Uniq Drinks ja Virolainen Pühaste aloittavat yhteistyön

07.07.2017

Uniq Drinksin olutsalkku vahvistuu elokuussa, kun Virolaisen Pühasten oluet saapuvat maahan. Valikoiman kolme ensimmäistä tuotetta ovat Lime Gose, Vulin Session IPA ja Vienna IPA. Valikoimaa tullaan laajentamaan syksyllä ja syksyn Heinon Tukku -messuilla 5.9. oluita pääsee maistamaan ensimmäisen kerran. Kuluttajille tuotteet esitellään OlutExpossa lokakuun lopulla. Lue lisää tuotteista >> Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkoi vuonna […]

Ihana elokuu!

07.07.2017

Pidennä kesää kattamalla lounas ulos ja nauttimalla täydellisessä hiilloksessa paistuvasta siiasta. Siian kaveriksi ihanan raikasta feta-melonisalaattia. Lounaan kruunaa uudessa pakkauksessa Alkon hyllyihin palannut Spier Signature Chardonnay! Lue lisää viinistä > Lataa resepti > Hiillostettua siikaa ja feta-melonisalaattia Tarvitset: hyvän hiilloksen, halsterin, tuoreita pikkusiikoja, merisuolaa Suolaa kokonaiset, vatsasta avatut siiat päältä ja sisältä. Aseta siiat halsteriin […]

Juhlitaan Juhannusta!

21.06.2017

Juhannuksena on grillikuumana ja vinkkimme antaakin ideoita juhannus grillailuun lisukkeen muodossa. Kaalisalaatti tai kaalipaistos valmistuu muurinpohjapannulla maittavaksi lisukkeeksi, tarjoile sen kanssa grillista: raakamakkaroita, BBQ –marinoitua grillikylkeä, karitsankyljyksiä, kassleria, kananpojankoipia, valikoima suosikkiherkkuja oman maun mukaan. Lataa resepti >> Kaalisalaatin/paistoksen aineet 1 kpl varhaiskaali 2 tuoretta maissia 1 punainen paprika 1 pieni pussi sokeriherneitä 3 kpl uuden sadon porkkanoita […]

Onnea koulunsa päättäville!

29.05.2017

Ensi lauantaina on taas aika juhlia valmistujaisia. Kahvipöydän kruunut, voileipäkakut, ovat juhlavaa tarjottavaa. Tässä Anuliinan reseptissä yhdistyy suomalaisten rakastamia juustoja, herkulliseen maalahden limppuun. Lue lisää viinistä ja tilaa >> Lataa resepti >> Suomi 100 juustovoileipäkakku 1 pienikokoinen Maalahden limppu, leikkaamaton 1 dl Vilarnau Cava Brut:ia kostutukseen 300 g Valion Juhla –juustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa […]

Juhlitaan Äitiä 14.5.

05.05.2017

Ensi sunnuntaina juhlitaan äitejä, sillä jokainen äiti ansaitsee hieman hemmottelua! Mikä olisikaan ihanampaa kuin päästä valmiiseen pöytään, nauttimaan herkullisesta äitienpäivän ateriasta.Anuliinan reseptissä tällä kertaa uunisiikaa, muutamalla helpolla lisukkeella, resepti, josta Isä ja lapset varmasti selviävät yhdessä! Lataa PDF-resepti tästä >> Uunisiika Kokonainen siika, puhdistettuna 400-500g (Kahdelle) suolaa, sitruunaa, timjamia, valkosipulia, tilliä Pese ja kuivaa siika. […]

Keväinen piknik ja Yalumba Y Series Sauvignon Blanc

25.04.2017

Kylmänä tarjottavat lämminsavulohi täytteiset Cold Dogit ovat erinomaista piknik syötävää. Tarjoile Cold Dogien kanssa vihannestikkuja, maalaisperunalastuja ja mansikoita. Juomasuositus Yalumban kuiva ja hapokas Y Series Sauvignon Blanc. Tästä linkistä voit tilata viinin Alkon verkkokaupasta! Lataa tästä resepti>> Mini Cold Dogs Minikokoisia hot dog-sämpylöitä Täyte 1 (6 kpl) 300 g lämminsavukirjolohta 2 rkl majoneesia ripaus chiliä […]

Pasha – pääsiäispöydän kruunu

11.04.2017

Ennen pääsiäistä vietetään pääsiäispaaston aikaa. Paasto päättyy pääsiäisen jumalanpalvelukseen, jota vietetään pääsiäisyönä. Pasha on yksi perinteisimmistä pääsiäisen herkuista ja sen paikka suomalaisessa pääsiäispöydässä on vakiintunut. Nauti pääsiäisaterialla karitsan kanssa hedelmäisen runsasta Altaland Cabernet Sauvignon punaviiniä. Nauti täyteläinen pasha jälkiruuaksi. Lataa resepti tästä >> PERINTEINEN PÄÄSIÄSIPASHA 200 g voita 1,5 dl sokeria 500 g rahkaa 2 […]

Raclette toastit ja Fuller’s ESB

30.03.2017

Nauti herkullinen raclette toast yhdessä mahonginruskean, täyteläisen hedelmäisen Fuller’sin Extra Special Bitter –oluen kanssa. Nam, mikä lounas/väli/ilta/sauna/herkku –pala! >> Lataa PDF resepti tästä! Raclette-leivät Maalaisleipää Raclette-juustoa 1 iso punasipuli, oliiviöljyä, sokeria, suolaa, chiliä, mustapippuria, rosmariinia Dijon Majonnaisea Karpalo -hilloketta Mache -salaattia Päärynää Vinegretteä salaatille Leikkaa punasipulista puolen sentin paksuisia renkaita. Kuullota oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla, sokeriripauksella […]

Paahdettua ankanrintaa ja Yalumba Y Series Shiraz Viognieria

07.03.2017

Tee arjesta juhlaa punaviinillä, jossa yhdistyy puna- ja valkoviinirypäle tyylikkään harmooniseksi maku nautinnoksi. Australialainen Yalumba Y Series Shiraz Viognier on tilattavissa Alkon verkkokaupasta. Viinin kanssa suosittelemme paahdettua ankanrintaa.. Lataa resepti tästä >> Paahdettua ankanrintaa, broccolinia sekä Aura -juusto-perunagratiini ( 4:lle) 2 ankanrintaa Marinadi: 0,5 dl balsamico, 2 rkl fariinisokeri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja puristettu […]

Teriyaki-kananpoikaa ja Yalumban luomu Viognieria

10.02.2017

Aina on hyvä hetki kutsua ystävät koolle ja viettää iltaa nauttien hyvästä ruoasta ja juomasta, seurastakin… Juomaksi suosittelemme Australialaisen Yalumban luomu-tuotettua Viognieria, jonka intensiivinen ja kukkainen tuoksu houkuttelee maistamaan viiniä aina uudelleen ja uudelleen. Yaumban pääviinintekijä Louisa Rose on Viognier-kuningatar ja tämän tuottajan Viognierit eivät koskaan tuota pettymystä! Lataa resepti tästä>> Teriyaki-kananpoikaa ja kookosriisiä (4:lle) […]

Karitsa Hot Pot lämmittää pakkaspäivänä

23.01.2017

Tammikuun loppuun sopii erinomaisesti maistuvat ja lämmittävät pataruoat. Tämä karitsan hot pot ja Belhaven 90 Shilling Wee Heavy toimivat hyvin yhteen. Oluen makea, tumma ja maustekakkumainen maku yhdistettynä Hot Potin palsternakan makeuteen myötäilee muikeasti oluen täyteläistä makua. Cheers and enjoy! Lataa resepti tästä >> Karitsa Hot Pot (4:lle) 20 g voita 600 g karitsan paahtopaistia naturel, kuutioituna 5 dl […]

Jouluinen Banaani-Mandariinikakku ja Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella

14.12.2016

Talviseen ruokapöytään sopii maniosti Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella. Viinin tummia ja punaisia marjoja sisältävä aromi ja makuaromien tuoma pieni hapokkuus. Tämä taittaa sopivasti esim. kinkun rasvaisen maun. Tämä viini sopii erinomaisesti kaikelle jouluruualle ja on mainio talviajan nautiskeluviini. Tarjoa joulunaikaan myös pähkinöitä, kastanjoita, manteleita, kirsikkahilloketta, tummaa suklaata sekä kuivattuja karpaloita herkkupöydässä. Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso […]

Onnea Suomi 99-vuotta!

30.11.2016

Alle satavuotiasta Suomea juhlitaan jälleen kodeissa ja linnassa perinteisin menoin. Juhla-aterian aloittaa erittäin kuiva Vilarnau Reserva Cava Brut ja mätileivät. Samaiset kuplat ja leivät voi myös nauttia kotisohvalla linnajuhlia seuraten. Tarvitaan vaaleaa, rapeaa paahtoleipää, sipaus voita, vaahdotettua smetanaa, hienonnettua punasipulia sekä muikunmätiä ja rouhaus mustapippurimyllystä. Poksauta pullo auki ja nauti leivät raikkaan kuohuvan kanssa. Onnea Suomi […]

Tapas-ilta ja Tio Pepe Fino Sherry

15.11.2016

Tapakset on ihastuttava tapa koota yhteen ystävät, vaikka pikkujouluna. Suolaisten tapaksien kanssa ehdoton valinta juomaksi on rutikuiva, Fino Sherry Tio Pepe. Alkon valikoimassa on 75cl pullo, joka on oikea monitoimijuoma esimerkiksi tapaksien kanssa tai sellaisenaan nautiskeluun. Kannattaa kokeilla Tio Pepeä rohkeasti myös juomasekoituksissa. Dry Martini saa mielenkiintoisen uuden twistin, kun korvaat Vermutin Tio Pepellä tai pidennät […]

Yalumba – kestävää kehitystä, luomutuotettua Viognieria

19.10.2016

“Olemme vakuuttuneita siitä, että pyrkimyksemme suojella luonnonvarojamme näkyy valmistamiemme viinien laadussa. Tilanne on yksinkertainen: mikäli haluamme keskittyä erinomaisuuteen viininvalmistuksessa, meidän tulee kiistatta myös huolehtia ensiarvoisen tärkeänä ympäristöstä – nämä kaksi ovat erottamattomia.” Robert Hill-Smith, Yalumban omistaja viidennessä sukupolvessa Harmonia meitä ympäröivän luonnollisen ympäristön kanssa on ollut Yalumban keskiössä jo siitä päivästä lähtien kun perustajamme Samuel […]

Yalumba Y Sarja – Haastaa viininystävät kokeilemaan uusia lajikkeita ja erilaisia tyylejä

19.10.2016

Hienostuneen viinin jalostaminen tarkoittaa myös sen tosiseikan myöntämistä, että aivan kaikkia prosessiin vaikuttavia elementtejä ei ole mahdollista kontrolloida. Kuumuus, sade, tuuli, maastopalot ja halla voivat haitata työtä, ja näin usein käykin. Hienon viinin tuottaja laskee sen kohtalon jumalten käsiin. Ja kun koittaa tilaisuus vaalia, johdattaa ja ohjata, Yalumba tarttuu siihen empimättä. Yalumba Nursery perustettiin vuonna […]

Yalumba – Rakkaudesta viiniin…

19.10.2016

Istuttaessaan viiniköynnöksiä kuutamon valossa Sidney Smith vilkaisi isäänsä Samuelia ja mietti hetken, kuinka paljon hänen nuoren elämänsä aikana olikaan muuttunut. Vasta 12-vuotiaana hän oli jo matkustanut maapallon toiselle puolelle vanhempiensa ja kolmen nuoremman sisaruksensa kanssa, auttanut rakentamaan perheelleen uuden kodin sekä luonut kukoistavan 30 eekkerin kauppapuutarhan yhdessä isänsä kanssa. Rakkaus perheeseen, seikkailuun ja vaurastumiseen oli […]

Hirvipyörykät ja La Trappe Trappist Dubbel

19.10.2016

Tiesitkö, että oikeus valmistaa trappistioluita on ainoastaan trappistimunkkiluostareilla. Aidoissa trappistioluissa on kuusikulmainen Trappist-sinetti tästä alkuperätakuuna. La Trappen panimo sijaitsee Etelä-Hollannissa Tilburgin kaupungin lähistöllä Onze Lieve Vrouwe van Koningshoevenin vuonna 1880 perustetussa luostarissa. Luostari noudattaa Pyhän Benediktuksen ohjetta ansaita työllä elantonsa. La Trappe oluet ovatkin makumaailmaltaan hyvin rehellisiä, niitä maistaessasi aistit munkkien olemassaolon ytimen – hiljaisuuden. Lataa […]

Vinkki Lasiin – Yalumba the Y Series Shiraz Viognier ja Kekri

05.10.2016

Kekriä juhlitaan syyssadonkorjuun aikaan, Mikkelinpäivästä Pyhäinmiesten päivään. Me juhlistamme Kekriä tänä vuonna herkullisella, kauden vihanneksista kootulla paistoksella sekä yrttipaahdetulla karitsankyljyksillä.Karitsankyljykset ja vihannespaistos nautitaan mausteisen lämpimän ja täyteläisen Yalumba Y Series Shiraz Viognier –viinin kanssa. Lataa resepti (pdf) – Syyssadon vihannespaistos ja Yrttipaahdetut karitsankyljykset Yrttipaahdettuja karitsankyljyksiä ja syyssadon vihannespaistosta 1 myskikurpitsa 200 g ruusukaalia suppilovahveroita tai […]

Uusi Vinkki Lasiin esite on saapunut!

26.09.2016

Uunituote  päivitys Vinkki Lasiin-esitteestä on juuri saapunut painosta. Esitettä jaetaan syksyn messuilla ja piipahtamalla meidän osastolla saat omasi! Turun Viini & Ruoka 30.9.-2.10.2016 & Viini & Ruoka, Helsinki 27.-30.10.2016 >> Lataa Vinkki Lasiin Alkon Valikoima tästä <<

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →