Azores Arinto dos Acores

The Azores Wine Company, D.O. Pico, Portugali

Rypälelajikkeet
Arinto dos Acores
Alkoholipitoisuus
12,5 %
UDF tuotenro

9657916 (75 cl)

Luonnehdinta

Kirkas, sitruksenkeltainen väri. Raikkaassa tuoksussa sitruunaa, greippiä ja vulkaanisen maaperän tuomaa mineraalisuutta. Puhdas ja voimakas, hedelmäinen ja mineraalinen maku, taustalta nousee suolaisia, hunajaisia ja omenaisia nuotteja. Intensiivinen mineraalisuus johtaa pitkään ja ryhdikkääseen jälkimakuun.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

10–12 ⁰C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Äyriäiset
  • Grilliruoka
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Seurustelujuoma

Muuta

Arinto dos Acores on Azoreiden alkuperäisrypäle. Vaikka sen nimi viittaa mantereella viljeltävään Arinto-rypäleeseen, nämä kaksi lajiketta eivät ole sukua toisilleen. Picon saaren viiniköynnökset kasvavat vulkaanisen vuoren riteillä karun kivisessä maaperässä ja niin lähellä Atlantin valtamerta, että paikallisten asukkaiden mukaan viljelmillä voi “kuulla rapujen laulavan”. Viinitarhoja suojaa suolaiselta merituulelta vain kivistä rakennettu muuri, currai.

Tuottaja

The Azores Wine Company aloitti toimintansa huhtikuun 3. päivänä vuonna 2014. Sen taustalla ovat tunnetut portugalilaiset viinintekijät Antonio Macanita (Fita Preta Wines) ja Paulo Machado (Insula Vinus) sekä Filipe Rocha, matkailu- ja ravintola-alalla meritoitunut viininystävä.

Miehet tunsivat toisensa jo entuudestaan ja heillä kaikilla oli kiinteitä yhteyksiä Azoreille. Jokainen heistä oli myös omalla sarallaan perehtynyt etenkin Picon saaren viinikulttuuriin. Ystävyys ja sama päämäärä loivat edellytykset yhteisen yrityksen perustamiseen.

The Azores Wine Companyn julkilausuttu missio on “tuoda maailma Azoreille ja viedä Azorit maailmalle”. Yrityksen filosofiana on antaa viinin alkuperän maistua. Picon saaren vulkaaninen maa ja suolainen meri sekä saariston omaperäinen luonne ja vieraanvaraisuus on mahdollista maistaa lasillisessa viiniä.

Azorien viiniyhtiöprojekti on myös kunnianosoitus Picon historialle ja sankareille, jotka muokkasivat karua maisemaa viinitarhoiksi ja rakensivat tuhansia kivimuureja niiden suojaksi tehden mahdottomasta mahdollisen.

The Azores Wine Company valmistaa ainutlaatuisia ja puhtaita viinejä, jotka kuvastavat saaren identiteettiä. Viinit ovat raikkaita mutta haastavia ja hieman suolaisia – aivan kuten elämänkin pitäisi olla.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.