Noe Pedro Ximenez Muy Viejo

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry , Espanja

Rypälelajikkeet
Pedro Ximénez 100 %
Alkoholipitoisuus
15,5 %
Sokeripitoisuus
440 g/l
UDF tuotenro

9130451 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri tumman mahonkinen. Tuoksussa kuivattuja hedelmiä ja rusinoita sekä kahvia. Maku makea, hyvin täyteläinen, tiivis, pehmeä, tasainen ja erittäin tyylikäs.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

12-14C

Ruokasuositus

  • Makea jälkiruoka

Muuta

Noe kypsyy vuosikertasherrynä 20 vuotta ja noin viisi vuotta Solerassa, jossa nuoremmat viinit sekoitetaan hitaasti kypsempien viinien kanssa. Vanhemmista viineistä tulee makua ja syvyyttä sekoitukseen, kun taas nuori viini tuo siihen raikkautta ja voimakkuutta. Pullotukseen käytetään vain alimpien rivien tynnyreiden (solera) viiniä.

Kaikki rypäleet tulevat yhtiön omilta tarhoilta. Rypäleiden poiminnan jälkeen ne asetetaan ulos aurinkoon kuivumaan. Puristaessa rypäleistä tulee hyvin makeaa ja konsentroitunutta mehua. Tästä tehdään Noen raaka-aine.

Säilyy avattuna kuukausia.

Tuottaja

Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherreistään, viineistään ja brandyistään. Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe-sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

Wine Spectator: 94p.

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →