Stout Rivi 3 web

Valokeilassa – Stoutit ja portterit

08.11.2019 | VinkkiLasiin

Stoutit ja portterit on tummia ja täyteläisiä pintahiivaoluita,  joiden valmistukseen on käytetty paahdettuja maltaita. Niillä on useita alatyyppejä kuivasta makeaan ja vahvasta mietoon. Ruokapöydässä stoutit ja portterit sopivat usein yhteen äyriäisten sekä liha- ja riistaruokien kanssa, ja tottakai suklaisten jälkiruokien kyytipoikina. Klassinen stout-ruoka-yhdistelmä on esimerkiksi Porterhouse Oyster Stout ja ostereita. Portterin syntyaikoihin 1700-luvun alussa lontoolaiset […]

yalumba_sv_annosylhaalta-002

Yalumba Y Shiraz Viognier ja sadonkorjuun juhla

03.11.2019 | Ajankohtaista

Perinteiseen sadonkorjuun juhlintaan kuuluu ruoalla ja juomalla herkuttelu. Usein satokausia ajatellaan lähinnä kasvisten ja vihannesten kautta, mutta myös lihalla on omat sesonkinsa. Perinteisesti sadonkorjuuta on seurannut palvelusväen vapaaviikko, jolloin rengit ja piiat lähtivät vierailemaan kotiseuduilleen. Me juhlistamme sadonkorjuuta tänäkin vuonna herkullisella, kauden vihanneksista kootulla paistoksella sekä yrttipaahdetulla karitsankyljyksillä. Karitsankyljykset ja vihannespaistos nautitaan mausteisen lämpimän ja […]

Pasta

Hurmaava Linguine Cacio e Pepe kokkimaajoukkueen tapaan

22.10.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Linguine eli “pikku kieli” on spagettia leveämpää, poikkileikkaukseltaan soikeaa nauhapastaa. Cacio e pepe puolestaan tarkoittaa juustoa ja pippuria. Tässä pastassa piilee italialaisen ruokafilosofian ydin; se on yksinkertaista ja hyvää. Cacio e pepe on klassikkopasta, josta monet maailman tunnetuimmat keittiömestarit ovat tehneet omat versionsa. Anthony Bourdain (1956–2018) ylisti tv-ohjelmassaan autenttista lingue e pepeä maailman parhaaksi yksittäiseksi annokseksi. […]

Selleri-ruispuuro

Kokkimaajoukkueen lautasella: Selleri-ruispuuro viinitarhurin juustolla

01.09.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Ravintokeskusteluissa selleri on trendikäs superfood, jolla on useita terveysvaikutuksia. Sellerissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Selleri myös tutkitusti parantaa ruoansulatusta ja poistaa kehosta ylimääräistä nestettä. Syyskuussa Kokkileijonat yhdistävät sellerin ruispuuroon ja viinitarhurin juustoon, jolloin lautaselle saadaan maanläheisiä mutta tyylikkäitä makuja. Selleri-ruispuuro viinitarhurin juustolla on herkullinen alkuruoka, joka sopii myös osaksi juhlavaa illallista.   (Resepti […]

Porsas

Kokkimaajoukkueen lautasella: Porsaan ulkofilee ja grillatut kasvikset

14.08.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Elokuussa Suomen kokkimaajoukkue nostaa parrasvaloihin porsaan ulkofileen, joka on kesäistä arkiruokaa vailla vertaa. Koska porsaanliha itsessään on varsin miedon makuista, sitä on helppo maustaa ja valmistaa monin eri tavoin. Erilaiset lisukkeet tarjoavat myös mahdollisuuden yhä uusiin ateriaversioihin tästä herkullisesta raaka-aineesta. Sitä paitsi porsas on vastuullisen kuluttajan lihavalinta. Siinä missä naudanlihakilon tuotanto aiheuttaa 15 kg hiilidioksidipäästöjä, […]

Paistettu siika

Kokkimaajoukkueen lautasella: Paistettua siikaa, kesäisiä kasviksia ja tillipiimää

31.07.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Rasvainen ja maukas lohikaloihin kuuluva siika on monimuotoinen ruokakala, joka on helppo valmistaa kokonaisena tai fileinä. Suomessa siika kuuluu kesään, sillä se viihtyy hyvin sekä merialueilla että sisävesissä. Siikakantoja pidetään yllä myös istuttamalla niin alkuperäisiin kuin myös uusiin vesistöihin. Itse mökkijärvestä kalastettu siika on todellista lähiruokaa ja monille lomalaisille se kruunaa koko kesän. Siika sopii muun […]

winettokuva

Tilaa juomamme helposti Winetto-palvelusta

16.07.2019 | Ajankohtaista

Olemme ottaneet käyttöön Winetto.fi -palvelun. Kaikki tuotteemme pois lukien palautuvat kegit ovat nyt järjestelmässä ja asiakkaidemme tilattavissa.   Winetto.fi on ravintoloiden alkoholitukku netissä, jonka kautta voit ostaa tuotteesi aina suoraan maahantuojilta suoratoimitushinnoin. Winetosta näet heti, onko tuotetta varastossa. Voit myös lisätä omaan listaan muistiin suosikkituotteesi, jonka avulla tilausten teko nopeutuu ja helpottuu entisestään. Winetosta saat […]

Yalumba Y Rose web

Yalumbalta laatuviinit arkeen ja juhlaan

01.07.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Alensimme kesän ajaksi useiden Yalumba-viinien hintoja Sinun eduksesi. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa, ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian […]

Artik_web

Lambic ja vehnäolut – kesäoluiden kuninkaalliset

11.06.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Kesäisen raikkaat lambicit ja hedelmäiset vehnäoluet sopivat yhtä lailla aurinkoisilla terasseilla nautiskeluun kuin myös pitkän aterian ruokajuomiksi. Touko-kesäkuussa luonto on kiihkeimmillään. Päivät pitenevät, auringonvalo lisääntyy ja ruohikko muuttuu vihreämmäksi. Voikukat ja leskenlehdet puskevat esiin talojen sinustoilta ja katukiveyksen saumakohdista. Tuntuu siltä kuin jopa nokkoset ja koivun lehdetkin kasvaisivat hetkessä suuremmiksi. Samaan aikaan terassikansa on jättänyt […]

paistettua nieriaa web

Savustettuna paistettua nieriää, varhaisperunaa ja vesikrassi-jogurttikastiketta kokkileijonien tapaan

02.06.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Nieriä eli rautu on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala ja taivaallisen hyvä ruokakala. Nieriän liha on punertavaa ja melko rasvaista. Suomen kokkimaajoukkue valmistaa nieriän kevyesti savustettuna ja paistettuna, joilloin kesän ensimmäiset varhaisperunat ja vesikrassi-jugurttikastike kruunaavat kokonaisuuden. Resepti 4:lle Kevyesti savustettua paistettua nieriää 600 g                   nieriäfilettä suolaa öljyä voita savustuspuruja Leikkaa nieriäfileet annospaloiksi, suolaa palat hyvin. […]

HeinonTukku

Heinon Tukku Oy myydään Keskolle – kauppaan ei kuulu Uniq Drinks Finland Oy

09.05.2019 | Ajankohtaista

Tukkuheino Oy ja henkilöomistajat ovat 7.5.2019 sopineet myyvänsä Heinon Tukku Oy:n Keskolle. Kauppaan sisältyy Heinon Tukku Oy, Kalavapriikki Oy sekä Tukkuheino Oy:n Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kuopion kiinteistöt.   KAUPAN TOTEUTUMINEN edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. Kaupan ennakoidaan toteutuvan vuoden 2019 aikana. Siihen asti yritykset jatkavat itsenäisinä yrityksinä. UNIQ DRINKS FINLANDIN toiminta […]

Skumppapullot 2 web

Kuohuvat kevään ja kesän juhliin

29.04.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Kevään juhlat ja Suomen suvi ansaitsevat arvoisensa juomat, ja silloin pääosassa ovat kuplivat. Kuohuviinikausi alkaa vapusta, jolloin juhlitaan opiskelijoiden karnevaalia ja suomalaisen työn päivää. Kohta vapun jälkeen huomio kiinnittyy äiteihin, joita muistetaan ja kiitetään rosékuohuvalla. Touko- kesäkuun vaihteessa uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa ja kokevat yhden elämänsä ikimuistoisimmista juhlista. Eikä unohtaa sovi myöskään juhannusta tai niitä […]

La_Trappe_sarja_web

Trappist kruunaa pääsiäisen

16.04.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Oluesta ei koskaan tullut jumalten juomaa, mutta munkit ottivat sen omakseen. Aito luostarin muurien kätköissä pantu trappist-olut sopii täydellisesti pääsiäisen aikaan sekä alkukevään aurinkoisiin mutta tuulisiin päiviin. Trappist toimii yhtä lailla lämmittävänä nautiskelujuomana kuin täsmäparina etenkin mausteisten liharuokien kanssa. TRAPPIST ON LUOSTARIOLUTTA, jota pannaan munkkien valvonnassa benediktiiniläisten trappistiluostareiden tiloissa. Trappistit ovat katolisen kirkon latinalaiseen riitukseen […]

Georgina-2-web

Pääpanimomestari Georgina Young jättää Fuller’sin haikein mielin: “Luottamus panimoon säilyy”

31.03.2019 | Ajankohtaista

Toukokuussa Bristoliin muuttava Fuller’sin pääpanimomestari Georgina Young on pitänyt perinteikkään lontoolaispanimon tiukasti kiinni ajan hengessä ja vahvistanut suhteita pienpanimoihin. Young uskoo, että sama myönteinen kehitys jatkuu myös tulevan pääpanimomestarin Henry Kirkin johdolla.   Ensimmäisen kerran Georgina Young tuli Fuller’sille oluenpanijaksi legendaarisen John Keelingin houkuttelemana 1990-luvun lopulla. Sitten tuli aika perustaa perhe, ja Youngille syntyi kaksi […]

Artikkelikuva

Gonzalez Byassin sherryt loistivat Mundus Vini -kilpailussa

09.03.2019 | Ajankohtaista

Gonzales Byassin viinintekijät juhlivat sekoittajamestari Antonio Floresin johdolla premium-sherryjensä kaikkien aikojen voittokulkua Mundus Vini -kilpailussa Saksassa. Gonzalez Byassin sherryt nappasivat kaikkiaan yhdeksän kultamitalia sekä koko kilpailun parhaan sherryn (Best of Show Sherry) palkinnon arvostetussa Mundus Vini -laatukilpailussa. Kaikki neljä niin sanotun VORS-sarjan premium-sherryä eli Apostoles, Del Duque, Matusalem ja Noe voittivat kultaa. Ne kaikki ovat […]

hauki-lautaselle-web2

Kokkimaajoukkueen perunalettu ja savuhaukitartar

06.03.2019 | VinkkiLasiin

Suomen kokkimaajoukkueen viiniyhteistyökumppanina Uniq Drinks Finland haluaa jakaa kokkileijonien herkulliset reseptit Vinkki lasiin -yhteisön kanssa, viinisuosituksia tietenkään unohtamatta. Ensimmäisenä vuorossa on perunalettu ja savuhaukitartar tillimajoneesilla. Perunalettu (neljälle) 5 dl  täysmaitoa 25 g hiivaa 2 1/2 dl tattarijauhoja 1 1/4 dl vehnäjauhoja 3 kpl keltuaisia 200 g kermaviiliä 1/2tl suolaa 3 valkuaista 60 g raastettua perunaa […]

Louisa Rose – Yalumba pääviinintekijä

Yalumban pääviinintekijä Louisa Rose: “Opimme koko ajan lisää”

05.03.2019 | Ajankohtaista

Vuodesta 1992 Yalumban viinitarhalla Barossan laaksossa työskennellyt Louisa Rose kuuluu maailman viinintekijöiden eliittiin.  Hän vaalii Yalumban lähes 40 vuotta sitten perustettuja Viognier-viljelmiä, joiden rypäleistä syntyy useita erilaisia Viognier-viinejä sekä kiehtovia Shiraz’n ja Viognierin yhdistelmiä. Yalumbaa pidetään uuden maailman viognierin luojana ja Louisa Rosea pioneerina Shiraz- ja Viognier-rypäleiden yhdistämisessä. Hän nauttii suurta arvostusta niin kotimaassaan kuin ulkomailla. […]

PUPA

Vibrant Forest Brewery Uniq Drinksin edustukseen

24.02.2019 | Ajankohtaista, VinkkiLasiin

Vuonna 2011 oluenvalmistuksen aloittanut Vibrant Forest on pieni ja moderni panimo, joka  sijaitsee Etelä-Englannin Lymingtonissa, Portsmouthin ja Bournemouthin puolivälissä, 28 kilometriä Southamptonista lounaaseen. Panimon missiona on panna nykyaikaisia oluita, jotka raketin lailla ampuvat makunystyrät kohti uusia tutkimusmatkoja ja seikkailuja. Vibrant Forestin tarina alkoi vuonna 2011 oluenpanija Kevin Robinsonin autotallissa 175 litran laitteistolla. Muutaman vuoden ajan Robinson […]

Veltins4

Valokeilassa: Veltins Pilsener

08.02.2019 | Ajankohtaista, Tapahtumat

Pilsener, pilsner tai pils on maailman suosituimman oluen vaalean lagerin kantaisä. Saksalaissyntyinen panimomestari Josef Groll valmisti sitä ensimmäisen kerran vuonna 1842 Plženin kaupungissa nykyisen Tšekin tasavallan länsiosassa. Pilsener on tyypillisesti kirkas noin 4–5 prosentin vahvuinen olut, jonka väri vaihtelee oljenkeltaisesta kullankeltaiseen. Pilsnerit ovat selkeästi humaloituja täysmallasoluita, ja nykyään niitä valmistetaan kaikkialla maailmassa. Pilsenerit, samoin kuin […]

Valmistus

Uniq Drinks Finland ja Suomen kokkimaajoukkue yhteistyöhön

24.01.2019 | Ajankohtaista

Uniq Drinks Finland ja Suomen kokkimaajoukkue ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuoden 2019 alusta. González Byass -tuotemerkin alla tapahtuva yhteistyö täydentää Kristian Vuojärven johtamien kokkileijonien ruoka-juomaosaamista. Suomen kokkimaajoukkue, Culinary Team of Finland, edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa kuten neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Samalla he toimivat suomalaisen ruokakulttuurin suurlähettiläinä. Kokkileijonien suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. – […]

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.