Fogt Siefersheimer Scheurebe Trocken

Weingutt Fogt , Rheinhessen, Saksa

Rypälelajikkeet
Scheurebe 100%
Alkoholipitoisuus
12 %
Happopitoisuus
7,5 g/l
Sokeripitoisuus
4,9 g/l
UDF tuotenro

9513790 (75 cl)

Luonnehdinta

Scheurebe on herkullisen raikas ja kesäinen seurusteluviini. Tuoksussa tulee alkuun esille hyvin aromaattista mustaherukkaa ja greippiä, jonka jälkeen taustalta nousee esille mausteisuutta. Viinintekijän innostus, laaja kokemus ja ymmärrys Scheurebe-rypäleestä yhdistyvät tässä viinissä luoden harmonisen kokonaisuuden.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8-10C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Pitsat ja pikkulämpimät
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Sadonkorjuu määräytyy aistinvaraisen arvion perusteella, jotta rypäleet poimitaan juuri oikeaan aikaan. Rypäleiden puristamisen jälkeen niitä liotetaan 24 tuntia,  jotta saadaan mahdollisimman voimakas arominen viini. Nopea käymisprosessi varmistaa kristallinkirkkaan viinin.

Alue

Schlemenstückin pienessä kylässä josta tämä viini tulee on alle 1000 asukasta. Tarha kantaa kylän nimeä ja sijaitsee heti kylän välittömässä läheisyydessä. Päälajikkeena tarhalla on luonnollisesti Riesling mutta myös Silvaner, Spätburgunder ja Scheurebe kasvavat täällä. Verrattuna muihin alueisiin on Rheinhessen enemmän kukkulaista kuin jyrkkiä rinteitä.

Tila ei kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaaton luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta

Tuottaja

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään. Badenheimin alueella Georgin tarhat sijatsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala Fogtilla on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa.

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →