
Yalumbalta laatuviinit arkeen ja juhlaan
Alensimme kesän ajaksi useiden Yalumba-viinien hintoja Sinun eduksesi. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa, ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian […]

Vehnäolut ja Lambic – kesäoluiden kuninkaalliset
Hedelmäiset vehnäoluet ja kesäisen raikkaat lambicit ja sopivat yhtä lailla aurinkoisilla terasseilla nautiskeluun kuin myös pitkän aterian ruokajuomiksi. Touko-kesäkuussa luonto on kiihkeimmillään. Päivät pitenevät, auringonvalo lisääntyy ja ruohikko muuttuu vihreämmäksi. Voikukat ja leskenlehdet puskevat esiin talojen sinustoilta ja katukiveyksen saumakohdista. Tuntuu siltä kuin jopa nokkoset ja koivun lehdetkin kasvaisivat hetkessä suuremmiksi. Samaan aikaan terassikansa […]

Savustettuna paistettua nieriää, varhaisperunaa ja vesikrassi-jogurttikastiketta kokkileijonien tapaan
Nieriä eli rautu on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala ja taivaallisen hyvä ruokakala. Nieriän liha on punertavaa ja melko rasvaista. Suomen kokkimaajoukkue valmistaa nieriän kevyesti savustettuna ja paistettuna, joilloin kesän ensimmäiset varhaisperunat ja vesikrassi-jugurttikastike kruunaavat kokonaisuuden. Resepti 4:lle Kevyesti savustettua paistettua nieriää 600 g nieriäfilettä suolaa öljyä voita savustuspuruja Leikkaa nieriäfileet annospaloiksi, suolaa palat hyvin. […]

Heinon Tukku Oy myydään Keskolle – kauppaan ei kuulu Uniq Drinks Finland Oy
Tukkuheino Oy ja henkilöomistajat ovat 7.5.2019 sopineet myyvänsä Heinon Tukku Oy:n Keskolle. Kauppaan sisältyy Heinon Tukku Oy, Kalavapriikki Oy sekä Tukkuheino Oy:n Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kuopion kiinteistöt. KAUPAN TOTEUTUMINEN edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. Kaupan ennakoidaan toteutuvan vuoden 2019 aikana. Siihen asti yritykset jatkavat itsenäisinä yrityksinä. UNIQ DRINKS FINLANDIN toiminta […]

Kuohuvat kevään ja kesän juhliin
Kevään juhlat ja Suomen suvi ansaitsevat arvoisensa juomat, ja silloin pääosassa ovat kuplivat. Kuohuviinikausi alkaa vapusta, jolloin juhlitaan opiskelijoiden karnevaalia ja suomalaisen työn päivää. Kohta vapun jälkeen huomio kiinnittyy äiteihin, joita muistetaan ja kiitetään rosékuohuvalla. Touko- kesäkuun vaihteessa uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa ja kokevat yhden elämänsä ikimuistoisimmista juhlista. Eikä unohtaa sovi myöskään juhannusta tai niitä […]

Trappist kruunaa pääsiäisen
Oluesta ei koskaan tullut jumalten juomaa, mutta munkit ottivat sen omakseen. Aito luostarin muurien kätköissä pantu trappist-olut sopii täydellisesti pääsiäisen aikaan sekä alkukevään aurinkoisiin mutta tuulisiin päiviin. Trappist toimii yhtä lailla lämmittävänä nautiskelujuomana kuin täsmäparina etenkin mausteisten liharuokien kanssa. TRAPPIST ON LUOSTARIOLUTTA, jota pannaan munkkien valvonnassa benediktiiniläisten trappistiluostareiden tiloissa. Trappistit ovat katolisen kirkon latinalaiseen riitukseen […]

Pääpanimomestari Georgina Young jättää Fuller’sin haikein mielin: “Luottamus panimoon säilyy”
Toukokuussa Bristoliin muuttava Fuller’sin pääpanimomestari Georgina Young on pitänyt perinteikkään lontoolaispanimon tiukasti kiinni ajan hengessä ja vahvistanut suhteita pienpanimoihin. Young uskoo, että sama myönteinen kehitys jatkuu myös tulevan pääpanimomestarin Henry Kirkin johdolla. Ensimmäisen kerran Georgina Young tuli Fuller’sille oluenpanijaksi legendaarisen John Keelingin houkuttelemana 1990-luvun lopulla. Sitten tuli aika perustaa perhe, ja Youngille syntyi kaksi […]

Gonzalez Byassin sherryt loistivat Mundus Vini -kilpailussa
Gonzales Byassin viinintekijät juhlivat sekoittajamestari Antonio Floresin johdolla premium-sherryjensä kaikkien aikojen voittokulkua Mundus Vini -kilpailussa Saksassa. Gonzalez Byassin sherryt nappasivat kaikkiaan yhdeksän kultamitalia sekä koko kilpailun parhaan sherryn (Best of Show Sherry) palkinnon arvostetussa Mundus Vini -laatukilpailussa. Kaikki neljä niin sanotun VORS-sarjan premium-sherryä eli Apostoles, Del Duque, Matusalem ja Noe voittivat kultaa. Ne kaikki ovat […]

Kokkimaajoukkueen perunalettu ja savuhaukitartar
Suomen kokkimaajoukkueen viiniyhteistyökumppanina Uniq Drinks Finland haluaa jakaa kokkileijonien herkulliset reseptit Vinkki lasiin -yhteisön kanssa, viinisuosituksia tietenkään unohtamatta. Ensimmäisenä vuorossa on perunalettu ja savuhaukitartar tillimajoneesilla. Perunalettu (neljälle) 5 dl täysmaitoa 25 g hiivaa 2 1/2 dl tattarijauhoja 1 1/4 dl vehnäjauhoja 3 kpl keltuaisia 200 g kermaviiliä 1/2tl suolaa 3 valkuaista 60 g raastettua perunaa […]

Yalumban pääviinintekijä Louisa Rose: “Opimme koko ajan lisää”
Vuodesta 1992 Yalumban viinitarhalla Barossan laaksossa työskennellyt Louisa Rose kuuluu maailman viinintekijöiden eliittiin. Hän vaalii Yalumban lähes 40 vuotta sitten perustettuja Viognier-viljelmiä, joiden rypäleistä syntyy useita erilaisia Viognier-viinejä sekä kiehtovia Shiraz’n ja Viognierin yhdistelmiä. Yalumbaa pidetään uuden maailman viognierin luojana ja Louisa Rosea pioneerina Shiraz- ja Viognier-rypäleiden yhdistämisessä. Hän nauttii suurta arvostusta niin kotimaassaan kuin ulkomailla. […]

Vibrant Forest Brewery Uniq Drinksin edustukseen
Vuonna 2011 oluenvalmistuksen aloittanut Vibrant Forest on pieni ja moderni panimo, joka sijaitsee Etelä-Englannin Lymingtonissa, Portsmouthin ja Bournemouthin puolivälissä, 28 kilometriä Southamptonista lounaaseen. Panimon missiona on panna nykyaikaisia oluita, jotka raketin lailla ampuvat makunystyrät kohti uusia tutkimusmatkoja ja seikkailuja. Vibrant Forestin tarina alkoi vuonna 2011 oluenpanija Kevin Robinsonin autotallissa 175 litran laitteistolla. Muutaman vuoden ajan Robinson […]

Valokeilassa: Veltins Pilsener
Pilsener, pilsner tai pils on maailman suosituimman oluen vaalean lagerin kantaisä. Saksalaissyntyinen panimomestari Josef Groll valmisti sitä ensimmäisen kerran vuonna 1842 Plženin kaupungissa nykyisen Tšekin tasavallan länsiosassa. Pilsener on tyypillisesti kirkas noin 4–5 prosentin vahvuinen olut, jonka väri vaihtelee oljenkeltaisesta kullankeltaiseen. Pilsnerit ovat selkeästi humaloituja täysmallasoluita, ja nykyään niitä valmistetaan kaikkialla maailmassa. Pilsenerit, samoin kuin […]

Uniq Drinks Finland ja Suomen kokkimaajoukkue yhteistyöhön
Uniq Drinks Finland ja Suomen kokkimaajoukkue ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuoden 2019 alusta. González Byass -tuotemerkin alla tapahtuva yhteistyö täydentää Kristian Vuojärven johtamien kokkileijonien ruoka-juomaosaamista. Suomen kokkimaajoukkue, Culinary Team of Finland, edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa kuten neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Samalla he toimivat suomalaisen ruokakulttuurin suurlähettiläinä. Kokkileijonien suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. – […]

Jouluvinkki: Yalumba Old Bush Vine Grenache 2016
Sydäntalvena nauti mehevän lämmittävää Yalumba Old Bush Vine Grenache 2016 -punaviiniä. Voit nauttia sitä sellaisenaan, maukkaiden joululeivonnaisten taikka jouluruokien kyytipoikana. Vuohenjuustotortut Valmista joulutorttutaikinaa Kypsytettyä valkohomepintaista vuohenjuustoa, kapea tanko Viikunahilloketta (paistonkestävää) Tomusokeria päälle Leivo tähtitorttujen sisään hilloketta, juustosiivu ja päälle lisää hilloketta. Sulje sakarat kiinni ja paina päälle pähkinä. Älä voitele torttua munalla. Ripottele vähän tomusokeria […]

Yalumba Y Series Tasting
Pikkujoulut ovat vuoden iloisinta aikaa. Joulumielen lisäksi pikkujouluihin liittyy vapaamuotoisuus, rentous, hyvä seura ja lupa hurmioitua. Juhlan kruunaa pikkujoulutasting Yalumba Y Series loistoviinien kanssa. Riesling 2017 ja maa-artisokkakeitto 500 g luomu maa-artisokkaa 1 pieni sipuli 20 g voita 1 dl vettä 1,5 dl Rieslingiä 1,5 dl kuohukermaa 2 rkl pehmeää rahkaa 0,5 tl jauhettua […]

Trendikkäät olutcocktailit tulevat
Olutcocktailit eli beertailit synnyttävät uudenlaisia makuelämyksiä, jotka parhaimmillaan antavat asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä. Olut on mainio juomasekoitusten ainesosa ja pidentäjä. Uniq Drinks Finlandin beertailit voi tehdä yhtä lailla väkevään alkoholiin tai ilman sitä, jolloin oluen aromit saavat sekoituksessa suuremman roolin. Son of a Punchin baarimestarit laativat täsmäohjeet London Pridelle, Ayinger Bräuweisselle ja Belhaven Twisted Thistle IPA:lle. […]

Porterhouse Oyster Stout ja ostereita
Porterhousin Oyster Stoutin raaka-aineena on käytetty osteria. Stoutin maku on pehmeän samettinen, tasapainoinen ja suuta mukavasti myötäilevä, oikea herkku! Kylmenevien vesien myötä talvisesongin merenelävät osterit ovat parhaimmillaan. Ostereita voi nauttia sellaisenaan, sitruunamehutipan taikka erilaisten makukastikkeiden kanssa. Yhdysvaltojen itärannikolla ostereita syödään tuoreella piparjuurella maustetun tomaattikastikkeen kera. Käytä kastikkeeseen paseerattua tomaattimurskaa. Mausta se piparjuuren lisäksi hivenellä suolaa, […]

Tervetuloa OlutExpoon!
Uniq Drinks Finland ja Vinkki lasiin esittelevät huikean kattauksen uutuuksia ja todellisia harvinaisuuksia OlutExpossa perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10.2018. Paikalla on panimoiden edustajia Kaliforniasta (Firestone Walker), Irlannista (Porterhouse) ja Virosta (Pühaste) kertomassa omista tuotteistaan ja vetämässä Masterclass-tastingeja. TÄNÄ VUONNA OlutExpo järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla jo kuudetta kertaa. Monet kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat perinteisesti saaneet ensi-iltansa OlutExpossa, niin […]

Morandé Gran Reserva Carmenere ja BBQ-grillikyljykset
Viña Morandé on vuonna 1996 perustettu moderni viinintuottaja Chilestä. Yhtiön perustajalla Pablo Morandélla on 25 vuoden kokemus viinintuottajana. Viña Morandélla on viinitiloja Maipon laaksossa, Casablancan laaksossa ja Mendozan alueella Argentinassa. Viña Morandé on Chilen ainoa viinintuottaja, jolla on toimintaa Andien molemmin puolin. Morandé Gran Reserva Carmenere on erittäin täyteläinen, mehevä ja hilloinen viini. Sen tuoksussa […]

Viña Casa Silva on vuoden viinitila 2018
Chilessä pidettävä kansainvälinen Catad’Or Wine Awards -kilpailu nimesi Viña Casa Silvan vuoden viinitilaksi jo kolmatta vuotta peräkkäin. Winery of the Year -palkinnon lisäksi Casa Silvan viinit keräsivät runsaasti palkintoja, joista kirkkaimpina Doña Dominga Gran Reserva Carmenerelle myönnetty Great Gold -mitali sekä parhaan Carmeneren palkinto. Näiden lisäksi Casa Silvan palkintomäärä kasvoi neljällä kultamitalilla ja kuudella hopealla. […]