Yalumba – kestävää kehitystä, luomutuotettua Viognieria

19.10.2016

Robert Hill-Smith ja Louisa Rose, taustalla Yalumba ja ikoninen kellotorni

Robert Hill-Smith ja Louisa Rose. Taustalla Yalumba, Australian vanhin sukuomisteinen viinitila.

“Olemme vakuuttuneita siitä, että pyrkimyksemme suojella luonnonvarojamme näkyy valmistamiemme viinien laadussa. Tilanne on yksinkertainen: mikäli haluamme keskittyä erinomaisuuteen viininvalmistuksessa, meidän tulee kiistatta myös huolehtia ensiarvoisen tärkeänä ympäristöstä – nämä kaksi ovat erottamattomia.”

Robert Hill-Smith, Yalumban omistaja viidennessä sukupolvessa

Harmonia meitä ympäröivän luonnollisen ympäristön kanssa on ollut Yalumban keskiössä jo siitä päivästä lähtien kun perustajamme Samuel Smith istutti ensimmäiset köynnökset Barossan maaperään, paikkaan jossa Australian vanhin sukuomisteinen viinitila seisoo edelleen lujasti paikoillaan.

Suojelemalla maapallon arvokkaita elementtejä eli maata, ilmaa, vettä ja energiaa – kaikki äärimmäisen tärkeitä laadukkaiden ja sielukkaiden viinien valmistuksessa – Yalumba varmistaa samalla oman ja ihmistensä tulevaisuuden myös tulevia sukupolvia ajatellen.

Integroitujen hyönteistorjuntajärjestelmien ja kasvien monimuotoisuuden suosimisen tuloksena on syntynyt tasapainoisia ympäristöjä terveiden rypäleiden kasvattamiseen ja luonnollisten hiivojen muodostumiseen. Samalla tarve ihmisten toimiin tai kemialliseen vaikuttamiseen on merkittävästi vähentynyt.  Jotta asiat menisivät kerrasta oikein, tulee viininvalmistusprosessista sulkea pois kaikenlaisten eläinperäisten kirkastusaineiden käyttö.

Yalumba Organic ViognierYalumban Viognier-viinien kehityksessä ja oman tyylimme luomisessa luonnollisten käymisaineiden käyttö on ensiarvoisen tärkeää. Viininvalmistaja Louisa Rose on kannassaan yksiselitteinen: hän ei olisi päässyt ilman niitä yhtä hyvään lopputulokseen. Tämä oli ratkaiseva tekijä Yalumban Viognier-viiniensä saavuttaman tämänhetkisen johtoaseman suhteen.

Luomutuotettu Viognier sisältää kauniita valkokukan, inkiväärin ja jasmiinin aromeja. Maku on täyteläinen, vahva ja viipyilevä ja siinä maistuvat mm. tuore aprikoosinektari ja mantelijauho. Makuelämys kehittyy kohti meheviä luumarjoja ja huipentuu aasialaiseen viismausteeseen.

Maailmalla Yalumba on saanut 43 palkintoa kestävän kehityksen mukaisesta menettelystään. Sille myönnettiin mm. ensimmäisenä viiniyrityksenä maailmassa Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston ilmastonsuojelupalkinto vuonna 2007, ja lisäksi International Award of Excellence -palkinto kestävästä viininviljelystä (2013) sekä International Green Apple Gold Award -palkinto Britanniassa (2011). Yalumba oli myös ensimmäinen australialainen viiniyritys, jolle myönnettiin Greenhouse Challenge Plus Leadership -status vuonna 2001

Alkon valikoimassa Yalumban luomutuotettu Viognier ja Shiraz. Lue lisää Alkon sivuilta>>

Avainsanat: Luomu, Organic, Vinkki Lasiin, Yalumba

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →