Belhaven 90 Shilling Wee Heavy

Skotlanti

Alkoholipitoisuus
7,4 %
Katkeroaineet
21,8 EBU
Oluttyyppi
Strong Ale
UDF tuotenro

9513843 (33 cl)

Alkon tuotenro

771574 (33 cl)

Luonnehdinta

Kastanjanruskea Ale. Maku on keskitäyteläinen ja se on keskiasteisesti humaloitu – mallaskeksinen, kuivahedelmäinen, kevyen sitruksinen ja hyvin tasapainoinen.

Humalalajikkeet

Challenger ja Goldings

Maltaat

Pale ja Black

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10-14 C

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Makkararuoka
  • Nauta
  • Pataruoka

Tuottaja

Nykyisen Iso-Britannian vanhimpiin kuuluvan panimon perusti John Johnstone vuonna 1719. Nykyjään panimon omistaa Iso-Britannian suurimpiin panimoihin kuuluva Greene King. Brittiläinen Greene King –panimo otti vuonna 2009 käyttöön uudet olutpullot, joissa lasinmäärää on vähennetty 25 prosentilla. Vuositasolla säästö on 1,5 miljoonaa kiloa. Kun otetaan huomioon lasipullon koko elinkaari – raaka-aineet, valmistukseen ja kuljetuksiin käytetty energian määrä – lasketaan panimolla, että vuositasolla hiilidioksidipäästöt tulevat vähenemään 150 tonnilla. Myös pullotuslinjaston uusimisella toukokuussa 2006 oli ympäristön kannalta merkitystä. Tähän mennessä hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 500 tonnilla. Eikä lasin käyttö ole ainoa asia, jossa panimo ottaa ympäristönäkökulmat huomioon. Vierteen valmistuksesta jäljelle jäävä mäski syötetään karjalle. Tämän lisäksi ylimääräinen hiiva käytetään englantilaisen voileipätahnan – Marmiten valmistukseen.

 

 

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →