Rejiji Falcon

Rejiji Wines, Villaný, Unkari Luomu

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon 50 %, Cabernet Franc 25 %, Merlot 25 %
Alkoholipitoisuus
14,3 %
Happopitoisuus
5,1 g/l
Sokeripitoisuus
2,0 g/l
UDF tuotenro

795398 (75 cl)

Luonnehdinta

Täyteläinen ja tyylikäs viini, joka kestää myös pitkää kellarointia. Karpaloisessa tuoksussa on mukana karhunvatukkaa ja aavistus vaniljaa. Pienistä tammitynnyreistä peräisin oleva mausteisuus tekee yhdessä tasapainoisen makeuden ja kypsien tanniinien kanssa viinistä ryhdikkään, moniulotteisen ja hienostuneen. Dekantoinnin jälkeen tummien hedelmien ja kahvin aromit nousevat tyylikkäästi esiin. Pitkä ja pehmeä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

14–16 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Nauta
  • Nautiskelujuoma
  • Riista

Muuta

Falconia on kypsytetty 18 kuukauden ajan pienissä unkarilaisissa tammitynnyreissä.

Tuottaja

Suomalais-unkarilainen pariskunta Reijo Itkonen ja Judit Pap perustivat Rejiji Winesin vuonna 2012. Ennen yrittäjiksi ryhtymistään he molemmat olivat vannoutuneita viiniharrastajia, jotka haaveilivat omasta viinitalosta Unkarissa. Eläkkeelle jäätyään pariskunta päätti toteuttaa unelmansa.

Aluksi he hankkivat kaksi viinitarhaa Villanýn viinintuotantoalueelta, toisen Kopárista ja toisen Tenkesistä. Etenkin Tenkesin maaperä osoittautui nopeasti erinomaiseksi premium-viinien kasvualustaksi. Niinpä vuosina 2016–17 Itkonen ja Pap ostivat tältä alueelta vielä kolme viinitarhaa lisää, istututtivat ne uudelleen ja yhdistivät alkuperäiseen Tenkesin viinitarhaan. Vuonna 2016 Rejiji Wines myös siirtyi luonnonmukaiseen viljelyyn, sillä sen katsottiin olevan pitkän ajan investointi talon tulevaisuuteen.

Tätä nykyä Rejiji tuottaa noin 10 000 pulloa premium-viiniä vuodessa, mutta tuotanto on kovassa kasvussa. Osan viineistään Rejiji Wines myy ulkomaille, etenkin Suomeen, jossa useat helsinkiläiset huippuravintolat ovat ottaneet niitä listoilleen.

Vastuullisuus luonnosta, viinien korkea laatu, tinkimättömyys ja rakkaus hyvään ruokaan ovat osa Rejiji Winesin filosofiaa, miltä pohjalta nämä unkarilais-suomalaiset huippuviinit syntyvät.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.