Fiskarsin Floridus

Fiskarsin Panimo, Fiskars, Suomi Vegaani

Alkoholipitoisuus
7,7 %
Katkeroaineet
6 EBU
Kantavierre
15,3 Plato
Oluttyyppi
Flanders Red
UDF tuotenro

Alkon tuotenro

709897 (75 cl)

Luonnehdinta

Punaruskea, raikas ja keskitäyteläinen hapanolut, jonka makuprofiilista voi löytää mallasleipäisiä, kirsikkaisia, yrttisiä, viheromenaisia ja kuivattujen tummien hedelmien aromeja.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

8–10 ⁰C, ohutreunainen olutlasi tai tulppaaninmallinen jalallinen lasi

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Itämainen ruoka
  • Juustot
  • Nauta
  • Rasvainen kala

Muuta

Talon saisonhiivalla ensin käytetty, noin vuoden tammitynnyreissä kypsytetty ja blendattu punaruskea hapanolut. Oloroso-sherrytynnyrit antavat oluelle viinimäistä hedelmäisyyttä ja marjaisuutta, Ägräsin akvavit-tynnyreistä irtoaa kevyttä mausteisuutta ja bourbontynnyrit tuovat olueen vienon vaniljaisen tammen aromeja. Raikkaan monitahoisen vivahteen makupalettiin luo kypsytyksen aikana hidas hapantuminen villihiivoilla ja bakteereilla. Huikea nautiskeluolut ystävien kesken tai yhdistettynä ruokaan.

Raikas happamuus ja viinimäiset vivahteet tekevät tästä oluesta erinomaisen ruokajuoman. Tämä olut sopii pihveille kuten hyvä viini; oluen mallaspohja, käymisaromit ja raikas happamuus tuovat punaisista pihveistä maut esiin tukien lihan ja paistamisen aromeja. Floridus ei myöskään säikähdä mausteita. Floridus toimii todella hienosti myös äyriäisruuille, jossa hapokkuus ja kevyt mausteisuus tukee merellisiä suolaisia makuja.

Tuottaja

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille kesällä 2012. Aluksi oluita pantiin Mäntsälässä Rekolan Panimon nimellä, kunnes vuonna 2014 panimo muutti Fiskarsin ruukin vanhaan veitsitehtaaseen saaden nimekseen Fiskarsin Panimo.

Fiskarsin puhdas luonto toimii oluentekijöiden innoittajana sekä uusien raaka-aineiden ehtymättömänä lähteenä, josta voidaan voidaan ammentaa loputtomasti eri makuja. Humala-iloittelun asemesta Fiskarsin Panimo hakee makumaailmansa monipuolisista mallaspohjista, erilaisten hiivojen ominaisuuksista sekä taidokkaasta maustamisesta. Tähän mennessä oluita on maustettu muun muassa kuusenkerkällä, siankärsämöllä, pakuriteellä, apilalla, pujolla, mesiangervolla ja kanervalla. Pääpanijana toimii Englannista Suomeen muuttanut cask ale -virtuoosi Simon McCabe.

Fiskarsin Panimon filosofiaan kuuluu, että oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodateta tai pastöroida, vaan ne on pullotetaan juuri sellaisena kuin ne luonnostaan ovat. Panimon yhteydessä toimii oma myymälä ja ravintola.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.