Belhaven McCallum’s Stout

Belhaven Brewery, Dunbar, Skotlanti

Alkoholipitoisuus
4,1 %
Oluttyyppi
Stout
UDF tuotenro

9513846 (44cl)

Luonnehdinta

Eebenpuun värinen, maltaisen makea ja raikas, hieman paahteinen stout, jonka jälkimaku on pitkä, paahteinen ja lakritsainen.

Humalalajikkeet

Challenger, Goldings

Maltaat

Pale, Black

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C

Ruokasuositus

  • Makea jälkiruoka
  • Nautiskelujuoma
  • Seurustelujuoma

Muuta

McCallum’s Stout on makea skotlantilainen stout. Makeus tulee esille jo tuoksussa yhdessä Challenger- ja Goldings-humalien aromien kanssa.

Alue

Edinburghista 50 kilometriä kaakkoon sijaitsevassa Dunbarin kaupungissa on valmistettu olutta jo noin 800 vuotta. Aikoinaan olutta valmistivat benediktiiniläismunkit.

Tuottaja

Nykyisen Iso-Britannian vanhimpiin kuuluvan panimon perusti John Johnstone vuonna 1719. Nykyjään panimon omistaa Iso-Britannian suurimpiin panimoihin kuuluva Greene King.
Brittiläinen Greene King –panimo otti vuonna 2009 käyttöön uudet olutpullot, joissa lasinmäärää on vähennetty 25 prosentilla. Vuositasolla säästö on 1,5 miljoonaa kiloa. Kun otetaan huomioon lasipullon koko elinkaari – raaka-aineet, valmistukseen ja kuljetuksiin käytetty energian määrä – lasketaan panimolla, että vuositasolla hiilidioksidipäästöt tulevat vähenemään 150 tonnilla. Myös pullotuslinjaston uusimisella toukokuussa 2006 oli ympäristön kannalta merkitystä. Tähän mennessä hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 500 tonnilla. Eikä lasin käyttö ole ainoa asia, jossa panimo ottaa ympäristönäkökulmat huomioon. Vierteen valmistuksesta jäljelle jäävä mäski syötetään karjalle. Tämän lisäksi ylimääräinen hiiva käytetään englantilaisen voileipätahnan – Marmiten valmistukseen.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.