Jouluinen Banaani-Mandariinikakku ja Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella

14.12.2016

lg_ripasso

Talviseen ruokapöytään sopii maniosti Luigi Righettin Campolieti Ripasso Valpolicella. Viinin tummia ja punaisia marjoja sisältävä aromi ja makuaromien tuoma pieni hapokkuus. Tämä taittaa sopivasti esim. kinkun rasvaisen maun. Tämä viini sopii erinomaisesti kaikelle jouluruualle ja on mainio talviajan nautiskeluviini.

Tarjoa joulunaikaan myös pähkinöitä, kastanjoita, manteleita, kirsikkahilloketta, tummaa suklaata sekä kuivattuja karpaloita herkkupöydässä. Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –viinillä voit jatkaa herkuttelua kinkkuaterian jälkeen myöhään jouluyöhön.

Lataa reseptt tästä>>>

Banaani-Mandariinikakkulr_ripasso_pahkinat

Vaihe 1: 

3 ylikypsää banaania

75 g sulatettua voita

1 mandariini raatettu kuori

2 mandariinin mehu

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 rkl kanelijauhetta

100g mantelijauhetta

2 munaa

Vaihe 2:lr_ripasso_lasi

2 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinajauhetta

1 tl soodaa

Paistovaiheessa 100 g tummaa suklaata.

Päälle 100 g Fazerin Sinistä, nokare voita ja valikoima erilaisia suklaamakeisia.

Sekoita kaikki vaihe 1-raaka -aineet keskenään esim. yleiskoneen pallovatkaimella keskinopeudella. Oikein kypsät banaanit soseutuvat helposti näin, niitä ei tarvitse erikseen soseuttaa. Sekoita vaihe 2 raaka-aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos muiden aineiden päälle. Sekoita taas keskinopeudella lyhyen aikaa. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun paistovuokaan (n. 1,5 l vetoisuus). Laita tummaa suklaata leikattuina pätkinä taikina päälle pitkin pituutta. Lisää loppu taikina. Paista 170 astetta 40 min. Anna jäähtyä vuoassa n. 30 min ja kumoa kakku. Käännä takaisin paistopinta päällepäin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita Fazerin Sininen maitosuklaa ja nokare voita metalliseen kulhoon, joka on vesikattilassa lämpöhauteessa. Anna sulaa ja sekoita varovasti. Koristele kakun pinta suklaanauhalla joko lusikan avulla tai laittamalla suklaa pursotinpussiin. Koristele joulusuklailla.

Reseptit: Keittiömestari Anuliina Pineda, www.soupopera.fi

 

Avainsanat: Joulu, Luigi Righetti, Ripasso, Valpolicella, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →