Casa Silva Cool Coast Pinot Noir

Vina Casa Silva, Colchagua Valley, Chile

Rypälelajikkeet
Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
4,8 g/l
Sokeripitoisuus
2,0 g/l
UDF tuotenro

9657851 (75 cl)

Alkon tuotenro

941071 (75 cl)

Luonnehdinta

Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, jonka tuoksussa on mansikkaa, kirsikkaa, granaattiomenaa ja aavistus kanelia. Raikkaan hapokas suutuntuma ja pehmeät tanniinit. Maku on mehukas ja virkistävä: makeaa vadelmaa, kirsikkaa, karpaloa ja metsäistä hedelmää. Pitkä ja elegantti jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 ⁰C

Ruokasuositus

  • Kana ja kalkkuna
  • Rasvainen kala
  • Riistalinnut

Muuta

Rannikon viileä ilmasto antaa viinille luonteikkuutta ja hapokkuutta. Casa Silvan Pinot Noir -tarhat sijaitsevat vain seitsemän kilometrin päässä Tyynen valtameren rannalta Colchaguan laaksossa. Kaikki rypäleet poimitaan käsin. Heti saavuttuaan viininvalmistamoon rypäleet jäähdytetään aluksi alle kolmeen celciusasteeseen ja ainoastaan kaikkein parhaat yksilöt puristetaan mehuksi. Käyminen tapahtuu terästankeissa 21–24 asteen lämpötilassa 15 päivän ajan. Lopuksi viinin annetaan kypsyä kaksi vuotta vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan. Viña Casa Silva on tämän vuosisadan palkituin chileläinen viinitalo.

Tuottaja

Viña Casa Silvassa viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista.

Yhtenäistä Casa Silvan viineille on hyvin korkea laatu, runsas väri ja loistava rakenne. Kaikissa viineissä on havaittavissa luonnollista makeutta ja ainutlaatuisen pehmeitä tanniineja sekä loistava tasapaino. Tämän lisäksi punaviineissä on havaittavissa hentoa yrttisyyttä maun tukena.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2014, Robert Parker 90 p.
  • 2014, The Drink Business Magazine, hopeaa

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.