Fiskarsin Funky Luomu

Fiskarsin Panimo, Fiskars, Suomi Luomu Vegaani

Alkoholipitoisuus
6,5 %
Katkeroaineet
21 EBU
Kantavierre
13,6 Plato
Oluttyyppi
Farmhouse Bretta Ale
UDF tuotenro

9658209 (33 cl)

Alkon tuotenro

707494 (33 cl)

Luonnehdinta

Meripihkanruskea, samea, sitruksisen hedelmäinen, kevyen paahteinen, mausteinen ja vivahteikas belgialaisella hiivalla ja brettanomyces-villihiivalla käytetty monitahoinen olut.

Humalalajikkeet

Saphir

Tarjoilulämpötila ja -lasi

6–8 ⁰C

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Kana ja kalkkuna
  • Makkararuoka
  • Pataruoka

Muuta

Bretta tuo olueen maalaismaisuutta, kenties tallimaisuutta. Maku on hedelmäinen, sitruksinen, mausteinen ja vivahteikas. Jos panimon väki lähtee “illanviettoon”, niin tällä yleensä lähdetään liikkeelle.

Tuottaja

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille kesällä 2012. Aluksi oluita pantiin Mäntsälässä Rekolan Panimon nimellä, kunnes vuonna 2014 panimo muutti Fiskarsin ruukin vanhaan veitsitehtaaseen saaden nimekseen Fiskarsin Panimo.

Fiskarsin puhdas luonto toimii oluentekijöiden innoittajana sekä uusien raaka-aineiden ehtymättömänä lähteenä, josta voidaan voidaan ammentaa loputtomasti eri makuja. Humala-iloittelun asemesta Fiskarsin Panimo hakee makumaailmansa monipuolisista mallaspohjista, erilaisten hiivojen ominaisuuksista sekä taidokkaasta maustamisesta. Tähän mennessä oluita on maustettu muun muassa kuusenkerkällä, siankärsämöllä, pakuriteellä, apilalla, pujolla, mesiangervolla ja kanervalla. Pääpanijana toimii Englannista Suomeen muuttanut cask ale -virtuoosi Simon McCabe.

Fiskarsin Panimon filosofiaan kuuluu, että oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodateta tai pastöroida, vaan ne on pullotetaan juuri sellaisena kuin ne luonnostaan ovat. Panimon yhteydessä toimii oma myymälä ja ravintola.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.