Syksyn makuja lautaselle…

15.11.2017

  Viña Casa Silvalla viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista. Vuonna 1994 Carmenère rypäleen huomattiin kasvavan Chilessä. Jotkut […]

Finca Constancia ja juustotarjotin

24.10.2017

Pimenevät syysillat houkuttelevat kotoilemaan, on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja nauttia sohvan pehmeydestä. Tunnelmointiin sopii hyvin mausteisen lämmin punaviini, espanjan auringon alta sekä houkutteleva tarjotin täynnä ihania juustoja ja hedelmiä. Anuliina on koonnut ehdotuksen juustotarjottimesta Finca Constancia Seleccion-punaviinin seuraksi. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Juustotarjottimelle, valikoima lempijuustoja: Fromage de Langres –AOC luokiteltu lehmänmaitojuusto Samppanjan […]

Luigi Righetti Valpolicella Ripasso ja vasikankyljykset

03.10.2017

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –punaviini on loistava ruokaviini mille tahansa italialaiselle ruualle. Tarjoile kyljysten ja polentan kanssa kermaista sienikastiketta (kuvassa nummitattikastiketta) sekä kauden vihanneksia (kuvassa pannulla paistettua omenaa ja kaskinaurista. Buon appetito! Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Vasikankyljyksiä, polentaa ja sienikastiketta 1 iso vasikankyljys / kaksi syöjää (n. 400 g) Hiero kyljyksen […]

Riistajuomat

19.09.2017

      Catena Cabernet Sauvignon Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Petit Verdot Alue: Mendoza Maku: täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, mustaoliivinen, mustapippurinen ja hennon nahkainen. Ruokasuositus: riista, nauta, grilliruoat ja juustot. Tilaa tästä       Guigal Cotes du Rhone Rouge Rypäleet: Syrah, Grenache, Mourvedre Alue: AC Cotes du Rhone Maku: keskitäyteläinen, tanniininen, luumuinen, mausteinen, […]

Yalumba the Y Series Merlot ja Yrttitomaatit

11.09.2017

Tomaatit kuuluvat sadonkorjuuaikaan ja nämä ihanat yrttitäytteiset tomaatit sopivat lisukkeeksi esimerkiksi grillipihville. Tarjoile yrttitomaatit, yrttisen ja tummamarjaisen Yalumba the Y Series Merlot’n kanssa. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Yrttitomaatit 2 pienehköä tomaattia/ syöjä 1 rasia Philadelphia Naturel -tuorejuustoa 1 keltuainen 50 g raastettua kovaa juustoa, esim. Mustaleima Emmenthal 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna yrttejä […]

Custoza Terre in Fiore Bianco ja lohisalaatti

28.08.2017

 Cantina di Custozan luomu-viini Terre in Fioren pakkaus on muuttunut ja uuden pakkauksen pullot ovat näillä hetkillä Alkon myymälöissä. Anuliina on yhdistänyt tämän raikkaan luomu-viinin maukkaaseen lohisalaattiin tämän kertaisessa reseptissä! Bon Appetit! Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Lohisalaatti Savustettua lohta tai kirjolohta (kuvassa vaaleaa Perämeren lohta) Pinaattia ja mangoldia Tomaattia, kurkkua, sipulia ja […]

Uniq Drinks ja Virolainen Pühaste aloittavat yhteistyön

07.07.2017

Uniq Drinksin olutsalkku vahvistuu elokuussa, kun Virolaisen Pühasten oluet saapuvat maahan. Valikoiman kolme ensimmäistä tuotetta ovat Lime Gose, Vulin Session IPA ja Vienna IPA. Valikoimaa tullaan laajentamaan syksyllä ja syksyn Heinon Tukku -messuilla 5.9. oluita pääsee maistamaan ensimmäisen kerran. Kuluttajille tuotteet esitellään OlutExpossa lokakuun lopulla. Lue lisää tuotteista >> Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkoi vuonna […]

Ihana elokuu!

07.07.2017

Pidennä kesää kattamalla lounas ulos ja nauttimalla täydellisessä hiilloksessa paistuvasta siiasta. Siian kaveriksi ihanan raikasta feta-melonisalaattia. Lounaan kruunaa uudessa pakkauksessa Alkon hyllyihin palannut Spier Signature Chardonnay! Lue lisää viinistä > Lataa resepti > Hiillostettua siikaa ja feta-melonisalaattia Tarvitset: hyvän hiilloksen, halsterin, tuoreita pikkusiikoja, merisuolaa Suolaa kokonaiset, vatsasta avatut siiat päältä ja sisältä. Aseta siiat halsteriin […]

Juhlitaan Juhannusta!

21.06.2017

Juhannuksena on grillikuumana ja vinkkimme antaakin ideoita juhannus grillailuun lisukkeen muodossa. Kaalisalaatti tai kaalipaistos valmistuu muurinpohjapannulla maittavaksi lisukkeeksi, tarjoile sen kanssa grillista: raakamakkaroita, BBQ –marinoitua grillikylkeä, karitsankyljyksiä, kassleria, kananpojankoipia, valikoima suosikkiherkkuja oman maun mukaan. Lataa resepti >> Kaalisalaatin/paistoksen aineet 1 kpl varhaiskaali 2 tuoretta maissia 1 punainen paprika 1 pieni pussi sokeriherneitä 3 kpl uuden sadon porkkanoita […]

Onnea koulunsa päättäville!

29.05.2017

Ensi lauantaina on taas aika juhlia valmistujaisia. Kahvipöydän kruunut, voileipäkakut, ovat juhlavaa tarjottavaa. Tässä Anuliinan reseptissä yhdistyy suomalaisten rakastamia juustoja, herkulliseen maalahden limppuun. Lue lisää viinistä ja tilaa >> Lataa resepti >> Suomi 100 juustovoileipäkakku 1 pienikokoinen Maalahden limppu, leikkaamaton 1 dl Vilarnau Cava Brut:ia kostutukseen 300 g Valion Juhla –juustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa […]

Juhlitaan Äitiä 14.5.

05.05.2017

Ensi sunnuntaina juhlitaan äitejä, sillä jokainen äiti ansaitsee hieman hemmottelua! Mikä olisikaan ihanampaa kuin päästä valmiiseen pöytään, nauttimaan herkullisesta äitienpäivän ateriasta.Anuliinan reseptissä tällä kertaa uunisiikaa, muutamalla helpolla lisukkeella, resepti, josta Isä ja lapset varmasti selviävät yhdessä! Lataa PDF-resepti tästä >> Uunisiika Kokonainen siika, puhdistettuna 400-500g (Kahdelle) suolaa, sitruunaa, timjamia, valkosipulia, tilliä Pese ja kuivaa siika. […]

Keväinen piknik ja Yalumba Y Series Sauvignon Blanc

25.04.2017

Kylmänä tarjottavat lämminsavulohi täytteiset Cold Dogit ovat erinomaista piknik syötävää. Tarjoile Cold Dogien kanssa vihannestikkuja, maalaisperunalastuja ja mansikoita. Juomasuositus Yalumban kuiva ja hapokas Y Series Sauvignon Blanc. Tästä linkistä voit tilata viinin Alkon verkkokaupasta! Lataa tästä resepti>> Mini Cold Dogs Minikokoisia hot dog-sämpylöitä Täyte 1 (6 kpl) 300 g lämminsavukirjolohta 2 rkl majoneesia ripaus chiliä […]

Pasha – pääsiäispöydän kruunu

11.04.2017

Ennen pääsiäistä vietetään pääsiäispaaston aikaa. Paasto päättyy pääsiäisen jumalanpalvelukseen, jota vietetään pääsiäisyönä. Pasha on yksi perinteisimmistä pääsiäisen herkuista ja sen paikka suomalaisessa pääsiäispöydässä on vakiintunut. Nauti pääsiäisaterialla karitsan kanssa hedelmäisen runsasta Altaland Cabernet Sauvignon punaviiniä. Nauti täyteläinen pasha jälkiruuaksi. Lataa resepti tästä >> PERINTEINEN PÄÄSIÄSIPASHA 200 g voita 1,5 dl sokeria 500 g rahkaa 2 […]

Raclette toastit ja Fuller’s ESB

30.03.2017

Nauti herkullinen raclette toast yhdessä mahonginruskean, täyteläisen hedelmäisen Fuller’sin Extra Special Bitter –oluen kanssa. Nam, mikä lounas/väli/ilta/sauna/herkku –pala! >> Lataa PDF resepti tästä! Raclette-leivät Maalaisleipää Raclette-juustoa 1 iso punasipuli, oliiviöljyä, sokeria, suolaa, chiliä, mustapippuria, rosmariinia Dijon Majonnaisea Karpalo -hilloketta Mache -salaattia Päärynää Vinegretteä salaatille Leikkaa punasipulista puolen sentin paksuisia renkaita. Kuullota oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla, sokeriripauksella […]

Paahdettua ankanrintaa ja Yalumba Y Series Shiraz Viognieria

07.03.2017

Tee arjesta juhlaa punaviinillä, jossa yhdistyy puna- ja valkoviinirypäle tyylikkään harmooniseksi maku nautinnoksi. Australialainen Yalumba Y Series Shiraz Viognier on tilattavissa Alkon verkkokaupasta. Viinin kanssa suosittelemme paahdettua ankanrintaa.. Lataa resepti tästä >> Paahdettua ankanrintaa, broccolinia sekä Aura -juusto-perunagratiini ( 4:lle) 2 ankanrintaa Marinadi: 0,5 dl balsamico, 2 rkl fariinisokeri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja puristettu […]

Teriyaki-kananpoikaa ja Yalumban luomu Viognieria

10.02.2017

Aina on hyvä hetki kutsua ystävät koolle ja viettää iltaa nauttien hyvästä ruoasta ja juomasta, seurastakin… Juomaksi suosittelemme Australialaisen Yalumban luomu-tuotettua Viognieria, jonka intensiivinen ja kukkainen tuoksu houkuttelee maistamaan viiniä aina uudelleen ja uudelleen. Yaumban pääviinintekijä Louisa Rose on Viognier-kuningatar ja tämän tuottajan Viognierit eivät koskaan tuota pettymystä! Lataa resepti tästä>> Teriyaki-kananpoikaa ja kookosriisiä (4:lle) […]

Karitsa Hot Pot lämmittää pakkaspäivänä

23.01.2017

Tammikuun loppuun sopii erinomaisesti maistuvat ja lämmittävät pataruoat. Tämä karitsan hot pot ja Belhaven 90 Shilling Wee Heavy toimivat hyvin yhteen. Oluen makea, tumma ja maustekakkumainen maku yhdistettynä Hot Potin palsternakan makeuteen myötäilee muikeasti oluen täyteläistä makua. Cheers and enjoy! Lataa resepti tästä >> Karitsa Hot Pot (4:lle) 20 g voita 600 g karitsan paahtopaistia naturel, kuutioituna 5 dl […]

Jouluinen Banaani-Mandariinikakku ja Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella

14.12.2016

Talviseen ruokapöytään sopii maniosti Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella. Viinin tummia ja punaisia marjoja sisältävä aromi ja makuaromien tuoma pieni hapokkuus. Tämä taittaa sopivasti esim. kinkun rasvaisen maun. Tämä viini sopii erinomaisesti kaikelle jouluruualle ja on mainio talviajan nautiskeluviini. Tarjoa joulunaikaan myös pähkinöitä, kastanjoita, manteleita, kirsikkahilloketta, tummaa suklaata sekä kuivattuja karpaloita herkkupöydässä. Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso […]

Onnea Suomi 99-vuotta!

30.11.2016

Alle satavuotiasta Suomea juhlitaan jälleen kodeissa ja linnassa perinteisin menoin. Juhla-aterian aloittaa erittäin kuiva Vilarnau Reserva Cava Brut ja mätileivät. Samaiset kuplat ja leivät voi myös nauttia kotisohvalla linnajuhlia seuraten. Tarvitaan vaaleaa, rapeaa paahtoleipää, sipaus voita, vaahdotettua smetanaa, hienonnettua punasipulia sekä muikunmätiä ja rouhaus mustapippurimyllystä. Poksauta pullo auki ja nauti leivät raikkaan kuohuvan kanssa. Onnea Suomi […]

Tapas-ilta ja Tio Pepe Fino Sherry

15.11.2016

Tapakset on ihastuttava tapa koota yhteen ystävät, vaikka pikkujouluna. Suolaisten tapaksien kanssa ehdoton valinta juomaksi on rutikuiva, Fino Sherry Tio Pepe. Alkon valikoimassa on 75cl pullo, joka on oikea monitoimijuoma esimerkiksi tapaksien kanssa tai sellaisenaan nautiskeluun. Kannattaa kokeilla Tio Pepeä rohkeasti myös juomasekoituksissa. Dry Martini saa mielenkiintoisen uuden twistin, kun korvaat Vermutin Tio Pepellä tai pidennät […]

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →