Pasha – pääsiäispöydän kruunu

11.04.2017

Ennen pääsiäistä vietetään pääsiäispaaston aikaa. Paasto päättyy pääsiäisen jumalanpalvelukseen, jota vietetään pääsiäisyönä. Pasha on yksi perinteisimmistä pääsiäisen herkuista ja sen paikka suomalaisessa pääsiäispöydässä on vakiintunut. Nauti pääsiäisaterialla karitsan kanssa hedelmäisen runsasta Altaland Cabernet Sauvignon punaviiniä. Nauti täyteläinen pasha jälkiruuaksi.

Lataa resepti tästä >>

PERINTEINEN PÄÄSIÄSIPASHA

200 g voita

1,5 dl sokeria

500 g rahkaa

2 munaa

1,5 dl kermaa vaahdotettuna

puolikkaan sitruunan mehu

puolikkaan vaniljatangon siemenet

3 rkl mantelirouhetta

3 rkl rusinoita

Ota voi, rahka, ja muna hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Kokoa pashamuotti ja laita veteen likoamaan n. 15 minuuttia.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa voi, vaniljan siemenet ja sokeri va
ahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita hyvin mutta varovaisesti.

Vuoraa muotti kostutetulla harsolla. Kaada seos valumaan muottiin vähintään kaksi tuntia.(Laita kattilan pohjalle teevati ja laita muotti kattilaan alassuin). Laita pasha valutuksen ajaksi jääkaappiin.

Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele suklaamunilla, hedelmillä tai haluamillasi koristeilla.

Tästä määrästä tulee 1 iso pasha tai kaksi pientä. Muotin sijaan voit valuttaa pashan myös kahvisuodattimessa ja käyttää harson sijaan suodatinpaperia

Iloista pääsiäistä!

Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda

Avainsanat: Altaland, Cabernet Sauvignon, Catena, Pääsiäinen, Pasha, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →