluteeniton mansikkakakku 5 kananmunaa 3 dl sokeria 2 dl mantelijauhetta […]

Kevätkananpoika-resepti

Vinkki Lasiin – Yalumba Eden Valley Viognier ja Äitienpäivän kevätkananpoikaa

03.05.2016

Ensi sunnuntaina on taas aika juhlia Äitejä! Tänä vuonna koko perheen saman pöydän ääreen kokoaa kevätkananpoika, sekä keväinen parsarisotto. Juomasuosituksena Yalumban Eden Valleyn alueen Viognier. Onnea Äideille, Iso-Äideille, Mummoille, Mummeille ja Mammoille! Lataa resepti tästä >> Vinkki Lasiin – Yalumba EV Viognier ja Äitienpäivän kevätkananpoikaa_3.5.2016  

Vinkki vappi Jansz

Vinkki Lasiin – Jansz Premium Cuvée Brut ja Vappu!

27.04.2016

Kevään ihanin ja kuplivin juhla on Vappu! On aika kohottaa malja keväälle ja ihanille ystäville, siihen sopii erinomaisesti Method Tasmanoise-menetelmällä valmistettu Jansz premium Cuvée Brut! Kippis keväälle! Lataa resepti >>  

Pääsiäinen raaka-aineet

Vinkki Lasiin – Täytetyt munakoisot ja Alamos Malbec

15.03.2016

Pääsiäisenä on tapana valmistaa lammasta tai karitsaa, tällä kertaa esittelemme uudenlaisen idean pääsiäiseen ja kevääseen. Vinkki Lasiin nettisivuilta löytyy kaikki vanhat pääsiäisreseptit, jos haluat mieluummin tehdä perinteisempää lammasta pääsiäiseksi… Hyvää pääsiäistä! Lataa resepti >> Vinkki Lasiin – Pääsiäisen täytetyt munakoisot ja Alamos Malbec  

cmyk_vinkkilasiin_pysty-cropped

Vinkki Lasiin Viini Expossa mukana!

09.03.2016

Tulethan moikkaamaan meitä Viini Expoon 18.-19.3., osastomme (5a1) löytyy heti sisäänkäynnin luota! Tuomme tänä vuonna messuille ennen näkemättömän laajan valikoiman Alkon tuotteita, joten kannattaa tulla löytämään omat uudet suosikkisi! Kokonaisuudessaan valikoiman löydät tästä>>> Vinkki Lasiin valikoima ViiniExpossa Osastollamme on myös MyPose-kamera, jolla otat messujen hauskimman kuvan muistoksi ja jaat sen sosiaalisessa mediassa kavereidesi kanssa! Tervetuloa!

P1530071

Vinkki Lasiin – Kananpoikaburrito ja La Miranda Secastilla Garnacha

09.03.2016

Rentoon perjantai-iltaan sopivat maukkaat kananpoikaburritot, jotka tarjoillaan itsetehdyn hedelmäisen guacamole-kastikkeen kanssa. Aterian kruunaa Somontanon alueen Garnacha-rypäleestä valmistettu mausteisen lämmittävä La Miranda Secastilla-viini. Resepti >>> Vinkki Lasiin – Kananpoikaburrito ja La Miranda Secastilla  

Valentine yleiskuva+viini

Vinkki Lasiin – Ystävyysbrunssi ja Cava Mistinguett Rose Brut

10.02.2016

Kokoa ystävyysbrunssille sinulle ja ystävillesi mieluisia Välimeren herkkuja. Tarjoile Cava Mistinguett Rose Brut –kuohuviiniä niin alkumaljaksi kuin juomaksi läpi ystävyyden brunssin. Onnellista Ystävänpäivää! Lataa resepti tästä >> Vinkki Lasiin – Ystävyysbrunssi ja Cava Mistinguett Rose Brut_10.2.2016  

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

viinikellari-1
Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →