Botter Nero di Troia Velarino

Botter S.P.A., Apulia IGT,

Rypälelajikkeet
Nero di Troia
Alkoholipitoisuus
14,5 %
UDF tuotenro

9658235 (75 cl)

Luonnehdinta

Tummasävytteinen kypsän hedelmäinen tuoksu. Runsas ja täyteläinen maku: tummia marjoja, kirsikkaa, hilloisuutta. Pehmeät tanniinit tekevät kokonaisuudesta ryhdikkään. Mausteinen ja hennon lakritsinen jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

18–20 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta

Muuta

Velarino on italiaa ja tarkoittaa esirippua. Se kätkee taakseen lukemattomia tunteja työtä ja täydellisyyteen tähtäävää taiteellista intohimoa. Katsomossa odotukset nousevat korkeuksiin ja tunnelma tiivistyy käsin kosketeltavaksi. Kun esirippu nousee, näytelmä on valmis alkamaan.

Tuottaja

Botterin perhe edustaa omistautumista viininviljelyyn, historian tuntemusta, koeteltua ammattitaitoa ja jatkuvaa sitoutumista laadulliseen kehittymiseen. Tällä hetkellä Botter-viinitaloa johdetaan jo kolmannessa sukupolvessa, ja talolla on lähes satavuotiset perinteet.

Carlo Botter ja hänen vaimonsa Maria perustivat Botterin vuonna 1928 Fossalta di Piavessa, pienessä Venetsian lähellä sijaitsevassa kaupungissa. Se aloitti pienyrityksenä, joka myi paikallisia viinejä tynnyreissä ja growlereissa.

1960-luvulla Carlon ja Marian pojat, Arnaldo ja Enzo, laajensivat liiketoimintaa ja alkoivat myydä viiniä pullossa. Yritys kasvoi ensin kansalliselle tasolle ja 1980-luvulle tultaessa sen viinit tunnettiin jo Euroopassa ja pikkuhiljaa tunnettuus kasvoi jo uusille mantereille.

1990-luvun jälkipuoliskolla vuorossa oli kolmannen sukupolven esiinmarssi. Luca, Annalisa ja Alessandro Botterin johdolla yritys on hankkinut useita viinitarhoja eri puolilta Italiaa sekä tuoneet markkinoille monia kriitikoiden ylistämiä viinejä, joista esimerkkinä vuonna 2001 lanseerattu La di Motte.

Tänä päivänä Botter on yksi suurimmista italialaisten viinien tuottajista ja viejistä:
Keskimäärin joka 35. Italiasta vientiin lähtevä viinipullo on Botterin tuotantoa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.