Altaland Cabernet Sauvignon

Altaland (Catena), IP Salta, Argentiina

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon 100%
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
4,8 g/l
UDF tuotenro

9513708 (75cl)

Alkon tuotenro

490857 (75cl)

Luonnehdinta

Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, hennon kukkainen, mausteinen ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka
  • Riista

Muuta

Viiniä on kypsytetty 7-9 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 15% oli uusia. Viinillä on potentiaalia kypsyä vielä pullossa noin 5-vuotta vuosikerrasta. Parhaimmillaan viini on 2-vuotiaana vuosikerrasta. Altaland viinit on tehty kunnianosoituksena Argentiinan viininviljelyn ja kulttuurin moniulotteisuudelle – Altaland on rajattoman Argentiinan aromi.

Alue

Saltan viinitarhat sijaitsevat yli 1.000 metrin korkeudessa. Maaperä siellä on savinen ja lietteinen. Ilmasto on hyvin kuiva ja vähäsateinen, keskilämpötilan ollessa n.17 C-astetta. Vuodessa on noin 300 aurinkoista päivää.

Saltan alue sijaitsee Pohjois-Argentiinassa, tiet siellä ovat kapeita ja mutkaisia. Lehmät ja aasit ottavat päiväunia keskellä kapeita maalaisteitä, ruokatarjoilu on hyväksyttävästi hidasta ja myöhässä, kun paikallisen jalkapallojoukkueen peli on televisiossa. Värikkäät kukat ja yrtit kehystävät ikkunoita ja puutarhoja, kaikki ruoasta viineihin on mausteista ja aromaattista aivan kuin alueen kuuluisa valkoviini Torrontés. Tarinan mukaan 1700-luvun lopulla viimeisen Espanjan kuvernöörin tytär opiskeli Pariisissa ja toi sieltä kotiin palatessaan Bordeaux’n viiniköynnöksiä isänsä pyynnöstä. Yksi näistä köynnöksistä oli Cabernet Sauvignonia ja samainen kanta kasvaa ja viihtyy edelleen Saltassa, tuottaen maustemintun aromisia viinejä, jotka kertovat alkuperästään.

Tuottaja

Nicola Catena kasvoi viininviljelijöiden poikana Marchen provinssissa Italiassa 1800 luvun loppupuolella. Hän istutti ensimmäiset rypäleensä Mendozaan vuonna 1902. Hänen vanhin poikansa Domingo jatkoi perheyrityksessä ja vuonna 1963 Domingon vanhin poika Nicolás siirtyi vuorostaan perheyrityksen johtoon. Kovan työn tuloksena Bodega Catena Zapata on tänä päivänä yksi Argentiinan suurimmista viinitaloista.

Palkinnot ja lisätiedot

The Drinks Business awards 2016: Best design and packaging for wine-palkinto

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.