Beronia Rosado

Bodegas Beronia, DOCa Rioja, Espanja

Rypälelajikkeet
Tempranillo 100%
Alkoholipitoisuus
13,5%
Happopitoisuus
5,4 g/l
Sokeripitoisuus
1,6 g/l
UDF tuotenro

9513654 (75cl)

Luonnehdinta

Kirkkaan vadelmanpunainen väri, helmen vivahtein. Tuoksu on intensiivinen ja moniulotteinen, siinä voi aistia punaisia hedelmiä, erityisesti mansikkaa ja kirsikkaa sekä häivähdys ruusun terälehteä. Maku on voimakas, makea ja hedelmäinen – punaisia hedelmiä, toffeeta ja mansikkaa. Raikas ja kermainen viini – pitkä ja intensiivinen jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

Hyvin jäähdytettynä

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Itämainen ruoka
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

Tempranillo rypäleitä on kylmämaseroitu muutamia tunteja ennen käymistä, jotta rypäleistä saadaan irti mahdollisimman intensiivinen väri.

Tuottaja

Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 ja se sijaitsee Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, kuten Tempranilloa, Garnachaa, Mazueloa, Gracianoa ja Viuraa. Nimensä tila on saanut Beroneilta, Kelttikansalta, joka asutti Riojan aluetta 300 – luvulla.

Perustaja jäsenet olivat alunperin pieni kaveriporukka jotka harrastivat viiniä. Laadun ollessa Riojassa tuolloin mitä oli, päättivät he perustaa viinitilan omien tarpeidensa tyydyttämiseksi. 1980 – taitteessa tuotanto oli kuitenkin kasvanut ja Beronia valloitti Espanjaa. Tila siirtyi 1980 luvun puolessa välissä Gonzaless Byass- yhtymän hallintaan. Laatufilosofiasta on kuitenkin pidetty koko ajan kiinni ja viinit ovat ehdottoman tasokkaita ja korkealaatuisia aina Crianzasta Gran Reservaan.

Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys.

Vuonna 2018 International Wine & Spirits Competition palkitsi Bodegas Beronian vuoden Espanljalaisena viinintuottajana.

Palkinnot ja lisätiedot

  • IWSC 2018, Spanish Producer of the Year (Bodegas Beronia)

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.