Syksyn makuja lautaselle…

15.11.2017

 

Viña Casa Silvalla viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista.

Vuonna 1994 Carmenère rypäleen huomattiin kasvavan Chilessä. Jotkut viininviljelijät näkivät rypäleessä suurta potentiaalia ja ryhtyivät pullottamaan viiniä erikseen. Carmenèrestä on sen jälkeen tullut Chilen ”oma” rypäle ja siitä tehdyt viinit ovat saavuttaneet suuren suosion ainutlaatuisen makunsa takia. Vuonna 2001 chileläinen enologijärjestö maistatti ensimmäisen kerran Carmenèresta tehtyjä viinejä ja tällöin Casa Silvan Carmenère valittiin Carmenère-viinien edelläkävijäksi.

Lue lisää viinistä >>

Anuliinan syksynmakuja huokuvassa reseptissä trendikäs lehtikaali valmistetaan rapean maukkaaksi lisukkeeksi poron sisäfileelle. Lataa resepti PDF >>

 

Poron sisäfilettä ja rapeaa lehtikaalia

150 g poron sisäfilettä /syöjä

tuoretta timjamia, suolaa ja mustapippuria sekä voita paistamiseen.

Mausta fileen pinnat ja paista pannulla pinnat kiinni nopeasti kuumalla lämmöllä.

Laske lämpötila miedommalle ja paista joka puolelta yhteensä n. kaksi minuuttia.

Kääri fileet foliopakettiin lepäämään lämpimälle pannulle noin kymmeneksi

minuutiksi (voit jättää pannun ykköselle). Varo kypsentämästä liikaa.

Ennen tarjoilua leikkaa fileet muutamaan osaan.

Lehtikaalia, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Pese lehtikaalit tarvittaessa ja

kuivaa hyvin. Leikkaa kova lehtiruoto pois ja paloittele kaalit isohkoiksi paloiksi ja pyöräytä oliiviöljysssä. Paahda rapeiksi 150 astetta n. 20 minuuttia.

Mausta sormisuolalla sekä mustapippurirouheella.

Tarjoile lisäksi manteliperunoista tehtyä pottuvoita ja sienikastiketta, paahdettua kurpitsaa ja karpalohyytelöä. Nauti hedelmäisen runsaan ja lämmittävän Casa Silva Carmenre –punaviinin kanssa.

Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda

Avainsanat: Carmenere, Casa Silva, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →