Suomi 100 Cava Brut

Finca Can Petit, DO Cava, Espanja

Rypälelajikkeet
55% Macabeo, 45% Parellada
Alkoholipitoisuus
11,5 %
Happopitoisuus
0,2 g/l
Sokeripitoisuus
11,8 g/l
UDF tuotenro

9495367 (75cl)

Luonnehdinta

Itsenäinen Suomi täyttää vuonna 2017 sata vuotta. Tätä juhlistaaksemme on Espanjalainen yhden viinitarhan kuiva Cava pukeutunut tyylikkääseen juhla-etikettiin. Etiketin kuvassa on torppa Sammatin Valkjärvellä. Sakari Topelius käyttää Maamme-kirjassaan tätä kuvaa esittämään Suomen Kansalliseepoksen Kalevan luojan, Elias Lönnrotin syntymäkotia, Paikkarin torppaa.

Suomi 100 Cava Brut on vaalea, oljenvärinen. Viinissä on runsaat kuplat, jotka nousevat kauniisti ylös ja muodostavat tyylikkään kruunun juomaan. Tuoksu on aromaattinen ja moniulotteinen, hyvin hedelmäinen ja puhdas. Viini on rakenteeltaan tyylikäs ja tasapainoinen, pieni häivähdys makeutta, yhdistettynä hapokkuuteen tekee viinistä miellyttävän. Pitkä viipyilevä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6-8°C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Maljakuohuviini
  • Seurustelujuoma

Muuta

Damià Deas, Finca Can Petit:n viinintekijä on ollut vastuussa tuotannosta vuodesta 1985 alkaen. Hän on henkilökohtaisesti valvonut viinitarhojen istutusta ja viinitilan rakentamista.

Viini on kypsytetty pullossa 12-15 kuukautta.

Alue

Viinitarhat sijaitsevat 6 kilometriä Sant d’Anoiasta, alueen korkeimmassa kohdassa (250 metriä merenpinnasta). Alueen ilmasto on välimerellinen. Maaperä on kerrostunutta kalkkikiveä, joka tarjoaa hyvän kasvualustan köynnöksille.

 

Palkinnot ja lisätiedot

HOPEAA – Brussels Wine Challenge 2014

 

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →