Boveri Luigi Sensazioni

Azienda Agricola Boveri Luigi, Piemdont, Colli Tortonesi, Italia

Rypälelajikkeet
Croatina 100 %
Alkoholipitoisuus
13,5 %
UDF tuotenro

9658419 (75 cl)

Luonnehdinta

Eloisan granaatinpunainen viini, jonka tuoksussa on punahedelmäistä hilloisuutta ja mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja tiivis. Tyylikkäät, pyöreät tanniinit.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

17–19 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Pasta

Muuta

Savi- ja hiekkakivipohjaiset viinitarhat sijaitsevat 250 metrin korkeudella merenpinnasta. Rypäleet erotellaan ja puristetaan hellävaraisesti, ja käyminen tapahtuu tarkkaan kontrolloidussa lämpötilassa. Viiniä kypsytetään ensin 12 kuukautta terästankeissa ja sen jälkeen vielä toiset 12 kuukautta pulloissa.

Tuottaja

Boveri Luigin perheomisteinen viinitalo sijaitsee Costa Vescovatossa lähellä Torinoa. Viinitarhat ulottuvat 15 hehtaarin alueelle ja niillä viljellään Barbera-, Timorasso-, Cortese-, Croatina- ja Moscato-rypälelajikkeita. Tilan perustamisen jälkeen viinintuotanto oli pienimuotoista ja perinteistä, kunnes vuonna 1992 talon johtoon astunut tilan perustajan pojanpoika Luigi aloitti yhdessä vaimonsa Germanan kanssa tilan modernisoinnin ja tuotannon kehittämisen. He päättivät keskittyä laatuun ja viljelytekniikoiden parantamiseen. Myöhemmin, vuonna 1997, tilalle rakennettiin kypsytyskellarit. Viime vuosien aikana Luigi Boveri panostanut voimakkaasti viinintuotannossa käytettävän uusimman teknologian hyödyntämiseen, mutta samalla hän on onnistunut säilyttämään ikiaikaiset eteläpiedmontilaiset käytännöt ja perinteet osana viinintuotantoaan.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.