Vinkki Lasiin – Altaland Cabernet Sauvignon, kauden riistaviini

17.08.2016

 

Altaland yleisvAltaland Cabernet Sauvignon 2015 –punaviinin mausteinen ja tumman marjainen maku sopii mainiosti täyteläisen sorsapadan kanssa nautittavaksi.

Lataa pdf-resepti – Sorsapata

Sorsapata

2 -3 kokonaista puhdistettua heinäsorsaa hienoa merisuolaa, jauhettua valkopippuria voita kesäsipulia, porkkanoita, palsternakkaa persiljaa ja timjami 1l mietoasorsapata kanalientä

Kastike: Siivilöity paistoliemi n. 8 dl 5 dl kuohukermaa 0,5 dl maizena vaalea kastikesuurustetta loraus konjakkia suolaa ja ripaus sokeria maun pyöristämiseen

Poista linnun sisältä kaularanka, maksa ja kivipiira. Leikkaa ylimääräinen nahka pois. Hiero linnun pintaan merisuolaa ja valkopippuria. Paista linnun pinta kauniin ruskeaksi voissa pannulla. Ruskista myös kaularanka. Laita linnut, kaularanka ja kivipiira pataan. Paloittele sipulit, porkkanat ja palsternakka. Ruskista pannulla voissa. Laita pataan myös yrtit sekä liemi. Hauduta uunissa 160 astetta n. 2 tuntia kunnes sorsat ovat kypsiä ja liha irtoaa luista. Anna jäähtyä liemessä n. tunti.

Nosta linnut liemestä ja irrota rintapalat, koipireisipalat, siipipalat ja muut pienet lihapalat rangasta. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle sopivia annospaloja tarjoilua varten. Peitä palat kostutetulla leivinpaperilla (kasta paperi ja purista liika vesi pois) ja laita pellin päälle folio tiiviisti.Altaland annosv

Siivilöi liemi ja kuori pinnalta rasva pois. Keitä liemi ja kerma kasaan miedolla lämmöllä niin, että jäljellä on 2/3 nestemäärästä. Saosta maizenalla tarpeen mukaan ja viimeistele maku konjakilla sekä suolalla.

Altaland perunatEnnen tarjoilua valmista muut lisukkeet ja lämmitä lihapalat uunissa n. 100 asteessa. Myös lautaset kannattaa lämmittää ruokailua varten, jotta annos säilyy kunnolla lämpimänä koko ruokailun ajan.

Tarjoile sorsan kanssa esim. yrttipaahdettuja perunoita, mustaherukkahilloketta sekä kauden vihanneksia. Kastikkeeseen tai vihannesten sekaan sopii hyvin paistetut tatit makua antamaan.

 

Avainsanat: Altaland, sorsapata, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →