Ägräs Akvavit

Ägräs Distillery, Fiskars, Suomi

Alkoholipitoisuus
43,7 %
UDF tuotenro

9658198 (50 cl)

Alkon tuotenro

169846 (50 cl)

Luonnehdinta

Vaaleankeltainen, kuiva, pehmeän kuminainen, yrttinen ja aavistuksen sitruunainen akvaviitti.

Muuta

Ägräs-nimi viittaa kasvillisuuden jumalaan ja se löytyy jo Mikael Agricolan vuonna 1551 ilmestyneestä Dauidin Psalttarin esipuheesta, jossa käsitellään suomalaisia muinaisjumalia. Alkuperäinen kirjoitusasu on Egres, joka suomalaisen kansan suussa kääntyi Äkräkseksi.

Tuottaja

Vuonna 2016 aloittanut Ägräs Distillery on käsityötislaamo Fiskarsin Ruukista. Sen visiona on luoda Suomen luontoa kunnioittavia käsityöläistisleitä, joita maailma ei vielä ole nähnyt; pehmeitä, Suomen puhtaan luonnon antimista luotuja salonkikelpoisia tuotteita hillittyyn nautiskeluun. Tavoitteena on saada raaka-aineiden parhaat puolet esiin. Raaka-aineina käytetään mm. kotimaista katajanmarjaa, väinönputkea, puna-apilaa ja kuminaa.

Agräs Distilleryn käyttämä apteekkarimainen pullo on saanut innoituksensa entisen apteekkarin, myöhemmin vuorineuvoksen ja ruukkipatruunan Johan von Julinin mukaan. Yksinkertaista designia henkivät pullot keskittyvät olennaiseen eli puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista valmistettuun puhtaaseen tisleeseen.

Tislaamon yhteydessä Peltorivillä Fiskarsissa on maisteluhuone eli Tap Room, jossa voi tutustua tislaamotoimintaan sekä Fiskarsin muiden artesaanijuomatuottajien tuotteisiin.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.