Belhaven Black Scottish Stout

Belhaven Brewery, Skotlanti

Alkoholipitoisuus
4,2 %
Katkeroaineet
20 EBU
Kantavierre
8.5 °P
Oluttyyppi
Scottish Stout
UDF tuotenro

9513845 (44 cl)

Luonnehdinta

Belhaven Scottish Stoutin maun taustalla on valmistuksessa käytetty kolmen mallaslajikkeen sekoitus. Belhaven Blackin tuoksusta löytyy makeutta ja täyteläisen kahvin aromeita. Tumman oluen maku on tyylikäs jatkumo sille mitä tuoksun aromit lupailivat. Tasapainoinen humalointi ja kolmen mallaslajikkeen antama makumaailma muodostavat tasapainoisen stoutin.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8-12°C

Muuta

Edinburghista 30 mailia kaakkoon sijaitsevassa Dunbarin kaupungissa on valmistettu olutta jo noin 800 vuotta. Aikoinaan olutta valmistivat benediktiini- munkit.

Tuottaja

Nykyisen Iso-Britannian vanhimpiin kuuluvan panimon perusti John Johnstone vuonna 1719. Nykyjään panimon omistaa Iso-Britannian suurimpiin panimoihin kuuluva Greene King.

Brittiläinen Greene King –panimo otti vuonna 2009 käyttöön uudet olutpullot, joissa lasinmäärää on vähennetty 25 prosentilla. Vuositasolla säästö on 1,5 miljoonaa kiloa. Kun otetaan huomioon lasipullon koko elinkaari – raaka-aineet, valmistukseen ja kuljetuksiin käytetty energian määrä – lasketaan panimolla, että vuositasolla hiilidioksidipäästöt tulevat vähenemään 150 tonnilla. Myös pullotuslinjaston uusimisella toukokuussa 2006 oli ympäristön kannalta merkitystä. Tähän mennessä hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 500 tonnilla. Eikä lasin käyttö ole ainoa asia, jossa panimo ottaa ympäristönäkökulmat huomioon. Vierteen valmistuksesta jäljelle jäävä mäski syötetään karjalle. Tämän lisäksi ylimääräinen hiiva käytetään englantilaisen voileipätahnan – Marmiten valmistukseen.

Palkinnot ja lisätiedot

Monde Awards Bruxelles 2014 – Kultaa

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.