Casa Silva Lago Ranco Pinot Noir

Vina Casa Silva, Patagonia, Chile

Rypälelajikkeet
Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
12 %
Happopitoisuus
2,0 g/l
Sokeripitoisuus
5,6 g/l
Alkon tuotenro

912118 (75 cl)

Luonnehdinta

Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, jonka tuoksussa on metsämansikkaa ja hapankirsikkaa sekä ripaus kanelia ja karamellisoitua appelsiininkuorta. Maku on raikkaan hapokas, punaisten hedelmien hapokkuus ja pehmeät tanniinit ovat hyvin tasapainossa. Heleän piristävä ja puhdas jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 ⁰C

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Kana ja kalkkuna
  • Rasvainen kala

Muuta

Käsinpoimittujen rypäleiden annetaan levätä ensin kahden päivän ajan viileässä kellarissa kahden asteen lämpötilassa, minkä jälkeen ne erotetaan rangoista niin hellävaraisesti, että kuoret säilyvät ehjinä. Rypäleitä maseroidaan 500 litran tammitynnyreissä seitsemän päivän ajan, jota seuraa alkoholikäyminen pyörivissä 500–1000 litran tynnyreissä 18–24 asteen lämpötilassa 12 vuorokauden ajan. Tätä seuraavan malolaktisen käymisen jälkeen viiniä kypsytetään vielä 500 litran tynnyreissä viisi kuukautta.

Alue

Pioneerihengestään tunnettu Casa Silva istutti ensimmäiset viinitarhansa Futronoon, Ranco-järvelle laskevaan rinteeseen, vuonna 2006. Alue sijaitsee yli 900 kilometriä Santiagosta etelään Andien vuoristossa ja sille on ominaista erittäin viileä ilmasto sekä vulkaaninen maaperä ja Colchaguan laaksoa suurempi sademäärä.

Tuottaja

Viña Casa Silvassa viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892. Nyt hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Yritys tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet miltei satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista.
Yhtenäistä Casa Silvan viineille on hyvin korkea laatu, runsas väri ja loistava rakenne. Kaikissa viineissä on havaittavissa luonnollista makeutta ja ainutlaatuisen pehmeitä tanniineja sekä loistava tasapaino. Tämän lisäksi punaviineissä on havaittavissa hentoa yrttisyyttä maun tukena.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.