Fitapreta A Touriga Vai Nua

Fitapreta Vinhos, Alentejo, Portugali

Rypälelajikkeet
Touriga Nacional 100 %
Alkoholipitoisuus
14,5 %
UDF tuotenro

9658239

Luonnehdinta

Intensiivisen rubiininpunainen, violettiin taittava viini, jonka kukkaisen hedelmäisessä tuoksussa voi aistia mm. ruusun terälehtiä, orvokkia, sinisiä marjoja, oliivia, kuivattuja yrttejä ja karhunvatukkaa. Maku on tuore, runsaan hedelmäinen ja suunmyötäinen.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

15–17 ⁰C

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Juustot
  • Kana ja kalkkuna
  • Lammas
  • Nauta
  • Porsas
  • Riista

Muuta

Portugalin viinirypäleiden kuningatar Touriga Nacional tunnetaan kukkaisesta aromistaan, joka kypsytyksen myötä pehmenee ja pyöristyy. Kasvukauden aikana Alentejon voimakkaat lämpötilan vaihtelut ja kivinen maaperä haastavat köynnökset tuottamaan intensiivisen aromikkaita, konsentroituneita rypäleitä. Rypäleet kasvavat ja kypsyvät kuumassa ja kuivassa välimerellisessä ilmastossa. Alueen viileät yöt takaavat viinien hyvän hapokkuuden. Sadonkorjuuaikaan kaikki rypäleet poimitaan hellävaroen käsin. Tässä viinissä voi maistaa Touriga Nacionalin ominaisuudet kaikkein puhtaimmillaan, sillä sitä on kypsytetty vain kolme kuukautta terästankeissa ilman tammikontaktia.

Tuottaja

Portugalilainen viinintekijä António Macanita ja englantilainen viininviljelykonsultti David Booth tapasivat ensimmäistä kertaa alkuvuodesta 2004. Seuraavien kuukausien aikana miehet ystävystyivät ja päättivät tehdä yhteisen viinin, ja siitä tuli välitön menestys, jolle myönnettiin Alentejo Award -palkinto International Wine Challenge -kilpailussa. Kyseinen palkinto myönnettiin vasta toista kertaa silloin jo 22 vuoden ajan toimineessa kilpailussa.

Fitapretan filosofiaan kuuluu tuottaa viinejä, jotka kuvaavat sekä alueellista kasvuympäristöään että paikallisen viininviljelyn jatkuvaa kehittymistä. Tuotannon kivijalkoja on kaksi: Toinen niistä nojautuu rikkaisiin perinteisiin ja paikallisiin rypälelajikkeisiin, toinen puolestaan pyrkii muuttamaan maailmaa, etsimään uusia polkuja ja innovaatioita. Oikeastaan kivijalkoja on vielä yksi lisää, vastuullisuus. Toisin sanoen Fitapretan viineissä maistuu paikalliset perinteet, uudet innovaatiot ja vastuullinen tuotanto samassa suhteessa.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.