Hirvipyörykät ja La Trappe Trappist Dubbel

19.10.2016

latrappist_plo_lasiTiesitkö, että oikeus valmistaa trappistioluita on ainoastaan trappistimunkkiluostareilla. Aidoissa trappistioluissa on kuusikulmainen Trappist-sinetti tästä alkuperätakuuna. La Trappen panimo sijaitsee Etelä-Hollannissa Tilburgin kaupungin lähistöllä Onze Lieve Vrouwe van Koningshoevenin vuonna 1880 perustetussa luostarissa. Luostari noudattaa Pyhän Benediktuksen ohjetta ansaita työllä elantonsa. La Trappe oluet ovatkin makumaailmaltaan hyvin rehellisiä, niitä maistaessasi aistit munkkien olemassaolon ytimen – hiljaisuuden.

Lataa resepti (pdf) La Trappe Dubbel ja hirvipyörykät

Hirvipyörykätlatrappe_annos_puukko

600 g hirvenjauhelihaa

1 iso sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 dl kuohukermaa

1 muna

katajanmarjaa, pippuria, suolaa

voita ja oliiviöljyä

latrappeploLisäksi kermaista suppilovahverokastiketta, keitinperunoita tai perunamuusia ja sokeroituja puolukoita.

Paista sipulit voissa ja hauduta 10 min. Miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vaivaa kaikista aineista taikina. Pyöritä öljytyillä käsillä n. 30 pyörykkää. Paista uunissa 160 astetta pellillä n. 8-10 min tai pannulla voi-oliiviöljyseoksessa.  Tarjoile kermaisen sienikastikkeen kanssa.

Tarjoile aterian kanssa kauniin pähkinänruskeaa ja hieman paahtuneen sokerin makuista La Trappe Dubbel-olutta.

Avainsanat: Dubbel, hirvipyörykät, La Trappe, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →