Beronia Crianza Limited Edition

Bodegas Beronia, D.O.CA Rioja, Espanja

Rypälelajikkeet
Tempranillo
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
5,4 g/l
Sokeripitoisuus
1,7 g/l
UDF tuotenro

9657830 (75 cl)

Luonnehdinta

Syvän tummanpunainen viini, vivahteikkaassa tuoksussa marjaisuutta (punaherukka ja mustikka), yrttisyyttä (kamomilla), ripaus pippurista mausteisuutta ja saksanpähkinää. Makuprofiililtaan tuoreen marjaisa (mansikka), tasapainoinen ja täyteläinen viini, jossa sametinpehmeät tanniinit.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Makkararuoka
  • Porsas

Muuta

Beronia Crianzan valmistukseen on valikoitu vain parhaat tempranillo-rypäleet. Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen vielä kuusi kuukautta pulloissa. Viini on juotavissa jo nyt, mutta se kestää hyvin myös muutaman vuoden kellarointia.

Tuottaja

Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, kuten Tempranilloa, Garnachaa, Mazueloa, Gracianoa ja Viuraa. Nimensä tila on saanut Beroneilta, Kelttikansalta, joka asutti Riojan aluetta 300 – luvulla.

Perustaja jäsenet olivat alunperin pieni kaveriporukka jotka harrastivat viiniä. Laadun ollessa Riojassa tuolloin mitä oli, päättivät he perustaa viinitilan omien tarpeidensa tyydyttämiseksi. 1980 – taitteessa tuotanto oli kuitenkin kasvanut ja Beronia valloitti Espanjaa. Tila siirtyi 1980 luvun puolessa välissä Gonzaless Byass- yhtymän hallintaan. Laatufilosofiasta on kuitenkin pidetty koko ajan kiinni ja viinit ovat ehdottoman tasokkaita ja korkealaatuisia aina Crianzasta Gran Reservaan.

Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys.

Vuonna 2018 International Wine & Spirits Competition palkitsi Bodegas Beronian vuoden Espanljalaisena viinintuottajana.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.