Vinas del Vero Gewurztraminer Coleccion

Viñas del Vero, D.O. Somontano, Espanja

Rypälelajikkeet
Gewurztraminer
Alkoholipitoisuus
13,5%
Happopitoisuus
5,35 g/l
Sokeripitoisuus
11,4 g/l
UDF tuotenro

9513701 (75 cl)

Luonnehdinta

Kirkkaan keltainen viini, vihrein vivahtein. Tuoksu aluksi aromaattisen kukkainen, tätä seuraa trooppiset hedelmät, jotka tekevät tuoksusta voimakkaamman ja ilmeikkäämmän. Maku on äärimmäisen miellyttävä, silkkinen, valloittava ja maukas – pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

7-9C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Itämainen ruoka
  • Juustot

Muuta

”El Enebro”-viinitarha, jolta rypäleet tähän viiniin tulevat, on istutettu vuonna 1990. Maaperä on multainen ja viinitarha sijaitsee 400 metrin korkeudessa meren pinnan yläpuolella aueten pohjoiseen päin. Ilmasto ja maaperä täällä on täydellinen Gewurztraminerin kasvatukseen ja tämä lajike onkin löytänyt mieluisan Espanjalaisen asuinympäristön Somontanon laaksosta.

”El Enebro” sijaitsee aivan viinitilan kupeessa, mikä nopeuttaa poimittujen rypäleterttujen matkaa putsaukseen rangoista ja puristettavaksi. Puristettu rypälemehu ja rypäleiden kuoret maseroituvat seitsemän tuntia, jonka jälkeen erotellaan puhdas rypälemehu kylmäkäymiseen. Useiden viinin juoksuttamisten jälkeen stabiloidaan viilentämällä ja pullotetaan.

Alue

Somontano on Espanjan nousevia, trendikkäitä viinialueita ja Viñas del Vero on sen johtava tuottaja. Somontanon alue sijaitsee lähellä Pyreneiden vuoristoa, maaperä siellä on erittäin hiekkaista, savista ja kivistä, eikä keinokastelua käytetä.

Tuottaja

Tarina alkaa loppuvuodesta 1986, kun yritys osti 550 hehtaaria maata Barbastrosta ja sen lähialueilta. 1987 aloitettiin työt uudelleenistuttamalla perinteikkäitä paikallisia lajikkeita kuten: Tempranillo, Moristel, Garnacha ja Macabeo, sekä muualta tuotuja lajikkeita, kuten: Chardonnay, Gewürtztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot ja Pinot Noir.

Tänä päivänä Viñas del Vero on johtava viinituottaja Somontanossa sekä volyymissa, että laadussa. Yhtiö omistaa kaikkiaan 700 hehtaaria viinitarhoja ja tuottaa vuosittain 5 miljoonaa pulloa viiniä.

Viñas del Vero on perustettu vuonna 1986 ja se on yksi moderneimpia viinitaloja, sekä käytettävän teknologian, että viinityylin perusteella.

Palkinnot ja lisätiedot

Viinitalo on saanut paljon kansainvälisiä palkintoja. Heidän viinejään on saatavilla lähes jokaisessa Michelin-tähdellä palkitusta ravintolasta Espanjassa.

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →