Vinkki Lasiin – Yalumba the Y Series Shiraz Viognier ja Kekri

05.10.2016

yalumba_sv_kori_lahisKekriä juhlitaan syyssadonkorjuun aikaan, Mikkelinpäivästä Pyhäinmiesten päivään. Me juhlistamme Kekriä tänä vuonna herkullisella, kauden vihanneksista kootulla paistoksella sekä yrttipaahdetulla karitsankyljyksillä.Karitsankyljykset ja vihannespaistos nautitaan mausteisen lämpimän ja täyteläisen Yalumba Y Series Shiraz Viognier –viinin kanssa.

Lataa resepti (pdf) – Syyssadon vihannespaistos ja Yrttipaahdetut karitsankyljykset

Yrttipaahdettuja karitsankyljyksiä ja syyssadon vihannespaistosta

1 myskikurpitsa

200 g ruusukaaliayalumba_sv_annosylhaalta-002

suppilovahveroita tai muita sieniä paistettuna

säilöttyjä tai paahdettuja kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

valkosipulia, hunajaa, suolaa, mustapippuria, persiljaa ja minttua

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Siisti ruusukaalit puhdistamalla kanta, jos tarpeen ja puolita pienet kaalinpäät. Ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja paahda uunissa 220 asteessa n. 8-10 min. Lisää lopussa oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja mustapippuria ja paahda vielä 1-2 min. Paahtoaika riippuu palojen koosta. Lisää paistokseen erikseen paistetut sienet ja kirsikkatomaatit.

Siisti karitsan kareet poistamalla mahdollinen liika rasva kareen pinnasta. Suolaa ja pippuroi kareet ja hiero päälle hienonnettua persiljaa ja minttua. Litistä 4-6 kokonaista valkosipulinkynttä veitsen kamaralla. Paista kareita öljytyllä pannulla valkosipulien kanssa, kunnes kareissa on joka puolella kaunis paistopinta. Kääri kareet folioon ja anna vetäytyä pannulla minimilämmöllä 15 min. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Koristele annos yrteillä.

Tarjoile lisäksi tummaa punaviinikastiketta tai sitruuna-valkosipuli maustevoita.

 

Avainsanat: kekri, Vinkki Lasiin, Yalumba

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →