Vinetti de Fiorini Chianti Superiore DOCG

Gustinvest, Toscana, Chianti Superiore DOCG, Italia

Rypälelajikkeet
Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
12,5%
UDF tuotenro

9513699 (75cl)

Luonnehdinta

Väri: rubiininpunainen, purppuran vivahtein. Tuoksu: voimakas ja Chiantin alueelle hyvin tyypillinen, siinä voi aistia aavistuksen orvokkia, punaisia marjoja, sekä viimeiseksi hieman nahkaa. Maku: marjaisa ja hedelmäinen, hyvä hapokkuus ja pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16-17C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Pasta
  • Pataruoka
  • Pitsat ja pikkulämpimät

Muuta

Rypäleet on käsin poimittu syyskuun lopulla, jonka jälkeen ne puristetaan niin hellävaraisesti kuin mahdollista, pyörivällä puristimella, joka on varta vasten suunniteltu käsittelemään rypäleitä hellävaraisesti. Puristamisen jälkeen rypäleet ja puristettu mehu, siirretään lämpötilakontrolloituihin tankkeihin. Käymisen jälkeen viini suodatetaan ja kirkastetaan tynnyreissä, lämpötila- ja kosteuskontrolloidussa kellarissa vähintään 12 kuukautta. Tämän jälkeen DOCG komissio arvioi viinin näytteen perusteella ja antaa luvan pullotukselle.

Alue

Toscana sijaitsee Italian ”saappaan varren” pohjoisosassa ja on tänä päivänä yksi maailman arvostetuimpia punaviinialueita. Toscanassa on luotu myös maailman ensimmäinen laatuluokitus, kun vuonna 1716 kirjattiin apellaatio: DOC Chianti.  Alueen merkittävin rypälelajike on Sangiovese, joka onkin lähes kaikkien alueen punaviinien pohjana toimiva lajike. Toscanassa on 29 DOC-tasoista ja 7 DOCG-tasoista viinialuetta.

Palkinnot ja lisätiedot

90p. – James Suckling

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22, 2krs. | FI-02200 ESPOO - Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | 20320 Turku
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →