Chateau Alba Bois de Madame 2011

Chateau Alba, Bordeaux / AOC Castillon Côtes de Bordeaux, Ranska

Rypälelajikkeet
Merlot 80%, Cabernet Franc 20%
Alkoholipitoisuus
13,5%
Happopitoisuus
na
Sokeripitoisuus
na
UDF tuotenro

9513834 (75cl)

Luonnehdinta

Intensiivisen, syvän punainen viini. Tuoksussa on punaisten hedelmien aromeja yhdistyneenä lakritsiin ja mausteisiin. Maku on hieno ja maukas, suuntäyttävä ja siinä on pehmeät tanniinit.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

Anna viinin hengittää noin 30 minuuttia karahvissa, ennen tarjoilua.

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Nauta

Muuta

Rypäleet on poimittu käsin pieniin laatikoihin, jotta rypäleet säilyvät ehjinä. Viini on valmistettu lämpötilakontrolloiduissa betonisammioissa, käyminen villihiivalla.

Viiniä on kypsytetty 24 kuukautta betonisammioissa hapettomassa tilassa, tällä on pystytty säilyttämään hedelmäiset aromit.

Alue

Bordeaux on satamakaupunki Ranskan lounaisrannikolla ja ainoa kaupunki maailmassa, joka on saanut suuren osan kaupunkikaavastaan UNESCO:n maailmanperintäluetteloon. Aluetta pidetään erinomaisena 1700-luvun kaupunki- ja arkkitehtuurikokonaisuutena. Täältä löytyy myös yksi maailman arvostetuimmista viinialueista, joka käsittää satoja eri terroireja ja yli 50 apellaatiota, sekä listan tarkempia laatuluokituksia.

Bordeaux on ensisijaisesti tunnettu punaviineistään ja 5,7 hehtolitran vuosituotannosta noin 90% on punaviinejä. Sallitut punaiset rypäleet ovat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Carmenere ja Petit Verdot. Alueen kuivat valkoviinit ovat usein Sauvignon Blanceja ja makeat Semilloneja.

Yleensä alueen viinit ovat useamman lajikkeen sekoitteita ja yhden rypäleen viinit harvinaisuuksia. Vain niissä viineissä, joihin rypäleet on kerätty yhdeltä palstalta, jossa on talo saa käyttää nimitystä “Chateau”

Castillon Côtes de Bordeaux sijaitsee 45 kilometriä itään Bordeaux’sta. Alue rajautuu lännessä St. Emilioniin ja etelässä Dordogne-jokeen. Alue käsittää yhteensä 2300 hehtaaria, joka on levittäytynyt 9 kylän alueelle.

 

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.