Fiskarsin Simon Says Yarrow Grisette

Fiskarsin Panimo, Fiskars, Suomi Vegaani

Alkoholipitoisuus
3,5 %
Oluttyyppi
Grisette
UDF tuotenro

9658206 (33 cl)

Luonnehdinta

Siankärsämönkukalla kevyesti maustettu ja saksalaisella Pure-humalalla humaloitu grisette eli kevyt saison. Vaalea, aromikas, kevyen yrttinen olut.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

4–6 ⁰C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Kana ja kalkkuna
  • Rasvainen kala
  • Seurustelujuoma
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Simon Says kuuluu Fiskarsin Panimon maalaishenkisten oluiden Farmhouse-sarjaan. Uusien oluiden reseptien takaa löytyy panimon pääpanija Simon McCabe, joka Lontoosta Suomeen muutettuaan innostui puhtaasta luonnostamme ja sen läheisyydestä. ​Farmhouse-tyylin alle sopivat niin saisonit, rustiikkiset alet, happamat sourit, biere de gardet, brettat kuin myös villiyrteillä ja marjoilla maustetut oluet.

Grisette on oluttyyli, joka on saanut ilmeisesti alkunsa, kun Ranskassa tehtiin saisonia ja rajan toisella puolen Belgiassa kullankaivajat pitivät siitä, mutta joivat sitä kovassa työssään paljon ja toivoivat kevyempää versiota saisonista. Tätä miedompaa he kutsuivat grisette-nimellä.

Tuottaja

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille kesällä 2012. Aluksi oluita pantiin Mäntsälässä Rekolan Panimon nimellä, kunnes vuonna 2014 panimo muutti Fiskarsin ruukin vanhaan veitsitehtaaseen saaden nimekseen Fiskarsin Panimo.

Fiskarsin puhdas luonto toimii oluentekijöiden innoittajana sekä uusien raaka-aineiden ehtymättömänä lähteenä, josta voidaan voidaan ammentaa loputtomasti eri makuja. Humala-iloittelun asemesta Fiskarsin Panimo hakee makumaailmansa monipuolisista mallaspohjista, erilaisten hiivojen ominaisuuksista sekä taidokkaasta maustamisesta. Tähän mennessä oluita on maustettu muun muassa kuusenkerkällä, siankärsämöllä, pakuriteellä, apilalla, pujolla, mesiangervolla ja kanervalla. Pääpanijana toimii Englannista Suomeen muuttanut cask ale -virtuoosi Simon McCabe.

Fiskarsin Panimon filosofiaan kuuluu, että oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodateta tai pastöroida, vaan ne on pullotetaan juuri sellaisena kuin ne luonnostaan ovat. Panimon yhteydessä toimii oma myymälä ja ravintola.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.