
Vinkki Lasiin – Guigal Cotes du Rhone Rouge ja patasorsaa
Tervetuloa syksy ja kaikki ihanat syksyn värit ja maut! Pian alkavan sorsastuskauden vinkkinä maistuva siiderissä haudutettu patasorsa. Juomaksi klassisen hienostunut Rhonen-laakson punaviini… Vinkki Lasiin – Guigal Cotes-du-Rhone Rouge ja patasorsaa 12.8.2015

Vinkki Lasiin – Vina Mayu Reserva Malbec ja Tomahawk grillipihvi
Tomahawk Charolois, eli tuttavallisemmin naudanliha kyljys, on erinomaista grillattavaa. Kokeile lisukkeeksi Feta-tahnaa, hummusta, sekä uunipaahdettuja terttutomaatteja. Viiniksi suosittelemme Chileläistä Elqui-laakson helmeä, Vina Mayu Reserva Carmenerea! Vinkki Lasiin – Vina Mayu Carmenere ja Tomahawk-pihvi_1.7.2015

Vinkki Lasiin – Yalumba Y Merlot ja Inkivääriglaseerattua possunkylkeä
Täyteläinen ja mausteinen Australialainen Yalumba Y Series Merlot sopii juhannuksen grilliherkuille erinomaisesti. Kokeile esimerkiksi itämaisella twistillä maustettua, grillattua possunkylkeä: Vinkki Lasiin – Yalumba Y Merlot ja Inkivääriglaseerattu possunkylki_17.6.2015 Lämmintä, makoisaa ja leppoisaa keskikesän juhlaa!

Vinkki Lasiin – Que Pasa ja välimerelliset makkaravartaat
Alkon uutuuksista löytyy tälle kesälle herkullinen grillikeittiön yleisviini, Que Pasa Tempranillo. Que Pasa on hinnaltaan huokea luomuviini, mutta varsin monipuolinen ominaisuuksiltaan. Kokeile rohkeasti erilaisten ruokien kanssa tai nauti lasillinen hyvässä seurassa… Vinkki Lasiin – Que Pasa ja Välimerelliset makkaravartaat 3.6.2015

Vinkki Lasiin – Kesänjuhlat ja Vallformosa Brut Vintage
Kevään juhlavalmisteluja kannattaa tehdä ajoissa ja leipoa osa syötävistä ennakkoon pakkaseen. Tuulihatut ovat hauska klassikko, joka taipuu moneen ja on kepeä, juhlava tarjottava. Tuulihattuja voi täyttää niin makeilla kuin suolaisilla täytteillä: sinihomejuustomousse, kylmäsavulohi sekä mikä tahansa kirpakan suolainen vaahtomainen täyte sopii mainiosti tuulihattuihin. Myös makean tuulihatun täytevaihtoehdot ovat loputtomat. Täytteeksi sopii vaikkapa suklaavaahdot ja marjamousset […]

Vinkki Lasiin – Gazzera Pinot Grigio ja Äitienpäivä-menu
Tänä Äitienpäivänä tarjoamme Äideille pikapaistettua siikaa, parsaa ja raparperitosca -piirakkaa. Viiniksi aterialle suosittelemme luomu Gazzera Pinot Grigio Moscatoa Sisiliasta. Hyvää Äitienpäivää! Vinkki Lasiin – Äitienpäivä menu ja Gazzera Pinot Grigio Moscato

Vinkki Lasiin – Serrano-kinkkua, perunasalaattia ja Mistinguett Roseta
Vapun eväskoriin tai kestipöytään löytyy tänä vuonna cava -uutuus Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut 2013. Cavan kanssa nautittavaksi sopii katalonialaisella Romesco -kastikkeella maustettu varhaisperunasalaatti, serrano-kinkku, hedelmäpalat ja manchego -juusto. Ruokaisampaan pöytään sopii hyvin myös lisäksi katettavaksi parsa, kevätvihannesalaatti sekä juustovalikoima. Vinkki Lasiin – Mistinguett Rose ja Vappuvinkki_22.4.2015

Vinkki Lasiin – Argento Seleccion Malbec ja Flank Steak
Malbec World-päivää vietetään 17.4.2015! Keskitanniininen ja tammisen mausteinen Argento Malbec sopii erinomaisesti chimichurrin ja grillatun rotukarjalihan kanssa nautittavaksi. Tee tällä aterialla kaukomatka Argentiinaan lautasella ja lasissa! Vinkki Lasiin – Argento Seleccion Malbec ja Flank Steak

Vinkki Lasiin – Vasse Felix Cabernet Merlot ja karitsankare
Pääsiäispöytään sopii esinomaisesti karitsankare maustevoilla sekä linssi-quinoasalaatti. Juomaksi suosittelemme Länsi-Australialaista Vasse Felixin Cabernet Merlota, joka on täyteläinen, mausteinen ja kevyesti tamminen. Vinkki Lasiin – Vasse Felix Cabernet Merlot ja Karitsankare 25.3.2015

Vinkki Lasiin – Porta Carmenere ja Chili con Carne
Täyteläinen Porta Carménère on erinomainen valinta mausteiselle Chili con Carnelle. Lisukkeeksi sopii riisi, taco-sipsit sekä avokado-salaatti. Vinkki Lasiin – Porta Reserva ja Chili con Carne

Vinkki Lasiin – Talvinen hiihtoretki ja Fuller’s London Pride
Helmi-maaliskuussa hiihtoretken evääksi laitetaan reppuun tuhdit mutta helpot eväät nuotiotulella nautittavaksi. Lämmin perunapannari, munavoi ja makkarat maistuvat raikkaan, alkoholittoman oluen kanssa. Lisäksi nautitaan päälle vielä yksi tuhdimpi Premium Ale –olut! Vinkki Lasiin – Fullers ja talvinen hiihtoretki 25.2.2015

Vinkki Lasiin – Llai Llai Pinot Noir ja Ystävänpäivän Lohi-suppilovahvero pasta
Ystävänpäivänä herkutellaan hyvällä ruoalla ja nautitaan hyvistä viineistä. Meidän ystävänpäivä reseptissä Lohi-suppilovahvero pasta, joka nautitaan Chileläisen Llai Llai Pinot Noirin kanssa. Jälkiruoaksi vadelmasorbettia ja sydänkarkkeja! Vinkki Lasiin – Llai Llai Pinot Noir ja Ystävänpäivän Lohi-Suppilovahvero Tagliatelle

Vinkki Lasiin – Willm Cremant d’Alsace Rose Brut ja Uusi Vuosi 2015
Uusi Vuosi 2015 otetaan vastaan rosekuplilla ja pikkunaposteltavan kera. Willm Crémant d’Alsace Rosé Brut on erinomainen juhlajuoma, joka sopii niin aperitiiviksi kuin ruokajuomaksi. Hyvää Uutta Vuotta 2015! Vinkki Lasiin – Willm Cremant Rose ja Uusi Vuosi 2015

Vinkki Lasiin – Itsenäisyyspäivän kalapöytä ja Yalumba Eden Valley Viognier
Itsenäisyyspäivänä nautimme ruokaisasta kalapöydästä raikkaan, mutta täyteläisen Yalumba Eden Valley Viognierin kyydittämänä. Viini tuo talvikauden pimeyteen hedelmäisen hapokkaan tuulahduksen, joka kirkastaa niin makunystyrät kuin mielen! Nautinnollista Itsenäisyyspäivää! Vinkki Lasiin – Itsenäisyyspäivän kalapöytä ja Yalumba Eden Valley Viognier

Vinkki Lasiin – Mayu Reserva Carmenere ja sesonginherkku poro
Tuoretta poronlihaa on mahdollista nauttia ainoastaan kautena, jolloin poronhoidossa on poroerottelukausi. Silloin porotokat ajetaan yhtenäisille alueille. Vasat korva merkitään ja teurasporot erotetaan laumasta. Muutoin poro laiduntaa laajoilla alueilla erämaassa. Tuore poronliha on tämän hetken sesonkiherkku, jota on tarjolla hyvin varustetuissa ruokakaupoissa. Porolle suosittelemme Mayu Reserva Carmenerea, joka on saatavilla joulun alla alkoista myös lahjapakkauksessa! Vinkki […]

Vinkki Lasiin – Belgvardo Vermentino ja Kala tacot
Syksyinen Halloween vinkkimme koostuu herkullisista kala tacoista, joiden erinomainen kumppani on Toscanalainen valkoviini Belgvardo Vermentino. Vinkki Lasiin – Happy Halloween – Belgvardo Vermentino ja kala tacot

Vinkki Lasiin – Vasse Felix Cabernet Merlot ja juureva hirviannos
Vinkki Lasiin – Vasse Felix ja Juureva hirviannos

Vinkki Lasiin – Ayinger Celebrator ja syysgrillausta
Ayingerin tummaa lageria ja lohturuokaa on tämän reseptin teema. Nauti syksyn viimeisistä auringonsäteistä ja valmista syyspäivän ateria ulkona grillaamalla. Vinkki Lasiin – Ayinger Celebrator ja Syysgrillausta

Vinkki Lasiin – Pipoli Aglianico ja tattipiiras
Syksyn saapuessa maistuvat metsän maut. Tämänkertainen vinkkimme on tattipiiras-resepti, jonka kanssa nautittavaksi sopii heinäkuinen Alko uutuus, Pipoli Aglianico. Tunnelmallista syksyä! Vinkki Lasiin – Pipoli Aglianico ja tattipiiras

Vinkki Lasiin – Glorioso Crianza ja patasorsaa
Sorsastuskauden reseptivinkki sovitetaan maistumaan Alkon uutuuden: Glorioso Crianzan kanssa. Tämä Crianza on varsinkin sinkkutalouksia ilahduttavasti pakattu 37,5cl:n pulloon! Vinkki Lasiin – Glorioso Crianza ja patasorsaa