La Trappe Isid’Or ja vuohenjuustotäytteiset kananpojanpihvit
La Trappe Isid’Or on nimetty Veli Isidoruksen mukaan, joka oli Koningshoevenin panimon ensimmäinen panimomestari. Olutta valmistettiin ensimmäisen kerran juhlistamaan panimon 125-vuotisjuhlaa vuonna 2009. Olut sai niin suuren suosion, että jäi vakituisesti valikoimaan. Alkon valikoimaan tuote tuli tällä viikolla ja SoupOperan Anuliina maistoi tuotteen ja valmisti sille sopivan ruokaparin parin, jonka resepti alla.
Vuohenjuustotäytteiset kananpoikapihvit (4 kpl)
500 g broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1 muna
1 dl kuohukermaa
1 hienonnettu salottisipuli
2 kpl valkosipilinkynttä, raastettuna
2 cm pala inkivääriä, raastettuna
0,5 dl hienonnettua timjamia
valkopippuria, suolaa
Täyte: 1 cm paksu kiekko keskikokoisesta vuohenjuustosta (500g juusto),
timjamia, raastettua veriappelsiinin kuorta, tilkka oliiviöljyä.
Sekoita kaikki jauhelihataikinan aineet hyvin keskenään, alusta niin, että taikina on tahmea ja jää käsiin.
Pese kädet ja ja öljyä ne oliiviöljyllä. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se neljään osaan. Tee jokaisesta osasta pyöreä pulla ja taputtele se 1 cm paksuksi isohkoksi letuksi (halkaisija 14 cm). Laita lättysen keskellä vuohenjuusto ja mausteet. Käännä reunat juuston päälle ja muotoile pihvi (öljytyt kädet auttavat edelleen käsittelyä.) Paista pihvit alkuun korkeammalla lämmöllä molemmin puolin, niin että pinnat paistuvat kiinni kauniin väriseksi ja tämän jälkeen matalalla keskilämmöllä n. 7 min/puoli. Varo paistamasta pintaa liikaa!
Tarjoile veriappelsiinisalaatin kanssa. Salaattiin voit laitaa veriappelsiinin lisäksi vaikkapa avocadoa, kurkkua, punasipulia, basilikaa ja keltaisia minitomaatteja. Nauti La Trappe Isid’or –oluen kanssa.
Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda