Kuohuvat kevään ja kesän juhliin

29.04.2019

Kevään juhlat ja Suomen suvi ansaitsevat arvoisensa juomat, ja silloin pääosassa ovat kuplivat. Kuohuviinikausi alkaa vapusta, jolloin juhlitaan opiskelijoiden karnevaalia ja suomalaisen työn päivää. Kohta vapun jälkeen huomio kiinnittyy äiteihin, joita muistetaan ja kiitetään rosékuohuvalla. Touko- kesäkuun vaihteessa uudet ylioppilaat saavat valkolakkinsa ja kokevat yhden elämänsä ikimuistoisimmista juhlista. Eikä unohtaa sovi myöskään juhannusta tai niitä tuhansia kesän pienempiä juhlia, joita järjestetään ympäri maata ja joista jokaisen kruunaa tilanteen mukaan taiten valittu kuohuviini.

Kuohuviini on ympärivuotinen juhlajuoma, mutta kesän juhlat se kruunaa aivan erityisesti. Parhaat kuohuviinit valmistetaan perinteisellä samppanjamenetelmällä.

Jansz – parempaa kuin moni samppanja

Tasmanian Pipers Riverin seutua kuulee usein kutsuttavan lempinimellä Kuohuva Tasmania, sillä tämän Tamarin laaksossa sijaitsevan alueen maaperä ja ilmasto luovat ihanteelliset olosuhteet rypäleiden hitaalle kypsymiselle, mikä puolestaan on tärkeä osa ensiluokkaisen kuohuviinin valmistusta.

Alueen ilmastolliset olosuhteet ovat pitkälle identtisiä Ranskan Champagnen kanssa. Jansz-kuohuviinit valmistetaan samppanjamenetelmällä ja ne tunnetaan kuohuviinien edelläkävijöinä Australiassa. Moni pitää niitä jopa parempina kuin useimpia samppanjoita, ranskalaisia verrokkejaan.

Jansz-kuohuviinit valmistetaan samppanjamenetelmällä ja ne tunnetaan kuohuviinien edelläkävijöinä Australiassa.

Jansz Premium Cuvée on elegantti, kullankeltainen kuohuviini, jossa on pienet kuplat ja sinnikäs vaahto. Sen moniulotteisesta tuoksusta voi löytää sitruunaa, kuusamaa, toffeeta, paahdettuja pähkinöitä ja mansikkaa. Maku on täysin kuiva, moniulotteinen, tasapainoinen, hienostunut, hedelmäinen ja raikkaan hapokas. Pitkässä jälkimaussa on sitruunaa ja toffeeta.

Jansz tekee yhteistyötä ranskalaisen samppanjatuottajan Louis Roedererin kanssa, mikä on tae juoman huippuunsa viedystä laaddukkuudesta ja erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. Jansz Premium Cuvée on ylellisyyttä, joka aateloi juhlan kuin juhlan.

Alkon tuotenumero 598817 19,99 €

 

Monipuolinen cava on Suomen suosituin kuohuviini

Espanjalainen cava valmistetaan perinteisen samppanjamenetelmän mukaisesti. Se käy läpi kaksi käymisvaihetta, joista ensimmäinen tapahtuu terästankeissa ja toinen pullossa. Huomattavaa on, että samppanjamenetelmän ensimmäisessä käymisessä rypälemehut käytetään perusviineiksi kukin rypälelajike erikseen. Sitten perusviinit sekoitetaan oikeassa suhteessa ja pullotetaan. Hiilidioksidin tuottava toinen käyminen tapahtuu kokonaan pullossa.

Cavalla on Espanjassa Denominacon de Origen (D.O.) -laatumerkintä. Cavan tuotanto on tarkkaan säädelty, ja Consejo Regulador on elin, joka valvoo asetuksen noudattamista, tuotantomenetelmiä, viljelyä, tuotteen laatua, markkinointia jne. Lähes kaikki Suomeen tuotava espanjalainen kuohuviini on cavaa.

Masia Vallformosa tuottaa viinejä Espanjassa Penedèsin alueella. Yhtiön on perustanut José Doménech Soler vuonna 1865. Hän oli yksi aikansa arvostetuimmista viininviljelijöistä ja teki muun muassa pioneerityötä amerikkalaisten köynnösten uudelleen istuttajana Phylloxera-viinikirvan tuhojen jälkeen.

Tänä päivänä perheyhtiötä johdetaan jo viidennessä sukupolvessa. Masia Vallmorfosan nykyinen johtaja on Oriol Doménech Vidal.

Vallformosa Vintage Cava Brut on erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, päärynäinen, kevyen mineraalinen ja hennon mausteinen viini. Klassinen cava, joka sopii kevään ja kesän juhliin, maljakuohuviiniksi, aperitiiviksi tai ruokapöytään tapaksien ja antipastien, vähärasvaisen kalan tai kasvisruokien ja salaattien kumppaniksi.

Alkon tuotenumero 589687 11,49 €

Samalta tuottajalta tulee kuiva ja elegantti rosékuohuviini Mistinguett Brut Rosé. Viini on kunnianosoitus ranskalaiselle laulaja-näyttelijä Mistinguettille (1875–1956), joka esiintyi Ranskan tunnetuimmilla lavoilla Folies Bergèrestä Moulin Rougeen ja oli aikansa parhaiten palkattu naispuolinen viihdetaiteilija.

Kirsikanpunainen, hieman rubiiniin taittava Mistinguett on hienostuneen tyylikäs rosécava. Siinä on pienet eloisat kuplat ja kermainen mousse. Tuoksu on kukkaisen marjainen, maku pyöreä ja suuntäyttävä.

Trendikäs Mistinguett on iloisten juhlien viini, täydellinen cava esimerkiksi äitienpäivää juhlistamaan.

Alkon tuotenumero 535167 10,98 €

Suuren suosion saavuttaneita Castell de Vilarnaun cava-viinejä on tuotettu Alto Penedèsin alueella Kataloniassa vuodesta 1948. Vilarnaun viinitila sijaitsee Montserrat’n vuorten juurella noin 275 metriä merenpinnan yläpuolella, missä kuumat päivät ja viileät yöt tuottavat hedelmäisen konsentroituneita rypäleitä.

Vilarnau Reserva Brut hurmaa jo modernilla pullodesignillaan, josta löytyy elementtejä modernista taiteesta.

Vilarnau Reserva Cava Brut on erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen paahteinen ja hennon yrttinen viini, jossa on kestävät ja hienosti nousevat kuplat.

Designiltaan eloisa ja modernin taiteellinen pullo henkii iloista yhdessäoloa sekä arjen juhlaa. Viini sopii yhtä lailla nautiskeluun ja seurusteluun kuin ruokapöytäänkin, jossa se rakastaa etenkin äyriäisiä. Klassinen mutta samalla moderni Vilarnau Reserva Cava Brut tarjoaa rahalle runsaasti vastinetta ja on kuin luotu kesähäiden juhlajuomaksi.

Alkon tuotenumero 914477 12,50 €

Persoonallinen Stellenrust Chenin Blanc

Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu Etelä-Afrikan suurimpiin perheomistuksessa oleviin viinitaloihin. Tila käsittää noin 400 hehtaaria maata, josta 200 hehtaaria on istutettua. Noin puolet viinitilasta sijaitsee kansainvälisesti tunnetun Kultaisen Kolmion alueella Stellenboschissa, mistä on sanottu löytyvän Etelä-Afrikan paras maaperä punaviinien tuottamiseen. Toinen puoli sijaitsee korkealla vuorilla, missä ilmasto on viileä meri-ilman pyyhkiessä viiniköynnösten yli.

Stellenrust Chenin Blanc Brut on kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruksinen, kevyen persimoninen, hennon mineraalinen ja tasapainoinen, tyylikäs kuohuviini, joka sopii nautiskelun ja seurustelun lisäksi aperitiiviksi tai ruokajuomaksi etenkin vähärasvaisen kalan, salaattien tai kasvisruoan kanssa.

Viinin valmistuksessa rypäleet puristetaan varovasti käsin, jotta kaikkein puhtain mehu saadaan talteen. Käyminen tapahtuu viileissä tankeissa, minkä jälkeen viinin annetaan kypsyä vielä kolme kuukautta hiivasakan päällä. Juuri ennen pullotusta viiniin lisätään pieni määrä Muscat de Alexandrieta, joka tuo viiniin eksoottista täyteläisyyttä ja tukee tyylikkäästi Chenin Blancin ihastuttavaa omenan ja tuoreen limen hapokkuutta.

Alkon tuotenumero 543677 10,98 €

Avainsanat: Cava, jansz, Kuohuviini, Mistinguett, samppanjamenetelmä, stellenrust, Vallmorfosa, Vilarnau

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.