Apostoles Palo Cortado Muy Viejo

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry, Espanja

Rypälelajikkeet
Palomino Fino 90 %, Pedro Ximénez 10 %
Alkoholipitoisuus
20,0 %
Sokeripitoisuus
40 g/l
UDF tuotenro

9292913 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri tumman meripihkan sävyinen. Tuoksu syvä, täyteläinen ja tasapainoinen – vanhaa tammea ja karamellia. Maku hedelmäinen, pehmeä ja tasapainoinen. Jälkimaussa pyöreä ja elegantti makeus. ”Sherry, joka on unohtumaton, täynnä luonnetta.”

Tarjoilulämpötila ja -lasi

13-14C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Riista

Muuta

Rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Ylä-Jerezin alueella Etelä-Espanjassa. Sherryt kypsytetään soleramenetelmällä, jossa on tammitynnyreitä päällekkäin 3–7 kerroksessa (criaderas) ja viiniä juoksutetaan määräajoin ylemmistä, nuorinta viiniä sisältävistä tynnyreistä alempiin jo kypsempää viiniä sisältäviin tynnyreihin. Kussakin kerroksessa tynnyrit tyhjennetään vain puolilleen, jotta ylempää tuleva nuorempi viini omaksuisi itselleen vanhemman makuominaisuuksia.

Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä vähintään 30-vuotta. Säilyy avattuna kuukausia!

Tuottaja

Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherry-bisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherreistään, viineistään ja brandyistään. Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe-sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

Parker: 92 pistettä

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.