Beronia Rueda Verdejo

Bodegas Beronia, DO Rueda, Espanja

Rypälelajikkeet
Verdejo
Alkoholipitoisuus
13%
Happopitoisuus
5,2 g/l
Sokeripitoisuus
2,7 g/l
UDF tuotenro

9513667 (75cl)

Luonnehdinta

Beronia Rueda Verdejo on viini, joka kuvastaa hyvin rypäleen ja maaperän saumatonta yhteistyötä. Verdejo on Ruedan alkuperäisrypälelajike ja sen juuret ulottuvat aina 1000-luvulle asti ja tällä alueella tuotetuista viineistä on muodostunut todellisia ilmiöitä. Viini on kauniin vaalean keltainen, jossa häivähdys vihreää. Tuoksu on intensiivinen sekoitus fenkolia, valkoisia kukkia ja vastaleikattua nurmikkoa sekä kivellisiä hedelmiä. Maku on kuiva, aromikas ja täyteläinen. Pitkä viipyilevä maku, hyvin tasapainoinen hapokkuus ja rypäleelle tyypillinen katkeruus, joka antaa viinille pitkän jälkimaun.

Ruokasuositus

  • Kana ja kalkkuna
  • Salaatit ja kasvisruoka
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Rypäleet viiniin kerätään kahdessa erässä samalta viinitarhalta – ensimmäiset aikaisen sadon rypäleet käytetään korkeassa lämpötilassa, jotta saadaan hedelmäiset aromit puhkeamaan esille. Toisen, myöhäisemmän sadon rypäleet käytetään matalassa lämpötilassa, tällöin saadaan esille kypsempää, täyteläisempää ja moniulotteisempaa makupalettia. Lopputuloksena viini, joka on kahden ainutlaatuisen viininvalmistus tekniikan sekoitus – hyvin aromaattinen, raikas ja moniulotteinen.

Viinintekijät Beatriz Paniagua ja Matías Calleja etsivät yli vuoden täydellistä viinitarhaa Bodegas Beronialle D.O. Ruedan alueelta. Vuoden etsintöjen jälkeen löytyi aivan erityinen viintarha; Pago Carro de Santa María. Viinitarha oli istutettu vuonna 1999 ja se sijaitsee 750 metrin korkeudessa merenpinnasta aivan Ruedan sydämessä.

Alue

Espanjan lämpimällä ja kuivalla Castilla y Leónin alueella sijaitsevasta Ruedasta on muodostunut vähitellen varsin muodikas alue viinipiireissä – siinä missä lähes koko Castilla y León on tunnettu runsaista, rotevista punaviineistään, on Ruedan alueella poikkeuksellisesti keskitytty jo 1970-luvulta asti, raikkaisiin Verdejo-rypäleistä valmistettuihin valkoviineihin. Tänä päivänä Ruedan Verdejot ovat Espanjan kuuluisimpia ja arvostetuimpia valkoviinejä Rías Baixasin Albariñojen ohella.

Bodegas Beronia on yksi Espanjan johtavista viinitaloista ja se tunnetaan tyylikkäistä Riojan viineistään. D.O. Rueda on täysin uusi aluevaltaus Beronialle ja ensimmäinen Riojan ulkopuolella tuotettu Beronia-viini.

Tuottaja

Bodegas Beronia on perustettu vuonna 1973 Espanjan Rioja Altassa. Tilalla viljellään perinteisiä espanjalaisia lajikkeita, kuten Tempranilloa, Garnachaa, Mazueloa, Gracianoa ja Viuraa. Nimensä tila on saanut Beroneilta, Kelttikansalta, joka asutti Riojan aluetta 300 – luvulla. Nykyään Bodegas Beronia tuottaa viinejä myös Ruedan alueella.

Perustaja jäsenet olivat alunperin pieni kaveriporukka jotka harrastivat viiniä. Laadun ollessa Riojassa tuolloin mitä oli, päättivät he perustaa viinitilan omien tarpeidensa tyydyttämiseksi. 1980 – taitteessa tuotanto oli kuitenkin kasvanut ja Beronia valloitti Espanjaa. Tila siirtyi 1980 luvun puolessa välissä Gonzaless Byass- yhtymän hallintaan. Laatufilosofiasta on kuitenkin pidetty koko ajan kiinni ja viinit ovat ehdottoman tasokkaita ja korkealaatuisia aina Crianzasta Gran Reservaan.

Beronian viinintuotannossa yhdistyvät saumattomasti perinteiden vaaliminen ja moderni ajattelu. Laatuun panostetaan paljon: Beronia onkin yksi ensimmäisistä viinintuottajista, joka on saanut ISO-laatusertifikaatin. Beronia on osa vuonna 1835 perustettua Gonzalez Byass –yhtymää, joka on perheomistuksessa oleva yritys.

Vuonna 2018 International Wine & Spirits Competition palkitsi Bodegas Beronian vuoden Espanljalaisena viinintuottajana.

Palkinnot ja lisätiedot

  • IWSC 2018, Spanish Producer of the Year (Bodegas Beronia)

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.