
The London Beer Factory Berliner Heist ja kesäinen kananpoika-vuohenjuustosalaatti
London Beer Factoryn raikas, kirpakka ja marjaisa vehnäolut sopii hyvin virvokkeeksi sellaisenaan tai ruokajuomaksi kananpojan ja juuston kanssa. Marjaisa maku tulee valmistuksessa käytetystä vadelmista ja karhunvatukoista. Tilaa (Alko nro. 799454) tai katso myymäläsaatavuus Alkon tuotesivulta! Kananpoika-vuohenjuustosalaattiin tarvitset: Paistettu kokonainen kananpoika Valkohome-vuohenjuustoa, sentin paksuisia siivuja, jotka paistetaan nopeasti kuumalla pannulla Vihersalaattia Kauden vihanneksia kuten herneitä, porkkanaa, […]

Pühaste Mr. Tangerine Man ja vuohenjuusto-parsapiiras
Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkaa vuonna 2011 pääpanimomestari Eero Manderin ensimmäisistä oluenkeitoista kesämökillään Pühastessa (Pyhämaalla). Oluet olivat erinomaisia ja kaveripiirin ylistämiä, joten Eero päätti perustaa oman panimon ystäviensä rohkaisemina. Syksyllä 2014 Pöhjala-panimo tarjosi Eerolle mahdollisuutta valmistaa olutta heidän tiloissa, brändinimellä Pühaste, tällöin syntyivät nyt jo oluen ystävien hyvin tuntemat oluet – Nokturn, Humalakoda ja Mosaiik. […]

Stellenrust Chenin Blanc ja savulohitoastit
Stellenrust Chenin Blanc tyylikäs WO Stellenboschin alueelta tuleva kuohuviini. Viinissä on hyvin hedelmäinen tuoksu ja kuiva hapokas maku, jossa sitrusta, persimonia ja häivähdys mineraalisuutta. Jäännössokeri on 9 g/l ja sen arvo on säädetty kohdilleen lisäämällä viinin juuri ennen pullotusta Muscat de Alexandrieta, joka tuo viiniin eksoottista täyteläisyyttä. Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu […]

Kevättä juhlistava reseptivinkki
Beronia Ecologico Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys. Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, […]

Pääsiäisen ruokapöytään Mancura Leyenda Gran Reserva ja karitsanpotka
Juuri parahiksi, ennen pääsiäistä Alkon valikoimaan saapunut chileläinen Mancura Leyenda Gran Reserva sopii erinomaisesti pääsiäispöytään. Anuliinan reseptissä on pitkään haudutettua karitsanpotkaa juurespedillä Mancura Leyenda Gran Reserva 2014 Erittäin syvän sinertävän punainen viini, jonka tuoksusta avautuu hiljalleen tuhkaisia ja tummien hedelmien aromeja, joita tukevat mustaherukka ja ruusun terälehdet. Maku on viipyilevä, monimuotoinen ja runsas sekä samalla tuore […]

Uniq Drinks Finland kasvattaa craft-olut salkkuaan nuorella tanskalaispanimolla
Vuoden 2015 alussa toimintansa aloittanut Dry & Bitter Brewing Company on perustamisestaan lähtien tunnettu India Pale Ale -oluiden taitajana. Supertuoreet IPAt ovat edelleen huomion polttopisteessä, mutta niiden ohella panimo on panostanut voimakkaasti tynnyrikypsytettyyn Limited Release -sarjaan, joka käsittää tähän mennessä jo yli 50 erilaista rajoitetun saatavuuden julkaisua. IPA-sarjan lippulaivat ovat Bale Ale-sarjan oluet, sekä Hobo […]

La Trappe Isid’Or ja vuohenjuustotäytteiset kananpojanpihvit
La Trappe Isid’Or on nimetty Veli Isidoruksen mukaan, joka oli Koningshoevenin panimon ensimmäinen panimomestari. Olutta valmistettiin ensimmäisen kerran juhlistamaan panimon 125-vuotisjuhlaa vuonna 2009. Olut sai niin suuren suosion, että jäi vakituisesti valikoimaan. Alkon valikoimaan tuote tuli tällä viikolla ja SoupOperan Anuliina maistoi tuotteen ja valmisti sille sopivan ruokaparin parin, jonka resepti alla. Lue lisää oluesta>> […]

Syksyn makuja lautaselle…
Viña Casa Silvalla viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista. Vuonna 1994 Carmenère rypäleen huomattiin kasvavan Chilessä. Jotkut […]

Finca Constancia ja juustotarjotin
Pimenevät syysillat houkuttelevat kotoilemaan, on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja nauttia sohvan pehmeydestä. Tunnelmointiin sopii hyvin mausteisen lämmin punaviini, espanjan auringon alta sekä houkutteleva tarjotin täynnä ihania juustoja ja hedelmiä. Anuliina on koonnut ehdotuksen juustotarjottimesta Finca Constancia Seleccion-punaviinin seuraksi. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Juustotarjottimelle, valikoima lempijuustoja: Fromage de Langres –AOC luokiteltu lehmänmaitojuusto Samppanjan […]

Luigi Righetti Valpolicella Ripasso ja vasikankyljykset
Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –punaviini on loistava ruokaviini mille tahansa italialaiselle ruualle. Tarjoile kyljysten ja polentan kanssa kermaista sienikastiketta (kuvassa nummitattikastiketta) sekä kauden vihanneksia (kuvassa pannulla paistettua omenaa ja kaskinaurista. Buon appetito! Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Vasikankyljyksiä, polentaa ja sienikastiketta 1 iso vasikankyljys / kaksi syöjää (n. 400 g) Hiero kyljyksen […]

Riistajuomat
Catena Cabernet Sauvignon Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Petit Verdot Alue: Mendoza Maku: täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, mustaoliivinen, mustapippurinen ja hennon nahkainen. Ruokasuositus: riista, nauta, grilliruoat ja juustot. Tilaa tästä Guigal Cotes du Rhone Rouge Rypäleet: Syrah, Grenache, Mourvedre Alue: AC Cotes du Rhone Maku: keskitäyteläinen, tanniininen, luumuinen, mausteinen, […]

Yalumba the Y Series Merlot ja Yrttitomaatit
Tomaatit kuuluvat sadonkorjuuaikaan ja nämä ihanat yrttitäytteiset tomaatit sopivat lisukkeeksi esimerkiksi grillipihville. Tarjoile yrttitomaatit, yrttisen ja tummamarjaisen Yalumba the Y Series Merlot’n kanssa. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Yrttitomaatit 2 pienehköä tomaattia/ syöjä 1 rasia Philadelphia Naturel -tuorejuustoa 1 keltuainen 50 g raastettua kovaa juustoa, esim. Mustaleima Emmenthal 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna yrttejä […]

Uniq Drinks ja Virolainen Pühaste aloittavat yhteistyön
Uniq Drinksin olutsalkku vahvistuu elokuussa, kun Virolaisen Pühasten oluet saapuvat maahan. Valikoiman kolme ensimmäistä tuotetta ovat Lime Gose, Vulin Session IPA ja Vienna IPA. Valikoimaa tullaan laajentamaan syksyllä ja syksyn Heinon Tukku -messuilla 5.9. oluita pääsee maistamaan ensimmäisen kerran. Kuluttajille tuotteet esitellään OlutExpossa lokakuun lopulla. Lue lisää tuotteista >> Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkoi vuonna […]

Juhlitaan Juhannusta!
Juhannuksena on grillikuumana ja vinkkimme antaakin ideoita juhannus grillailuun lisukkeen muodossa. Kaalisalaatti tai kaalipaistos valmistuu muurinpohjapannulla maittavaksi lisukkeeksi, tarjoile sen kanssa grillista: raakamakkaroita, BBQ –marinoitua grillikylkeä, karitsankyljyksiä, kassleria, kananpojankoipia, valikoima suosikkiherkkuja oman maun mukaan. Lataa resepti >> Kaalisalaatin/paistoksen aineet 1 kpl varhaiskaali 2 tuoretta maissia 1 punainen paprika 1 pieni pussi sokeriherneitä 3 kpl uuden sadon porkkanoita […]

Onnea koulunsa päättäville!
Ensi lauantaina on taas aika juhlia valmistujaisia. Kahvipöydän kruunut, voileipäkakut, ovat juhlavaa tarjottavaa. Tässä Anuliinan reseptissä yhdistyy suomalaisten rakastamia juustoja, herkulliseen maalahden limppuun. Lue lisää viinistä ja tilaa >> Lataa resepti >> Suomi 100 juustovoileipäkakku 1 pienikokoinen Maalahden limppu, leikkaamaton 1 dl Vilarnau Cava Brut:ia kostutukseen 300 g Valion Juhla –juustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa […]

Juhlitaan Äitiä 14.5.
Ensi sunnuntaina juhlitaan äitejä, sillä jokainen äiti ansaitsee hieman hemmottelua! Mikä olisikaan ihanampaa kuin päästä valmiiseen pöytään, nauttimaan herkullisesta äitienpäivän ateriasta.Anuliinan reseptissä tällä kertaa uunisiikaa, muutamalla helpolla lisukkeella, resepti, josta Isä ja lapset varmasti selviävät yhdessä! Lataa PDF-resepti tästä >> Uunisiika Kokonainen siika, puhdistettuna 400-500g (Kahdelle) suolaa, sitruunaa, timjamia, valkosipulia, tilliä Pese ja kuivaa siika. […]

Keväinen piknik ja Yalumba Y Series Sauvignon Blanc
Kylmänä tarjottavat lämminsavulohi täytteiset Cold Dogit ovat erinomaista piknik syötävää. Tarjoile Cold Dogien kanssa vihannestikkuja, maalaisperunalastuja ja mansikoita. Juomasuositus Yalumban kuiva ja hapokas Y Series Sauvignon Blanc. Tästä linkistä voit tilata viinin Alkon verkkokaupasta! Lataa tästä resepti>> Mini Cold Dogs Minikokoisia hot dog-sämpylöitä Täyte 1 (6 kpl) 300 g lämminsavukirjolohta 2 rkl majoneesia ripaus chiliä […]

Pasha – pääsiäispöydän kruunu
Ennen pääsiäistä vietetään pääsiäispaaston aikaa. Paasto päättyy pääsiäisen jumalanpalvelukseen, jota vietetään pääsiäisyönä. Pasha on yksi perinteisimmistä pääsiäisen herkuista ja sen paikka suomalaisessa pääsiäispöydässä on vakiintunut. Nauti pääsiäisaterialla karitsan kanssa hedelmäisen runsasta Altaland Cabernet Sauvignon punaviiniä. Nauti täyteläinen pasha jälkiruuaksi. Lataa resepti tästä >> PERINTEINEN PÄÄSIÄSIPASHA 200 g voita 1,5 dl sokeria 500 g rahkaa 2 […]

Raclette toastit ja Fuller’s ESB
Nauti herkullinen raclette toast yhdessä mahonginruskean, täyteläisen hedelmäisen Fuller’sin Extra Special Bitter –oluen kanssa. Nam, mikä lounas/väli/ilta/sauna/herkku –pala! >> Lataa PDF resepti tästä! Raclette-leivät Maalaisleipää Raclette-juustoa 1 iso punasipuli, oliiviöljyä, sokeria, suolaa, chiliä, mustapippuria, rosmariinia Dijon Majonnaisea Karpalo -hilloketta Mache -salaattia Päärynää Vinegretteä salaatille Leikkaa punasipulista puolen sentin paksuisia renkaita. Kuullota oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla, sokeriripauksella […]

Paahdettua ankanrintaa ja Yalumba Y Series Shiraz Viognieria
Tee arjesta juhlaa punaviinillä, jossa yhdistyy puna- ja valkoviinirypäle tyylikkään harmooniseksi maku nautinnoksi. Australialainen Yalumba Y Series Shiraz Viognier on tilattavissa Alkon verkkokaupasta. Viinin kanssa suosittelemme paahdettua ankanrintaa.. Lataa resepti tästä >> Paahdettua ankanrintaa, broccolinia sekä Aura -juusto-perunagratiini ( 4:lle) 2 ankanrintaa Marinadi: 0,5 dl balsamico, 2 rkl fariinisokeri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja puristettu […]