Kokkimaajoukkueen perunalettu ja savuhaukitartar

06.03.2019

Suomen kokkimaajoukkueen viiniyhteistyökumppanina Uniq Drinks Finland haluaa jakaa kokkileijonien herkulliset reseptit Vinkki lasiin -yhteisön kanssa, viinisuosituksia tietenkään unohtamatta. Ensimmäisenä vuorossa on perunalettu ja savuhaukitartar tillimajoneesilla.

Perunalettu ja savuhaukitartar kokkileijonien tapaan.

Perunalettu (neljälle)

5 dl  täysmaitoa

25 g hiivaa

2 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/4 dl vehnäjauhoja

3 kpl keltuaisia

200 g kermaviiliä

1/2tl suolaa

3 valkuaista

60 g raastettua perunaa

Aloita perunalettujen valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota noin tunnin ajan.

Lisää taikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola sekä raastettu peruna. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.

Paista perunaletut voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.

Tillimajoneesi

2 dl öljyä

1/2 puntti tilliä

1 keltuainen

1 tl sinappia

2 tl sitruunanmehua

1/2 tl suolaa

Ryöppää ja kuivaa tilli. Aja tehosekoittimessa öljy ja ryöpätty tilli. Siivilöi öljy.

Laita keltuainen, sinappi, sitruunanmehu ja suola tehosekoittimeen. Aja sekaisin ja lisää tilliöljy joukkoon vähän kerrallaan koneen pyöriessä.

Savuhaukitartar

200 g haukifilettä

1 sitruuna

Suolaa

Mustapippuria

Suolaa haukifileet hyvin ja savusta niitä pöntössä kahdeksan minuuttia. Avaa savustuspönttö, anna haukifileiden vetäytyä 10 minuuttia ja jäähdytä.

Kuutioi savuhauki ja mausta raastetulla sitruunan kuorella sekä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon tillimajoneesi.

Esillepano ja viinivinkki

Laita perunalettu lautaselle tee tartarissa lusikalla quenelli koristele pikkelöidyillä metsäsienillä ja yrteillä.

Viinisuosituksena joko Beronia Rueda Verdejo tai Alkon valikoimista Yalumba Organic Viognier. Molemmat sopivat täydellisesti tämän annoksen kanssa.

Suomen kokkimaajoukkue, Culinary Team of Finland, edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa kuten neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Samalla he toimivat suomalaisen ruokakulttuurin suurlähettiläinä. Kokkileijonien suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Avainsanat: Culinary Team of Finland, Gonzalez Byass, Kokkileijonat, Kokkimaajoukkue, Resepti, Vinkki Lasiin, Yalumba

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.