Fogt Riesling Wöllsteiner Äffchen 2011/12

Weingut Fogt, Rheinhessen / Wöllsteiner Äffchen, Saksa

Rypälelajikkeet
Riesling 100%
Alkoholipitoisuus
13%
Happopitoisuus
8,5g/l
Sokeripitoisuus
0,7g/l
UDF tuotenro

9420573 (75cl)

Luonnehdinta

Tuoksussa yrttejä, kypsää sitrushedelmää ja kuivattuja hedelmiä. Raikas hapokkuus on täydellisessä tasapainossa viinin kypsän hedelmäisten aromien kanssa. Viini on suuntäyttävä ja jälkimaku on lähes loppumaton.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

7-9C

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Nautiskelujuoma
  • Vähärasvainen kala

Muuta

Myöhäinen sadonkorjuu, kun rypäleet ovat täysin kypsiä ja kullankeltaisia. Rypäleiden puristamisen jälkeen niitä liotetaan 8 tuntia,  jotta saadaan mahdollisimman tarkasti esille koko aromi potentiaali, joka Rieslingin-rypäleillä on antaa viiniin. Spontaanikäyminen, jota seuraa kypsytys sakan kanssa 5 kuukauden ajan.

Alue

Rheinhessen sijaitsee Reinin mutkassa, kohdassa, jossa joki virtaa Wormsista kohti Mainzia ja edelleen länteen kohti Bergeniä. Aluetta kutsutaan myös “tuhannen kukkulan maaksi”. Rheinhessen on saksan suurin viinialue ja siellä tuotetaan runsaasti erilaisia viinejä. Alue tunnetaan hyvin innovatiivisista viinimuunnoksista kuten RS, Rheinhessen Silvaner.

Tämä viini tulee Wöllsteinerin kylästä ja tarha kantaa kylän nimeä ja sijaitsee kylän välittömässä läheisyydessä. Tarhan päälajike on Riesling, mutta siellä viljellään myös muun muassa Burgunderia, Chardonnayta ja Scheurebea. Verrattuna muihin alueisiin on Rheinhessenissa enemmän kukkulaista kuin jyrkkiä rinteitä.

Tila ei kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaation luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta.

 

Tuottaja

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään. Badenheimin alueella Georgin tarhat sijatsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala Fogtilla on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa.

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →