
Vibrant Forest Brewery Uniq Drinksin edustukseen
Vuonna 2011 oluenvalmistuksen aloittanut Vibrant Forest on pieni ja moderni panimo, joka sijaitsee Etelä-Englannin Lymingtonissa, Portsmouthin ja Bournemouthin puolivälissä, 28 kilometriä Southamptonista lounaaseen. Panimon missiona on panna nykyaikaisia oluita, jotka raketin lailla ampuvat makunystyrät kohti uusia tutkimusmatkoja ja seikkailuja. Vibrant Forestin tarina alkoi vuonna 2011 oluenpanija Kevin Robinsonin autotallissa 175 litran laitteistolla. Muutaman vuoden ajan Robinson […]

Yalumba Y Series Tasting
Pikkujoulut ovat vuoden iloisinta aikaa. Joulumielen lisäksi pikkujouluihin liittyy vapaamuotoisuus, rentous, hyvä seura ja lupa hurmioitua. Juhlan kruunaa pikkujoulutasting Yalumba Y Series loistoviinien kanssa. Riesling 2017 ja maa-artisokkakeitto 500 g luomu maa-artisokkaa 1 pieni sipuli 20 g voita 1 dl vettä 1,5 dl Rieslingiä 1,5 dl kuohukermaa 2 rkl pehmeää rahkaa 0,5 tl jauhettua […]

Trendikkäät olutcocktailit tulevat
Olutcocktailit eli beertailit synnyttävät uudenlaisia makuelämyksiä, jotka parhaimmillaan antavat asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä. Olut on mainio juomasekoitusten ainesosa ja pidentäjä. Uniq Drinks Finlandin beertailit voi tehdä yhtä lailla väkevään alkoholiin tai ilman sitä, jolloin oluen aromit saavat sekoituksessa suuremman roolin. Son of a Punchin baarimestarit laativat täsmäohjeet London Pridelle, Ayinger Bräuweisselle ja Belhaven Twisted Thistle IPA:lle. […]

Porterhouse Oyster Stout ja ostereita
Porterhousin Oyster Stoutin raaka-aineena on käytetty osteria. Stoutin maku on pehmeän samettinen, tasapainoinen ja suuta mukavasti myötäilevä, oikea herkku! Kylmenevien vesien myötä talvisesongin merenelävät osterit ovat parhaimmillaan. Ostereita voi nauttia sellaisenaan, sitruunamehutipan taikka erilaisten makukastikkeiden kanssa. Yhdysvaltojen itärannikolla ostereita syödään tuoreella piparjuurella maustetun tomaattikastikkeen kera. Käytä kastikkeeseen paseerattua tomaattimurskaa. Mausta se piparjuuren lisäksi hivenellä suolaa, […]

Tervetuloa OlutExpoon!
Uniq Drinks Finland ja Vinkki lasiin esittelevät huikean kattauksen uutuuksia ja todellisia harvinaisuuksia OlutExpossa perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10.2018. Paikalla on panimoiden edustajia Kaliforniasta (Firestone Walker), Irlannista (Porterhouse) ja Virosta (Pühaste) kertomassa omista tuotteistaan ja vetämässä Masterclass-tastingeja. TÄNÄ VUONNA OlutExpo järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla jo kuudetta kertaa. Monet kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat perinteisesti saaneet ensi-iltansa OlutExpossa, niin […]

Morandé Gran Reserva Carmenere ja BBQ-grillikyljykset
Viña Morandé on vuonna 1996 perustettu moderni viinintuottaja Chilestä. Yhtiön perustajalla Pablo Morandélla on 25 vuoden kokemus viinintuottajana. Viña Morandélla on viinitiloja Maipon laaksossa, Casablancan laaksossa ja Mendozan alueella Argentinassa. Viña Morandé on Chilen ainoa viinintuottaja, jolla on toimintaa Andien molemmin puolin. Morandé Gran Reserva Carmenere on erittäin täyteläinen, mehevä ja hilloinen viini. Sen tuoksussa […]

The London Beer Factory Berliner Heist ja kesäinen kananpoika-vuohenjuustosalaatti
London Beer Factoryn raikas, kirpakka ja marjaisa vehnäolut sopii hyvin virvokkeeksi sellaisenaan tai ruokajuomaksi kananpojan ja juuston kanssa. Marjaisa maku tulee valmistuksessa käytetystä vadelmista ja karhunvatukoista. Tilaa (Alko nro. 799454) tai katso myymäläsaatavuus Alkon tuotesivulta! Kananpoika-vuohenjuustosalaattiin tarvitset: Paistettu kokonainen kananpoika Valkohome-vuohenjuustoa, sentin paksuisia siivuja, jotka paistetaan nopeasti kuumalla pannulla Vihersalaattia Kauden vihanneksia kuten herneitä, porkkanaa, […]

Pühaste Mr. Tangerine Man ja vuohenjuusto-parsapiiras
Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkaa vuonna 2011 pääpanimomestari Eero Manderin ensimmäisistä oluenkeitoista kesämökillään Pühastessa (Pyhämaalla). Oluet olivat erinomaisia ja kaveripiirin ylistämiä, joten Eero päätti perustaa oman panimon ystäviensä rohkaisemina. Syksyllä 2014 Pöhjala-panimo tarjosi Eerolle mahdollisuutta valmistaa olutta heidän tiloissa, brändinimellä Pühaste, tällöin syntyivät nyt jo oluen ystävien hyvin tuntemat oluet – Nokturn, Humalakoda ja Mosaiik. […]

Stellenrust Chenin Blanc ja savulohitoastit
Stellenrust Chenin Blanc tyylikäs WO Stellenboschin alueelta tuleva kuohuviini. Viinissä on hyvin hedelmäinen tuoksu ja kuiva hapokas maku, jossa sitrusta, persimonia ja häivähdys mineraalisuutta. Jäännössokeri on 9 g/l ja sen arvo on säädetty kohdilleen lisäämällä viinin juuri ennen pullotusta Muscat de Alexandrieta, joka tuo viiniin eksoottista täyteläisyyttä. Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu […]

Kevättä juhlistava reseptivinkki
Beronia Ecologico Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys. Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, […]

Pääsiäisen ruokapöytään Mancura Leyenda Gran Reserva ja karitsanpotka
Juuri parahiksi, ennen pääsiäistä Alkon valikoimaan saapunut chileläinen Mancura Leyenda Gran Reserva sopii erinomaisesti pääsiäispöytään. Anuliinan reseptissä on pitkään haudutettua karitsanpotkaa juurespedillä Mancura Leyenda Gran Reserva 2014 Erittäin syvän sinertävän punainen viini, jonka tuoksusta avautuu hiljalleen tuhkaisia ja tummien hedelmien aromeja, joita tukevat mustaherukka ja ruusun terälehdet. Maku on viipyilevä, monimuotoinen ja runsas sekä samalla tuore […]

La Trappe Isid’Or ja vuohenjuustotäytteiset kananpojanpihvit
La Trappe Isid’Or on nimetty Veli Isidoruksen mukaan, joka oli Koningshoevenin panimon ensimmäinen panimomestari. Olutta valmistettiin ensimmäisen kerran juhlistamaan panimon 125-vuotisjuhlaa vuonna 2009. Olut sai niin suuren suosion, että jäi vakituisesti valikoimaan. Alkon valikoimaan tuote tuli tällä viikolla ja SoupOperan Anuliina maistoi tuotteen ja valmisti sille sopivan ruokaparin parin, jonka resepti alla. Lue lisää oluesta>> […]

Syksyn makuja lautaselle…
Viña Casa Silvalla viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista. Vuonna 1994 Carmenère rypäleen huomattiin kasvavan Chilessä. Jotkut […]

Finca Constancia ja juustotarjotin
Pimenevät syysillat houkuttelevat kotoilemaan, on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja nauttia sohvan pehmeydestä. Tunnelmointiin sopii hyvin mausteisen lämmin punaviini, espanjan auringon alta sekä houkutteleva tarjotin täynnä ihania juustoja ja hedelmiä. Anuliina on koonnut ehdotuksen juustotarjottimesta Finca Constancia Seleccion-punaviinin seuraksi. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Juustotarjottimelle, valikoima lempijuustoja: Fromage de Langres –AOC luokiteltu lehmänmaitojuusto Samppanjan […]

Luigi Righetti Valpolicella Ripasso ja vasikankyljykset
Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –punaviini on loistava ruokaviini mille tahansa italialaiselle ruualle. Tarjoile kyljysten ja polentan kanssa kermaista sienikastiketta (kuvassa nummitattikastiketta) sekä kauden vihanneksia (kuvassa pannulla paistettua omenaa ja kaskinaurista. Buon appetito! Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Vasikankyljyksiä, polentaa ja sienikastiketta 1 iso vasikankyljys / kaksi syöjää (n. 400 g) Hiero kyljyksen […]

Riistajuomat
Catena Cabernet Sauvignon Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Petit Verdot Alue: Mendoza Maku: täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, mustaoliivinen, mustapippurinen ja hennon nahkainen. Ruokasuositus: riista, nauta, grilliruoat ja juustot. Tilaa tästä Guigal Cotes du Rhone Rouge Rypäleet: Syrah, Grenache, Mourvedre Alue: AC Cotes du Rhone Maku: keskitäyteläinen, tanniininen, luumuinen, mausteinen, […]

Yalumba the Y Series Merlot ja Yrttitomaatit
Tomaatit kuuluvat sadonkorjuuaikaan ja nämä ihanat yrttitäytteiset tomaatit sopivat lisukkeeksi esimerkiksi grillipihville. Tarjoile yrttitomaatit, yrttisen ja tummamarjaisen Yalumba the Y Series Merlot’n kanssa. Lue lisää viinistä >> Lataa resepti >> Yrttitomaatit 2 pienehköä tomaattia/ syöjä 1 rasia Philadelphia Naturel -tuorejuustoa 1 keltuainen 50 g raastettua kovaa juustoa, esim. Mustaleima Emmenthal 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna yrttejä […]

Uniq Drinks ja Virolainen Pühaste aloittavat yhteistyön
Uniq Drinksin olutsalkku vahvistuu elokuussa, kun Virolaisen Pühasten oluet saapuvat maahan. Valikoiman kolme ensimmäistä tuotetta ovat Lime Gose, Vulin Session IPA ja Vienna IPA. Valikoimaa tullaan laajentamaan syksyllä ja syksyn Heinon Tukku -messuilla 5.9. oluita pääsee maistamaan ensimmäisen kerran. Kuluttajille tuotteet esitellään OlutExpossa lokakuun lopulla. Lue lisää tuotteista >> Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkoi vuonna […]

Juhlitaan Juhannusta!
Juhannuksena on grillikuumana ja vinkkimme antaakin ideoita juhannus grillailuun lisukkeen muodossa. Kaalisalaatti tai kaalipaistos valmistuu muurinpohjapannulla maittavaksi lisukkeeksi, tarjoile sen kanssa grillista: raakamakkaroita, BBQ –marinoitua grillikylkeä, karitsankyljyksiä, kassleria, kananpojankoipia, valikoima suosikkiherkkuja oman maun mukaan. Lataa resepti >> Kaalisalaatin/paistoksen aineet 1 kpl varhaiskaali 2 tuoretta maissia 1 punainen paprika 1 pieni pussi sokeriherneitä 3 kpl uuden sadon porkkanoita […]

Onnea koulunsa päättäville!
Ensi lauantaina on taas aika juhlia valmistujaisia. Kahvipöydän kruunut, voileipäkakut, ovat juhlavaa tarjottavaa. Tässä Anuliinan reseptissä yhdistyy suomalaisten rakastamia juustoja, herkulliseen maalahden limppuun. Lue lisää viinistä ja tilaa >> Lataa resepti >> Suomi 100 juustovoileipäkakku 1 pienikokoinen Maalahden limppu, leikkaamaton 1 dl Vilarnau Cava Brut:ia kostutukseen 300 g Valion Juhla –juustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa […]