Fiskarsin Changeling Imperial Pils on Grape Skins & Berries

Fiskarsin Panimo, Fiskars, Suomi

Alkoholipitoisuus
10,3 %
Katkeroaineet
19 EBU
Kantavierre
21,0 Plato
Oluttyyppi
Marjaolut
UDF tuotenro

Alkon tuotenro

911365 (75 cl)

Luonnehdinta

Kirsikanpunainen, hapokas, aromikas, greippinen, marjainen jopa viinimäinen olut, joka tukee raskaampia makuja ja puhdistaa hyvin paletin.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Jälkiruoka
  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta

Muuta

Changeling Imperial Pils on osa Fiskarsin Panimon olut-viinisarjaa, jossa Noita Wineryn viinin valmistuksesta syntyvä rypäleiden puristemassa kierrätetään ja käytetään oluiden maustamiseen. Pohjana on vahva pohjahiivaolut, jossa on jonkin verran Saazer-humalaa. Pohjaan lisätään rypälepuriste, joka sisältää Itävallan Burgenlandin viinialueen villihiivoja. Tästä johtuen olut käy hyvin kuivaksi. Maun tasapainottamiseksi keittoon lisätään reilusti vadelmaa ja karpaloa. Tuloksena on upea, vahvan punainen marjaisa ja hapokas olut.

Koska tuhdit oluet vaativat tuhteja makuja myös ruoilta, Changeling toimii hyvin maksan ja lampaan kanssa. Samalla se on erittäin hyvä pari myös kermaisille juustoille, jopa homejuustoille, sekä tietenkin marjaisille jälkiruuille.

Tuottaja

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille kesällä 2012. Aluksi oluita pantiin Mäntsälässä Rekolan Panimon nimellä, kunnes vuonna 2014 panimo muutti Fiskarsin ruukin vanhaan veitsitehtaaseen saaden nimekseen Fiskarsin Panimo.

Fiskarsin puhdas luonto toimii oluentekijöiden innoittajana sekä uusien raaka-aineiden ehtymättömänä lähteenä, josta voidaan voidaan ammentaa loputtomasti eri makuja. Humala-iloittelun asemesta Fiskarsin Panimo hakee makumaailmansa monipuolisista mallaspohjista, erilaisten hiivojen ominaisuuksista sekä taidokkaasta maustamisesta. Tähän mennessä oluita on maustettu muun muassa kuusenkerkällä, siankärsämöllä, pakuriteellä, apilalla, pujolla, mesiangervolla ja kanervalla. Pääpanijana toimii Englannista Suomeen muuttanut cask ale -virtuoosi Simon McCabe.

Fiskarsin Panimon filosofiaan kuuluu, että oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodateta tai pastöroida, vaan ne on pullotetaan juuri sellaisena kuin ne luonnostaan ovat. Panimon yhteydessä toimii oma myymälä ja ravintola.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.