Hirvipyörykät ja La Trappe Trappist Dubbel

19.10.2016

latrappist_plo_lasiTiesitkö, että oikeus valmistaa trappistioluita on ainoastaan trappistimunkkiluostareilla. Aidoissa trappistioluissa on kuusikulmainen Trappist-sinetti tästä alkuperätakuuna. La Trappen panimo sijaitsee Etelä-Hollannissa Tilburgin kaupungin lähistöllä Onze Lieve Vrouwe van Koningshoevenin vuonna 1880 perustetussa luostarissa. Luostari noudattaa Pyhän Benediktuksen ohjetta ansaita työllä elantonsa. La Trappe oluet ovatkin makumaailmaltaan hyvin rehellisiä, niitä maistaessasi aistit munkkien olemassaolon ytimen – hiljaisuuden.

Lataa resepti (pdf) La Trappe Dubbel ja hirvipyörykät

Hirvipyörykätlatrappe_annos_puukko

600 g hirvenjauhelihaa

1 iso sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 dl kuohukermaa

1 muna

katajanmarjaa, pippuria, suolaa

voita ja oliiviöljyä

latrappeploLisäksi kermaista suppilovahverokastiketta, keitinperunoita tai perunamuusia ja sokeroituja puolukoita.

Paista sipulit voissa ja hauduta 10 min. Miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vaivaa kaikista aineista taikina. Pyöritä öljytyillä käsillä n. 30 pyörykkää. Paista uunissa 160 astetta pellillä n. 8-10 min tai pannulla voi-oliiviöljyseoksessa.  Tarjoile kermaisen sienikastikkeen kanssa.

Tarjoile aterian kanssa kauniin pähkinänruskeaa ja hieman paahtuneen sokerin makuista La Trappe Dubbel-olutta.

Avainsanat: Dubbel, hirvipyörykät, La Trappe, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.