Kevättä juhlistava reseptivinkki
Beronia Ecologico
Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys.
Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, kuten Tempranilloa, Garnachaa, Mazueloa, Gracianoa ja Viuraa. Nimensä tila on saanut Beroneilta, Kelttikansalta, joka asutti Riojan aluetta 300 – luvulla.
Luonnehdinta: Väri syvän granaatinpunainen, rubiininvivahtein. Tuoksu hyvin aromaattinen, tuoksua hallinnoi eukalyptus, sekä punaiset hedelmät. Maku keskitäyteläinen, tasapainoinen, paljon marjoja, miellyttävän raikas.
Tarkista saatavuus tai tilaa Alkon nettisivuilta >>
Parsaa ja kevätkananpoikaa, juomasuositus: Beronia Ecologico
1 pieni Jyväbroilerin kevätkananpoika/ 2 syöjää (n. 900g)
50 g pehmeää voita
1 dl hienonnettua persiljaa
2 valkosipulinkynttä raasteena
1 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 pnt vihreää parsaa
3 ohutta, kuivaa maalaisleipäsiivua
1 salottisipuli
30 g mustatryffelillä maustettua Pecorino –juustoa hienoksi raastettuna
oliiviöljyä
sitruunamehua
Valmista voista, persiljasta, valkosipulista ja mausteista maustevoitahna. Hiero tahnaa jyväbroilerin pintaa ja mielellään myös rintafileiden kohdalla nahan alle. Paahda 160 astetta 45 min korkeareunaisessa astiassa leivinpaperin päällä. Valele kananpoikaa välillä voisulalla.
Murusta kuivuneet leipäsiivut vaikkapa veitsen avulla. Leikkaa salottisipuli hienoksi. Laita pannulle oliiviöljyä, kuumenna ja paahda leipää sekä sipulia hetken korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Laske lämpö ja jatka hidasta paahtoa, kunnes sipuli on pehmeää ja leipämurut rapean paahtuneita.
Leikkaa parsasta kova kanta pois ja halutessasi kuori hiukan varren alaosasta parsaa ohuesti. Keitä ohuita parsoja kolme minuuttia suola-hunajavedessä. Valuta hyvin, laita tarjoiluvadille ja ripottele parsojen päälle leipämuruja, juustoa ja lopussa vielä hiukan parasta laatua oliiviöljyä sekä muutama tippa sitruunamehua.
Tarjoile keväinen, kevyt ateria maukkaan Beronia Ecologico 2014 –punaviinin kanssa.
Resepti: Anulina Pineda / SoupOpera