Stout Rivi 3 web

Valokeilassa – Stoutit ja portterit

08.11.2019

Stoutit ja portterit on tummia ja täyteläisiä pintahiivaoluita,  joiden valmistukseen on käytetty paahdettuja maltaita. Niillä on useita alatyyppejä kuivasta makeaan ja vahvasta mietoon. Ruokapöydässä stoutit ja portterit sopivat usein yhteen äyriäisten sekä liha- ja riistaruokien kanssa, ja tottakai suklaisten jälkiruokien kyytipoikina. Klassinen stout-ruoka-yhdistelmä on esimerkiksi Porterhouse Oyster Stout ja ostereita. Portterin syntyaikoihin 1700-luvun alussa lontoolaiset […]

Pasta

Hurmaava Linguine Cacio e Pepe kokkimaajoukkueen tapaan

22.10.2019

Linguine eli “pikku kieli” on spagettia leveämpää, poikkileikkaukseltaan soikeaa nauhapastaa. Cacio e pepe puolestaan tarkoittaa juustoa ja pippuria. Tässä pastassa piilee italialaisen ruokafilosofian ydin; se on yksinkertaista ja hyvää. Cacio e pepe on klassikkopasta, josta monet maailman tunnetuimmat keittiömestarit ovat tehneet omat versionsa. Anthony Bourdain (1956–2018) ylisti tv-ohjelmassaan autenttista lingue e pepeä maailman parhaaksi yksittäiseksi annokseksi. […]

Selleri-ruispuuro

Kokkimaajoukkueen lautasella: Selleri-ruispuuro viinitarhurin juustolla

01.09.2019

Ravintokeskusteluissa selleri on trendikäs superfood, jolla on useita terveysvaikutuksia. Sellerissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Selleri myös tutkitusti parantaa ruoansulatusta ja poistaa kehosta ylimääräistä nestettä. Syyskuussa Kokkileijonat yhdistävät sellerin ruispuuroon ja viinitarhurin juustoon, jolloin lautaselle saadaan maanläheisiä mutta tyylikkäitä makuja. Selleri-ruispuuro viinitarhurin juustolla on herkullinen alkuruoka, joka sopii myös osaksi juhlavaa illallista.   (Resepti […]

Porsas

Kokkimaajoukkueen lautasella: Porsaan ulkofilee ja grillatut kasvikset

14.08.2019

Elokuussa Suomen kokkimaajoukkue nostaa parrasvaloihin porsaan ulkofileen, joka on kesäistä arkiruokaa vailla vertaa. Koska porsaanliha itsessään on varsin miedon makuista, sitä on helppo maustaa ja valmistaa monin eri tavoin. Erilaiset lisukkeet tarjoavat myös mahdollisuuden yhä uusiin ateriaversioihin tästä herkullisesta raaka-aineesta. Sitä paitsi porsas on vastuullisen kuluttajan lihavalinta. Siinä missä naudanlihakilon tuotanto aiheuttaa 15 kg hiilidioksidipäästöjä, […]

Paistettu siika

Kokkimaajoukkueen lautasella: Paistettua siikaa, kesäisiä kasviksia ja tillipiimää

31.07.2019

Rasvainen ja maukas lohikaloihin kuuluva siika on monimuotoinen ruokakala, joka on helppo valmistaa kokonaisena tai fileinä. Suomessa siika kuuluu kesään, sillä se viihtyy hyvin sekä merialueilla että sisävesissä. Siikakantoja pidetään yllä myös istuttamalla niin alkuperäisiin kuin myös uusiin vesistöihin. Itse mökkijärvestä kalastettu siika on todellista lähiruokaa ja monille lomalaisille se kruunaa koko kesän. Siika sopii muun […]

Yalumba Y Rose web

Yalumbalta laatuviinit arkeen ja juhlaan

01.07.2019

Alensimme kesän ajaksi useiden Yalumba-viinien hintoja Sinun eduksesi. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa, ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian […]

Artik_web

Lambic ja vehnäolut – kesäoluiden kuninkaalliset

11.06.2019

Kesäisen raikkaat lambicit ja hedelmäiset vehnäoluet sopivat yhtä lailla aurinkoisilla terasseilla nautiskeluun kuin myös pitkän aterian ruokajuomiksi. Touko-kesäkuussa luonto on kiihkeimmillään. Päivät pitenevät, auringonvalo lisääntyy ja ruohikko muuttuu vihreämmäksi. Voikukat ja leskenlehdet puskevat esiin talojen sinustoilta ja katukiveyksen saumakohdista. Tuntuu siltä kuin jopa nokkoset ja koivun lehdetkin kasvaisivat hetkessä suuremmiksi. Samaan aikaan terassikansa on jättänyt […]

paistettua nieriaa web

Savustettuna paistettua nieriää, varhaisperunaa ja vesikrassi-jogurttikastiketta kokkileijonien tapaan

02.06.2019

Nieriä eli rautu on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala ja taivaallisen hyvä ruokakala. Nieriän liha on punertavaa ja melko rasvaista. Suomen kokkimaajoukkue valmistaa nieriän kevyesti savustettuna ja paistettuna, joilloin kesän ensimmäiset varhaisperunat ja vesikrassi-jugurttikastike kruunaavat kokonaisuuden. Resepti 4:lle Kevyesti savustettua paistettua nieriää 600 g                   nieriäfilettä suolaa öljyä voita savustuspuruja Leikkaa nieriäfileet annospaloiksi, suolaa palat hyvin. […]

Skumppapullot 2 web

Kuohuvat kevään ja kesän juhliin

29.04.2019

Kevään juhlat ja Suomen suvi ansaitsevat arvoisensa juomat, ja silloin pääosassa ovat kuplivat. Kuohuviinikausi alkaa vapusta, jolloin juhlitaan opiskelijoiden karnevaalia ja suomalaisen työn päivää. Kohta vapun jälkeen huomio kiinnittyy äiteihin, joita muistetaan ja kiitetään rosékuohuvalla. Touko- kesäkuun vaihteessa uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa ja kokevat yhden elämänsä ikimuistoisimmista juhlista. Eikä unohtaa sovi myöskään juhannusta tai niitä […]

La_Trappe_sarja_web

Trappist kruunaa pääsiäisen

16.04.2019

Oluesta ei koskaan tullut jumalten juomaa, mutta munkit ottivat sen omakseen. Aito luostarin muurien kätköissä pantu trappist-olut sopii täydellisesti pääsiäisen aikaan sekä alkukevään aurinkoisiin mutta tuulisiin päiviin. Trappist toimii yhtä lailla lämmittävänä nautiskelujuomana kuin täsmäparina etenkin mausteisten liharuokien kanssa. TRAPPIST ON LUOSTARIOLUTTA, jota pannaan munkkien valvonnassa benediktiiniläisten trappistiluostareiden tiloissa. Trappistit ovat katolisen kirkon latinalaiseen riitukseen […]

hauki-lautaselle-web2

Kokkimaajoukkueen perunalettu ja savuhaukitartar

06.03.2019

Suomen kokkimaajoukkueen viiniyhteistyökumppanina Uniq Drinks Finland haluaa jakaa kokkileijonien herkulliset reseptit Vinkki lasiin -yhteisön kanssa, viinisuosituksia tietenkään unohtamatta. Ensimmäisenä vuorossa on perunalettu ja savuhaukitartar tillimajoneesilla. Perunalettu (neljälle) 5 dl  täysmaitoa 25 g hiivaa 2 1/2 dl tattarijauhoja 1 1/4 dl vehnäjauhoja 3 kpl keltuaisia 200 g kermaviiliä 1/2tl suolaa 3 valkuaista 60 g raastettua perunaa […]

PUPA

Vibrant Forest Brewery Uniq Drinksin edustukseen

24.02.2019

Vuonna 2011 oluenvalmistuksen aloittanut Vibrant Forest on pieni ja moderni panimo, joka  sijaitsee Etelä-Englannin Lymingtonissa, Portsmouthin ja Bournemouthin puolivälissä, 28 kilometriä Southamptonista lounaaseen. Panimon missiona on panna nykyaikaisia oluita, jotka raketin lailla ampuvat makunystyrät kohti uusia tutkimusmatkoja ja seikkailuja. Vibrant Forestin tarina alkoi vuonna 2011 oluenpanija Kevin Robinsonin autotallissa 175 litran laitteistolla. Muutaman vuoden ajan Robinson […]

Web-ShirazViognier

Yalumba Y Series Tasting

14.11.2018

Pikkujoulut ovat vuoden iloisinta aikaa. Joulumielen lisäksi pikkujouluihin liittyy vapaamuotoisuus, rentous, hyvä seura ja lupa hurmioitua. Juhlan kruunaa pikkujoulutasting Yalumba Y Series loistoviinien kanssa.   Riesling 2017 ja maa-artisokkakeitto 500 g luomu maa-artisokkaa 1 pieni sipuli 20 g voita 1 dl vettä 1,5 dl Rieslingiä 1,5 dl kuohukermaa 2 rkl pehmeää rahkaa 0,5 tl jauhettua […]

Kaikkikolme

Trendikkäät olutcocktailit tulevat

08.11.2018

Olutcocktailit eli beertailit synnyttävät uudenlaisia makuelämyksiä, jotka parhaimmillaan antavat asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä. Olut on mainio juomasekoitusten ainesosa ja pidentäjä. Uniq Drinks Finlandin beertailit voi tehdä yhtä lailla väkevään alkoholiin tai ilman sitä, jolloin oluen aromit saavat sekoituksessa suuremman roolin. Son of a Punchin baarimestarit laativat täsmäohjeet London Pridelle, Ayinger Bräuweisselle ja Belhaven Twisted Thistle IPA:lle. […]

web_Porterhouse_plo

Porterhouse Oyster Stout ja ostereita

29.10.2018

Porterhousin Oyster Stoutin raaka-aineena on käytetty osteria. Stoutin maku on pehmeän samettinen, tasapainoinen ja suuta mukavasti myötäilevä, oikea herkku! Kylmenevien vesien myötä talvisesongin merenelävät osterit ovat parhaimmillaan.  Ostereita voi nauttia sellaisenaan, sitruunamehutipan taikka erilaisten makukastikkeiden kanssa. Yhdysvaltojen itärannikolla ostereita syödään tuoreella piparjuurella maustetun tomaattikastikkeen kera. Käytä kastikkeeseen paseerattua tomaattimurskaa. Mausta se piparjuuren lisäksi hivenellä suolaa, […]

olutexpo-banneri

Tervetuloa OlutExpoon!

25.10.2018

Uniq Drinks Finland ja Vinkki lasiin esittelevät huikean kattauksen uutuuksia ja todellisia harvinaisuuksia OlutExpossa perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10.2018. Paikalla on panimoiden edustajia Kaliforniasta (Firestone Walker), Irlannista (Porterhouse) ja Virosta (Pühaste) kertomassa omista tuotteistaan ja vetämässä Masterclass-tastingeja. TÄNÄ VUONNA OlutExpo järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla jo kuudetta kertaa. Monet kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat perinteisesti saaneet ensi-iltansa OlutExpossa, niin […]

Vinkki-Morande-plo-web

Morandé Gran Reserva Carmenere ja BBQ-grillikyljykset

19.09.2018

Viña Morandé on vuonna 1996 perustettu moderni viinintuottaja Chilestä. Yhtiön perustajalla Pablo Morandélla on 25 vuoden kokemus viinintuottajana. Viña Morandélla on viinitiloja Maipon laaksossa, Casablancan laaksossa ja Mendozan alueella Argentinassa. Viña Morandé on Chilen ainoa viinintuottaja, jolla on toimintaa Andien molemmin puolin. Morandé Gran Reserva Carmenere on erittäin täyteläinen, mehevä ja hilloinen viini. Sen tuoksussa […]

Berlinenr Heisttölkki

The London Beer Factory Berliner Heist ja kesäinen kananpoika-vuohenjuustosalaatti

15.08.2018

London Beer Factoryn raikas, kirpakka ja marjaisa vehnäolut sopii hyvin virvokkeeksi sellaisenaan tai ruokajuomaksi kananpojan ja juuston kanssa. Marjaisa maku tulee valmistuksessa käytetystä vadelmista ja karhunvatukoista. Tilaa (Alko nro. 799454) tai katso myymäläsaatavuus Alkon tuotesivulta! Kananpoika-vuohenjuustosalaattiin tarvitset: Paistettu kokonainen kananpoika Valkohome-vuohenjuustoa, sentin paksuisia siivuja, jotka paistetaan nopeasti kuumalla pannulla Vihersalaattia Kauden vihanneksia kuten herneitä, porkkanaa, […]

Raaka-aineet

Pühaste Mr. Tangerine Man ja vuohenjuusto-parsapiiras

15.06.2018

Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkaa vuonna 2011 pääpanimomestari Eero Manderin ensimmäisistä oluenkeitoista kesämökillään Pühastessa (Pyhämaalla). Oluet olivat erinomaisia ja kaveripiirin ylistämiä, joten Eero päätti perustaa oman panimon ystäviensä rohkaisemina. Syksyllä 2014 Pöhjala-panimo tarjosi Eerolle mahdollisuutta valmistaa olutta heidän tiloissa, brändinimellä Pühaste, tällöin syntyivät nyt jo oluen ystävien hyvin tuntemat oluet – Nokturn, Humalakoda ja Mosaiik. […]

Chenin Blanc_kevät2018

Stellenrust Chenin Blanc ja savulohitoastit

28.05.2018

Stellenrust Chenin Blanc tyylikäs WO Stellenboschin alueelta tuleva kuohuviini. Viinissä on hyvin hedelmäinen tuoksu ja kuiva hapokas maku, jossa sitrusta, persimonia ja häivähdys mineraalisuutta. Jäännössokeri on 9 g/l ja sen arvo on säädetty kohdilleen lisäämällä viinin juuri ennen pullotusta Muscat de Alexandrieta, joka tuo viiniin eksoottista täyteläisyyttä. Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu […]

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.