Campagnola Pinot Grigio

Campagnola, Veneto IGT, Italia

Rypälelajikkeet
Pinot Grigio
Alkoholipitoisuus
12 %
Happopitoisuus
5,4 g/l
Sokeripitoisuus
5 g/l
UDF tuotenro

9513704 (25 cl) Saatavilla elo/syyskuussa 2016

Luonnehdinta

Vaalean oljenkeltainen, Tuoksu on elegantin puhdas ja intensiivinen. Maku on kuiva, jälkimaussa vihreää omenaa.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8-10C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Äyriäiset
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Rypäleet tähän viiniin on poimittu käsin, jonka jälkeen ne on kevyesti puristettu ja jätetty käymään kontrolloituun lämpötilaan. Tämän jälkeen viini on siirretty odottamaan pullotusta terästankkeihin.

Alue

Veneto ulottuu Alpeilta Adrianmerelle, maisemallisesti alueeseen kuuluu kaksi erilaista vyöhykettä. Tasanko, joka muodostuu jokien suistoista ja päättyy Adrianmereen. Toinen on vuoristoa, joka koostuu Etualpeista ja varsinaisista Alpeista.

Viinintuotanto on keskittynyt Veronan kukkuloiden rinteiltä Gardajärvelle ulottuvalle vyöhykkeelle. Maailmankuuluja viinipaikkakuntia ovat Soave ja Valpolicella, Colli Berici ja Colli Euganei Vicenzan maakunnassa, Breganze Vicenzan kukkuloilla Brentan ja Asticon välissä, louhikkoinen tasanko Piaven rannoilla ja Conegliano-Valdobbiadenen kukkulat, joilla kasvatetaan Prosecco-rypälettä. Melkein 20 %:n osuus Italian alkuperämerkitystä viinintuotannosta on peräisin Veneton alueelta, joka on näin mietittynä Italian huomattavin viinialue.

Veneton alueella tuotetaan runsaasti noutopöytiin ja aperitiiveiksi sopivia valkoviinejä, jotka tarjotaan viilennettyinä. Maultaan nämä viinit ovat kepeitä ja hedelmäisiä ja ne on tehty juotaviksi nuorina. Pinot Grigio tältä alueelta vastaa Alsacen pinot gris -viinejä, mutta viinit ovat hapokkaampia ja keveämpiä. Samantyylisiä valkoviinejä tehdään myös Pinot Biancosta ja Chardonnaysta.

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →