Poggiotondo Rosso Organic

Poggiotondo, Toscana IGT, Italia Luomu

Rypälelajikkeet
Sangiovese 70%, Canaiolo 30%
Alkoholipitoisuus
13,5%
UDF tuotenro

9513706 (75cl)

Luonnehdinta

Kaunis syvänpunainen väri, intensiivisen parfyyminen tuoksu, jossa marjaisuutta sekä mausteisuutta. Maku on hyvin maukas, mausteinen ja hedelmäinen. Erinomaisen pitkä ja aromikas jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16-17C

Ruokasuositus

  • Kana ja kalkkuna
  • Pasta
  • Pataruoka
  • Pitsat ja pikkulämpimät

Muuta

Ennen käymistä tapahtuva viiden päivän mittainen kylmäliotus uuttaa rypäleiden kuorista pehmeät ja lempeät aromit esille. Tämän jälkeen käyminen seitsemän päivän ajan sementtitankeissa, jotta viinistä tulee raikas ja hedelmäinen. Seitsemän päivän jälkeen rypäleet on puristettu, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty sementtitankeissa vielä kahdeksan kuukauden ajan ennen pullotusta.

Alue

Toscana sijaitsee Italian ”saappaan varren” pohjoisosassa ja on tänä päivänä yksi maailman arvostetuimpia punaviinialueita. Toscanassa on luotu myös maailman ensimmäinen laatuluokitus, kun vuonna 1716 kirjattiin apellaatio: DOC Chianti.  Alueen merkittävin rypälelajike on Sangiovese, joka onkin lähes kaikkien alueen punaviinien pohjana toimiva lajike. Toscanassa on 29 DOC-tasoista ja 7 DOCG-tasoista viinialuetta.

Tuottaja

Poggiotondon tarhat sijaitsevat aivan Toscanan sydämessä, Firenzen ja Pisan välissä. Viinit ilmentävät aluetta täydellisesti ja Alberto ja Alessandra Antonini noudattavat luomuviljelyn periaatteita ja kasvattavat viiniköynnöksiään luonnollisessa ja tasapainoisessa ympäristössä.  Tavoitteena on tehdä viinejä, jotka kunnioittavat juuriaan.

Poggiotondo on luomusertifioitu viinituottaja, valmistuksessa ei käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22, 2krs. | FI-02200 ESPOO - Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | 20320 Turku
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →