Kevättä juhlistava reseptivinkki

11.04.2018

 

Beronia Ecologico

Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys.

Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, kuten Tempranilloa, Garnachaa, Mazueloa, Gracianoa ja Viuraa. Nimensä tila on saanut Beroneilta, Kelttikansalta, joka asutti Riojan aluetta 300 – luvulla.

Luonnehdinta: Väri syvän granaatinpunainen, rubiininvivahtein. Tuoksu hyvin aromaattinen, tuoksua hallinnoi eukalyptus, sekä punaiset hedelmät. Maku keskitäyteläinen, tasapainoinen, paljon marjoja, miellyttävän raikas.

Tarkista saatavuus tai tilaa Alkon nettisivuilta >>

Parsaa ja kevätkananpoikaa, juomasuositus: Beronia Ecologico

1 pieni Jyväbroilerin kevätkananpoika/ 2 syöjää (n. 900g)

50 g pehmeää voita

1 dl hienonnettua persiljaa

2 valkosipulinkynttä raasteena

1 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria

1 pnt vihreää parsaa

3 ohutta, kuivaa maalaisleipäsiivua

1 salottisipuli

30 g mustatryffelillä maustettua Pecorino –juustoa hienoksi raastettuna

oliiviöljyä

sitruunamehua

Valmista voista, persiljasta, valkosipulista ja mausteista maustevoitahna. Hiero tahnaa jyväbroilerin pintaa ja mielellään myös rintafileiden kohdalla nahan alle. Paahda 160 astetta 45 min korkeareunaisessa astiassa leivinpaperin päällä. Valele kananpoikaa välillä voisulalla.

Murusta kuivuneet leipäsiivut vaikkapa veitsen avulla. Leikkaa salottisipuli hienoksi. Laita pannulle oliiviöljyä, kuumenna ja paahda leipää sekä sipulia hetken korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Laske lämpö ja jatka hidasta paahtoa, kunnes sipuli on pehmeää ja leipämurut rapean paahtuneita.

Leikkaa parsasta kova kanta pois ja halutessasi kuori hiukan varren alaosasta parsaa ohuesti. Keitä ohuita parsoja kolme minuuttia suola-hunajavedessä. Valuta hyvin, laita tarjoiluvadille ja ripottele parsojen päälle leipämuruja, juustoa ja lopussa vielä hiukan parasta laatua oliiviöljyä sekä muutama tippa sitruunamehua.

Tarjoile keväinen, kevyt ateria maukkaan Beronia Ecologico 2014 –punaviinin kanssa.

Resepti: Anulina Pineda / SoupOpera

Avainsanat: Beronia, Ecologico, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22, 2krs. | FI-02200 ESPOO - Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | 20320 Turku
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →