Del Duque Amontillado Muy Viejo

Gonzalez Byass , DO Jerez-Xérès-Sherry, Espanja

Rypälelajikkeet
Palomino Fino 100 %
Alkoholipitoisuus
21,5 %
Sokeripitoisuus
120 g/l
UDF tuotenro

9292939 (37,5 cl)

Alkon tuotenro

919581 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri tumman kullankeltainen. Moniulotteisessa tuoksussa pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja tammea. Samettisen pehmeä, kuiva ja hyvärakenteinen maku, pitkässä jälkimaussa mausteisuutta.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

13–14 ⁰C

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Juustot

Muuta

Rypäleet ovat kasvaneet tuottajan omilla tarhoilla Ylä-Jerezin alueella Etelä-Espanjassa. Sherryt kypsytetään niin sanotulla soleramenetelmällä. Siinä on tammitynnyreitä päällekkäin kolmesta seitsemään kerrosta (criaderas) ja viiniä juoksutetaan määräajoin ylemmistä, nuorinta viiniä sisältävistä tynnyreistä alempiin jo kypsempää viiniä sisältäviin tynnyreihin. Kussakin kerroksessa tynnyrit tyhjennetään vain puolilleen, jotta ylempää tuleva nuorempi viini omaksuisi itselleen vanhemman makuominaisuuksia.

Del Duque on finoa täyteläisempi, pähkinäinen ja väriltään tumman keltainen sherry. Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä vähintään 30-vuotta.

Tuottaja

Gonzales Byass. Manuel Maria Gonzalez Angel saapui Jereziin vuonna 1835 aikomuksenaan päästä mukaan kukoistavaan sherrybisnekseen. Kasvavan menestyksen myötä hän päätti ottaa liikekumppanikseen Robert Blake Byassin, joka oli hänen agenttinsa Englannissa. Näin sai alkunsa yritys nimeltä Gonzalez-Byass.

Gonzalezin perhe osti Byassin osakkeet vuonna 1988, ja nykyisin tämä perheyritys tunnetaan kansainvälisesti sherryistään, viineistään ja brandyistään.

Yritys on ylpeä tuotteistaan ja niiden korkeasta laadusta. Johtotähtinä loistavat Tio Pepe -sherry sekä Soberano- ja Lepanto-brandyt, joiden lisäksi yritys tuottaa laadukkaita puna- ja valkoviinejä sekä tisleitä. Gonzalez Byassin menestyksen takana on laatuun panostaminen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • Robert Parker, 94 p.
  • International Wine Challenge 2013, 2014, kultamitali
  • Decanter World Wine Awards 2014, kultamitali

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.